×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
ΤΑ ΠΙΟ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΑΦΘΑΝΟΥΝ!
02/02/2023
ΤΑ ΠΙΟ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΑΦΘΑΝΟΥΝ!
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η σχέση των παιδιών με τα βιβλία είναι σχέση ζωής. Γι’ αυτό επενδύουμε στο παιδικό βιβλίο και, όπως κάθε φορά, έτσι και αυτή τη χρονιά έχουμε προγραμματίσει την έκδοση ποιοτικών τίτλων για όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα.
ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ!
 

Έφτασε η στιγμή για να σχεδιάσουν οι μικροί μας φίλοι νέα αναγνωστικά ταξίδια και να ζήσουν συναρπαστικές περιπέτειες με όχημα εικονογραφημένες ιστορίες, βιβλία γνώσεων και δραστηριοτήτων, βιβλία συμπεριφοράς, βιβλία για τον ελεύθερο χρόνο, ιστορίες μυστηρίου, φαντασίας και δράσης, αλλά και βιβλία για τις καλοκαιρινές διακοπές! Όπως πάντα, έτσι και φέτος οι τίτλοι μας καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιλογών που θα ικανοποιήσουν τους μικρούς αναγνώστες όλων των ηλικιακών ομάδων. Κλασικοί και αγαπημένοι ήρωες επιστρέφουν με νέες ιστορίες, αλλά και νέοι πρωταγωνιστές έρχονται για να ενθουσιάσουν τα παιδιά και να κλέψουν την καρδιά τους. Παρακάτω θα πάρετε μια πρώτη γεύση από τα παιδικά βιβλία που θα κυκλοφορήσουν έως το καλοκαίρι ανά ηλικιακή ομάδα.

 
Για παιδιά 1-3 ετών

Η νέα σειρά καρτονέ βιβλίων με διπλοτραβηχτά κινούμενα μέρη «Τράβα και βρες» της Λίζα Ρέιγκαν κάνει το ντεμπούτο της με τους τίτλους Πόσο δυνατά βρυχάται το λιοντάρι; και Πόσο μεγάλη είναι η φάλαινα;. Τα παιδιά παρατηρούν τις εικόνες, μαθαίνουν διάφορες πληροφορίες για τα δύο ζώα και διασκεδάζουν τραβώντας τα κινούμενα μέρη, που τους αποκαλύπτουν με παιχνιδιάρικο τρόπο τις απαντήσεις στις ερωτήσεις τους. 
 

 



Για παιδιά από 2 ετών

«Η Πολιτεία του Αισώπου», μια σειρά βιβλίων με μύθους του αγαπημένου παραμυθά της αρχαιότητας διασκευασμένους για πολύ μικρά παιδιά από την Ιωάννα Μπαμπέτα, εμπλουτίζεται με Το τζιτζίκι και το μυρμήγκι.
 
Σούπερ ήρωες και Μονόκεροι είναι οι τίτλοι που προστίθενται στην αγαπημένη σειρά «Οι πρώτες μου χρωμοσελίδες». Τα παιδιά περνούν ευχάριστες ώρες καθώς χρωματίζουν απλά σχέδια, ταυτίζουν τις εικόνες με λέξεις και ασκούν τις οπτικο-κινητικές τους δεξιότητες.
 
Στο βιβλίο της Αστρίντ Ντεμπόρντ Ο Μαξ μεγάλωσε, που περιλαμβάνεται στη σειρά «Ο Μαξ και το Κουνέλι», ο πρωταγωνιστής ανακαλύπτει ότι το αυτοκινητάκι του του είναι πια πολύ μικρό. Στην αρχή στενοχωριέται, έπειτα όμως του έρχεται μια ιδέα!
 

Η νέα σειρά με βιβλιοπαιχνίδια «Τα πρώτα μου βιβλία με παζλ» αποτελείται από τέσσερα όμορφα κουτιά που περιέχουν 8 παζλ 2 κομματιών (Στον βυθό, Στο αγρόκτημα, Οχήματα) ή 4 παζλ 4 κομματιών (Δεινόσαυροι), καθώς και ένα βιβλίο με στοιχειώδεις πληροφορίες για κάθε θέμα.
 

