×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ -ΟΝΤΩΣ- ΔΥΣΚΟΛΑ
24/03/2021
ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ -ΟΝΤΩΣ- ΔΥΣΚΟΛΑ
Ακούστε το τρίτο επεισόδιο της νέας σειράς podcast από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ που είναι αφιερωμένο στη φετινή επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Ο ποιητής και δημοσιογράφος Δημήτρης Αθηνάκης συνομιλεί με ιστορικούς για το σημαντικότερο γε-γονός της νεοελληνικής ιστορίας.

1821-2021. Διακόσια χρόνια. Τι γιορτάζουμε φέτος; Τι συνέβη τότε και τι μέσα σε αυτά τα 200 χρόνια; Ποιοι ήταν οι πρωταγωνιστές, τα γεγονότα και τα διακυβεύματα της Επανάστασης του ’21 και του αθάνατου, μεθυστικού της κρασιού; Τι φανταζόμαστε, ελπίζουμε και φοβόμαστε ότι θα συμβεί τους επόμενους δύο αιώνες; Καταφέραμε εντέλει να μάθουμε τι είναι ελευθερία, απαντώντας, έστω και διακόσια χρόνια μετά, στον Άγγλο φιλέλληνα Λέστερ Στάνχοπ όταν είπε το 1824: «Ο ελληνικός λαός δεν γνωρίζει τίποτε από ελευθερία. Και πώς θα μπορούσε άλλωστε έπειτα από τόσους αιώνες οθωμανικής κυριαρχίας; Θα πρέπει να μάθουν τα στοιχεία, την αλφάβητο της αγαθής διακυβέρνησης.»;

Στο τρίτο επεισόδιο του «Άκου τις λέξεις», ο Δημήτρης Αθηνάκης συνομιλεί με τον ιστορικό και διευθυντή του Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών - Ιδρύματος Βούρου-Ευταξία Στέφανο Καβαλλιεράκη, σε μιαν απόπειρα να απαντηθούν διαχρονικά ερωτήματα για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, αποσαφηνίζοντας μύθους και αλήθειες και αποκαθιστώντας τη χαμένη... γεύση του μεθυστικού κρασιού του ’21.

Την ίδια στιγμή, ο Καθηγητής του ΑΠΘ και υπεύθυνος της σειράς «200 χρόνια από την Επανάσταση» των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ Ιάκωβος Δ. Μιχαηλίδης μας μιλάει για τη σειρά και τη σημασία και τους ανθρώπους της, ενώ ταυτόχρονα σχολιάζει την πορεία της χώρας από το 1821 κι εντεύθεν, απαντώντας στο αν η μακρόχρονη τουρκοκρατία μπορεί να ερμηνεύσει τις εν γένει παλινωδίες και ειδικά τις εμφύλιες διαμάχες και συρράξεις των Ελλήνων από την Επανάσταση και εντεύθεν.

Ο ιστορικός Σωτήρης Ριζάς, Διευθυντής Ερευνών στο Κέντρο Έρευνας της Ιστορίας του Νεότερου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών, αναλύει τον ρόλο των Μεγάλων Δυνάμεων αυτά τα 200 χρόνια.
 


 

Ακολούθησέ μας στο αγαπημένο σου app

 


Ακούμε στο ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Μια μοναδική εμπειρία ακρόασης με πρωταγωνιστές βιβλία και συγγραφείς