Η νέα σειρά «Μικρά ζωάκια, μεγάλα συναισθήματα» της Τζέντα Ρόμπαρντ εμπλουτίζεται με τους τίτλους Η μικρή αρκούδα κάνει λάθη και Η μικρή αλεπού μαθαίνει να μοιράζεται βοηθώντας τα παιδιά προσχολικής ηλικίας να εξοικειωθούν με διάφορα συναισθήματα και ενθαρρύνοντας με ευχάριστο τρόπο την καλή συμπεριφορά.
 
 

Για παιδιά από 3 ετών

Το βιβλίο του Τιερί Ρομπερέχτ Σώστε τον αγκαλίτσα! είναι μια τρυφερή περιπέτεια που θα αγγίξει κάθε μικρό παιδί. Ένα αρκουδάκι χάνεται και ολόκληρη η ποντικο-ομάδα άμεσης δράσης ανασκουμπώνεται ώστε να φτάσει με ασφάλεια στον κάτοχό του!
 
Στο Φτου και βγαίνω!, το δεύτερο βιβλίο της σειράς με περιπέτειες του Πίτερ Ράμπιτ, του κλασικού ήρωα της Μπέατριξ Πότερ, από τις σπουδαίες δημιουργούς Ρέιτσελ Μπράιτ και Νίκολα Κίνεαρ, ο παμπόνηρος κύριος Τοντ, η αλεπού, έχει βγει για κυνήγι, αλλά ο Πίτερ Ράμπιτ έχει μια φανταστική ιδέα για να τον ξεγελάσει! Άραγε η καινούρια του εφεύρεση θα βοηθήσει τον ίδιο και τους φίλους του να ξεφύγουν;
 
Ο φίλος μου του Πογκ είναι ένα βιβλίο που μιλάει στα παιδιά με τρυφερότητα και χιούμορ για τη διαφορετικότητα, τις ταμπέλες και τα στερεότυπα που έχουμε πολλές φορές στο μυαλό μας και για την αποδοχή του άλλου.

Το μεζεδάκι και Νάνι! είναι οι τίτλοι των δύο πρώτων βιβλίων της νέας τρυφερής σειράς «Ερρίκος & Μπαμπαλύκος» που υπογράφει η Αλεξάντρα Γκαριμπάλ με ήρωες ένα ακαταμάχητα αξιολάτρευτο κουνελάκι κι έναν Κακό Λύκο, που χωρίς να το πολυκαταλάβει γίνεται… Μπαμπαλύκος!

Στη δημοφιλή σειρά «Μικρές Καληνύχτες» προστίθεται Το μυστικό της Όχι Όχι της Ρίας Φελεκίδου, στο οποίο η πριγκίπισσα του Βασιλείου του Αυγού, η Όχι Όχι, βρίσκεται ξαφνικά αντιμέτωπη με ένα δίλημμα και πρέπει να πάρει μια πολύ δύσκολη απόφαση. Στην ίδια σειρά εντάσσεται και Ο σύμβουλος του βασιλιά του Μάκη Τσίτα, στο οποίο ο βασιλιάς της χώρας παίρνει στο παλάτι του έναν σοφό για να τον συμβουλεύει και, ενώ στην αρχή όλα κυλούν ρολόι, εκείνος αρχίζει να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο… Και τα δύο βιβλία υπόσχονται όνειρα γλυκά και καθένα τους περιλαμβάνει QR code με την αφήγηση της ιστορίας από τον / τη συγγραφέα της.
 
Τη σειρά βιβλιοπαιχνιδιών «Βρίσκω και ταιριάζω» των Κέιτ Νόλαν και Σαμ Σμιθ, που συνδυάζει το παιχνίδι με τη μάθηση, εγκαινιάζουν τέσσερα όμορφα κουτιά (Ζώα, Ζωύφια, Ζώα του βυθού, Δεινόσαυροι), καθένα από τα οποία περιέχει 4 καρτέλες και 36 κάρτες, για να παίξουν τα παιδιά δύο επιτραπέζια παιχνίδια, οδηγίες για τα παιχνίδια, καθώς και ένα βιβλίο με πληροφορίες για τα ζώα κάθε κατηγορίας.
 

Το βιβλίο Είμαι 3 και μαθαίνω να συγκεντρώνομαι της Κατερίνας Χριστόγερου έρχεται με φύλλα δραστηριοτήτων που βοηθούν τα παιδιά να βελτιώσουν τη συγκέντρωσή τους και να ενισχύσουν την προσοχή τους (πρώιμη παρέμβαση).
 
Στον Θυμό του Όουεν ΜακΛάφλιν η χελώνα θέλει να παίξει τόσα παιχνίδια, όμως αναποδογυρίζει και γι’ αυτό δεν είναι καθόλου χαρούμενη. Άραγε θα καταφέρει ο σκαντζόχοιρος να της φτιάξει τη διάθεση; Ένα όμορφο βιβλίο για τη διαχείριση του θυμού.

Ο Δημήτρης Μπογδάνος επιστρέφει με το εικονογραφημένο βιβλίο Ο φοβητσιάρης γίγαντας, που αφηγείται τη ζωή ενός φοβερού και τρομερού γίγαντα, ο οποίος όμως φοβάται τους ανθρώπους! 
 

Για παιδιά από 4 ετών

Επανεκδίδονται με ανανεωμένη εμφάνιση τα βιβλία Είναι άδικο! και Είναι δικό μου! της διασκεδαστικής και εκπαιδευτικής σειράς «Ο μικρός φιλόσοφος» του Μισέλ Πικμάλ. Κάθε ιστορία είναι γραμμένη με χιούμορ και βοηθά τα παιδιά να απαντήσουν σε ορισμένα καθημερινά, αλλά γνήσια φιλοσοφικά, ερωτήματα.
 
Στις σελίδες του βιβλίου του Ρόμπερτ Τρέγκονινγκ Όχι μόνο μπλε οι μικροί αναγνώστες θα διαβάσουν μια δυνατή ιστορία που μας ενθαρρύνει να αγκαλιάσουμε τη διαφορετικότητα.

Οι χάρτες της Μάρθας της Λι Χότζκινσον, γεμάτοι διασκεδαστικές λεπτομέρειες και πραγματικές πληροφορίες, είναι ιδανικοί για φιλοπερίεργα πνεύματα. Το βιβλίο εκπέμπει έναν μεταδοτικό ενθουσιασμό για τα θαύματα του σύμπαντος.

Στη σειρά «Μικροί εξερευνητές» εντάσσεται το καρτονέ βιβλίο της Κάθριν Αρντ Στο νοσοκομείο, με ευχάριστη εικονογράφηση και πάνω από 30 παραθυράκια, μέσα από το οποίο τα παιδιά θα μάθουν ένα σωρό πληροφορίες για το πώς λειτουργεί ένα νοσοκομείο.

Το νέο βιβλίο της Άντρεα Σκάλτζο-Γι Σούπερ εύκολα πειράματα για παιδιά με περιέργεια: 100 απίθανες δραστηριότητες με απλά υλικά περιλαμβάνει πειράματα με αντικείμενα που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, μέσα από τα οποία τα παιδιά αποκτούν επιστημονικές γνώσεις, δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και δοκιμάζουν μεθόδους σαν να είναι αληθινοί επιστήμονες.

Η Άδα Σταματάτου, που έχει αφιερωθεί στην ενημέρωση της κοινωνίας για την αποδοχή του αυτισμού ως δημόσια ομιλήτρια σε σχολεία και πανεπιστήμια, και διατηρεί τη δημοφιλή σελίδα στο facebook «Η ζωή μου με τον Γιάννη» με 133.000 ακολούθους μέχρι σήμερα, με το βιβλίο συμπεριφοράς Τι έχει ο Γιάννης; Μιλώντας στα παιδιά για τον αυτισμό παρουσιάζει με παραστατικό τρόπο, μέσα από το παράδειγμα του Γιάννη, την καθημερινότητα των ανθρώπων που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

Ο Τζόαν Τούρου έρχεται με το Οι άντρες δεν κλαίνε, ένα αστείο και ταυτόχρονα τρυφερό βιβλίο, ιδανικό για να διαβαστεί από γονείς και παιδιά μαζί, που αμφισβητεί τα στερεότυπα και θέτει ένα πολύ σημαντικό ερώτημα: Τι σημαίνει να είσαι άντρας;
 

Τα τέσσερα βιβλία της νέας, πρωτοποριακής σειράς που υπογράφει η Άνχελς Ναβάρο «Έτοιμοι να μάθουμε; Εκπαιδευτικές δραστηριότητες βασισμένες στις Νευροεπιστήμες», για παιδιά 4, 5, 6 και 7 ετών, βασίζονται στη Νευροεπιστήμη στην Εκπαίδευση και αξιοποιούν τα αποτελέσματα των ερευνών αυτού του νέου διεπιστημονικού τομέα. 
   

«Οι ιστορίες της κουκουβάγιας», με τα ψήγματα σοφίας που ο συγγραφέας και φιλόσοφος Ερίκ-Εμανουέλ Σμιτ ενσταλάζει στα παιδιά, εμπλουτίζονται με τον δεύτερο τίτλο τους, Το γατάκι που φοβόταν τα πάντα, που αναφέρεται στους φόβους και στην αντιμετώπισή τους. 





 


 



Για παιδιά από 5 ετών

Μα πού πήγαν όλοι; της Σοφίας Δάρτζαλη μας ταξιδεύει στον συναρπαστικό κόσμο του μουσείου, στον χώρο της φιλίας, της αλήθειας και της τέχνης, όπου τα έργα μιλούν από μόνα τους. Γιατί η τέχνη δε δίνει μόνο ζωή – είναι και η ίδια ολοζώντανη.

«Οι Μαχητές του Ντάο», η νέα οικολογική σειρά της περιβαλλοντολόγου και βραβευμένης με το Κρατικό Βραβείο συγγραφέα Ελένης Ανδρεάδη, με πρωταγωνιστές τα αδέρφια Του και Ντι και τον Σίφου, τον Κινέζο παππού τους, που υπερασπίζονται την ισορροπία στον πλανήτη, εμπλουτίζονται με την Υπόθεση Λυπημένο Πάντα.

Οι φαν του Μικρού δράκου Καρύδα και του Ίνγκο Ζίγκνερ, του δημιουργού του, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ακόμα δύο δρακοπεριπέτειες. Στο Πάρτι γενεθλίων, ένα βιβλίο εκτός της βασικής σειράς, ο μικρός δράκος Καρύδας ακολουθεί τα ίχνη της Ματίλντας και του Όσκαρ και συνειδητοποιεί ότι του ετοιμάζουν μια σούπερ έκπληξη, ενώ στην Αποστολή στον Νείλο, το 25ο βιβλίο της σειράς, ο μικρός δράκος Καρύδας και η παρέα του ταξιδεύουν στην εποχή των φαραώ.

Τη νέα σειρά «Ζακ & Ουπς» εγκαινιάζουν τα βιβλία Ωραία ζωή και Μια μέρα στη θάλασσα των Ορελί Βαλόν και Φρανσουά Ραβάρ. Πρωταγωνιστές τους είναι ο Ζακ, ένα αγοράκι, και το αγαπημένο του σκυλάκι, ο Ουπς, οι οποίοι περνούν αξέχαστες στιγμές στο σπίτι του παππού και της γιαγιάς. 

 

Για παιδιά από 6 ετών
 
Επειδή η γνώση είναι δύναμη, έρχονται οι νέες, ανανεωμένες εκδόσεις δύο βιβλίων γνώσεων με τη σφραγίδα της «Larousse». Η πρώτη μου Ιστορία Larousse θα μυήσει τα παιδιά στην Ιστορία μέσα από τις μεγάλες περιπέτειες των ηρώων της, ενώ Ο πρώτος μου Άτλας Larousse είναι ένα βιβλίο απαραίτητο για να ανακαλύψουν οι μικροί αναγνώστες τον κόσμο και τους θησαυρούς του.

 

 


 



Για παιδιά από 7 ετών

Μια καληνύχτα γεμάτη απίθανες ερωτήσεις μάς υπόσχεται η Ίζαμπελ Τόμας με ένα βιβλίο γεμάτο με όλες εκείνες τις φανταστικές ερωτήσεις με τις οποίες τα παιδιά βομβαρδίζουν, πονοκεφαλιάζουν και σαστίζουν κάθε μέρα τους μεγάλους.

Στη σειρά «Ιστοριοναύτες» της Φράνσις Ντέρκιν, που μεταφράζεται σε 10 γλώσσες, έρχεται να προστεθεί η Περιπέτεια στη χώρα των Βίκινγκ. Οι τρεις φίλοι και ο αγαπημένος τους γάτος ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο και συγκεκριμένα στην εποχή των Βίκινγκ, δίνοντας στα παιδιά ενδιαφέρουσες πληροφορίες μέσα από τις περιπέτειές τους.

Στη σειρά μυστηρίου «Σέρλοκ Χολμς, ο μεγάλος ντετέκτιβ», που περιλαμβάνει διασκευές γνωστών ιστοριών του σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ από τον Όλιβερ Πάουτς, εντάσσεται Ο αόρατος έβδομος άνθρωπος. Η κατάσταση στο Λονδίνο είναι έκρυθμη. Ομαδική απόδραση από τις φυλακές, επίθεση σ’ ένα ξενοδοχείο, ληστεία τράπεζας και πολλά ακόμα περιμένουν τον μεγάλο ντετέκτιβ στη νέα του υπόθεση.

Το πιο δυνατό μου τουρνουά! (Σχεδόν δηλαδή…) αποτελεί το τρίτο βιβλίο της κωμικής σειράς, γραμμένης σε μορφή κόμικ/ημερολογίου, «Σουτ και γκολ με τον Άντον» του Χάικο Βολτς, με θέμα το ποδόσφαιρο.
 
 

Για παιδιά από 8 ετών
 
Με την Περιπέτεια στον Μαγισσόκοσμο, το δεύτερο βιβλίο της κωμικής σειράς «Ξενοδοχείο για μάγισσες», επιστρέφει η εξαιρετικά δημοφιλής Ουλρίκε Ράιλανς, η συγγραφέας της Πένι Πέπερ. Στο ξενοδοχείο για μάγισσες επικρατεί ένας μικρός χαμός. Άραγε έχει κάποια σχέση με όλα αυτά η καινούρια δασκάλα της Κλάρας και της Ροζαλί, η κυρία Κακίδου;
 







Ο Διονύσης Π. Σιμόπουλος, λίγο πριν γίνει αστρόσκονη, μας άφησε ακόμα ένα βιβλίο της σειράς «Πες μας, παππού…», το Πες μας, παππού… για την οικογένεια του Ήλιου – Ταξίδι στους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, μέσα από το οποίο τα παιδιά θα γνωρίσουν το ηλιακό μας σύστημα, δηλαδή τους πλανήτες και τα υπόλοιπα ουράνια σώματα που κινούνται γύρω από τον Ήλιο.
  

Για παιδιά από 9 ετών

Η σειρά βιβλίων της Αγγελικής Δαρλάση «Οι Μεγάλοι… μικροί» εμπλουτίζεται με τους Μουσικούς, τον τέταρτο τίτλο της σειράς που περιλαμβάνει ιστορίες εμπνευσμένες από την προσωπικότητα και τα βιογραφικά στοιχεία σημαντικών προσωπικοτήτων της χώρας μας στην παιδική τους ηλικία.

Ο Τζάσπερ Γουλφ: Ο πιο κουλ λύκος της πόλης της Άντγιε Στσίλατ εγκαινιάζει μια σπαρταριστή νέα σειρά, που απογειώνει το επιτυχημένο concept του ήρωα-λυκανθρώπου, που πάει σχολείο, κάνει παρέα με το αλλόκοτο κορίτσι της πόλης και έχει να αντιμετωπίσει έναν νταή με παραφυσικές δυνάμεις.
 
Έρχεται το τρίτο βιβλίο της σειράς «Πιζάζ», την οποία υπογράφει η ταλαντούχα Σόφι Χεν, Πιζάζ εναντίον Περφέκτο. Η αντίπαλός της αυτή τη φορά, η Περφέκτο, είναι μικρότερη από την ηρωίδα, αλλά με κάποιον περίεργο τρόπο είναι… τέλεια! Μην ανησυχείτε όμως – η Πιζάζ έχει καταστρώσει το σχέδιο για να γίνει πιο τέλεια από εκείνη! 
 

Στην πολλά υποσχόμενη σειρά με βιβλία γνώσεων «Μικρή βιβλιοθήκη για νεαρά ανήσυχα πνεύματα», που είναι βασισμένη στις πρωτότυπες αγγλικές εκδόσεις του Oxford University Press, περιλαμβάνονται οι τίτλοι Οι απέραντοι ωκεανοί της Γης... και η σημασία τους για τον πλανήτη της Ίζαμπελ Τόμας και Η εκπληκτική δύναμη του ακτιβισμού… και πώς μπορεί να αλλάξει τον κόσμο της Λίλι Ντάιου, μέσα από τους οποίους τα παιδιά θα εντρυφήσουν σε νέα επίκαιρα θέματα.

Η νέα σειρά των Ben Costa & James Parks κάνει το ντεμπούτο της με το Χαμένοι στον Λαβύρινθο των Μανιταριών και υπόσχεται χιούμορ, περιπέτεια, καταιγιστική δράση, πλούσια κοσμοπλασία, χαρακτήρες με τους οποίους μπορούν να ταυτιστούν τα παιδιά, καθώς παράλληλα επεξεργάζονται διάφορα θέματα: φιλία, συνεργασία, μπούλινγκ, ρατσισμός, πρώτα ερωτικά σκιρτήματα.
 
Η Αληθινή ιστορία του Λουκιανού είναι το πρώτο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας στην ιστορία της λογοτεχνίας, που γράφτηκε τον 2ο αιώνα μ.Χ., και πλέον διασκευάζεται για νεαρούς αναγνώστες από τη συγγραφέα Κατερίνα Δημόκα.
 
Η Τρίξι Πικλ του Όλαφ Φαλάφελ αποτελεί μια ξεκαρδιστική περιπέτεια με πλούσια εικονογράφηση και πρωταγωνίστρια την ομώνυμη ηρωίδα, η οποία λατρεύει την τέχνη και μισεί όσους κάνουν μπούλινγκ, κι έτσι αποφασίζει να γίνει art avenger και να καταπολεμήσει την αδικία στο σχολείο της μέσω της τέχνης.

Ο θησαυρός της λίμνης είναι ο τίτλος του graphic novel που υπογράφει ο Τζέισον Πάμεντ, με πρωταγωνιστές την Ίρις και τον Σαμ, δύο φίλους που κάνουν μια θαυμαστή ανακάλυψη, η οποία βάζει σε κίνδυνο τη σχέση τους και τη ζωή τους.

Η σειρά «Ημερολόγιο εξερεύνησης» των Μπγερν Μπέρεντς και Κρίστοφ Ντίτερτ εμπλουτίζεται με το πέμπτο βιβλίο, που έχει τίτλο Χαμένοι στο κάστρο των κινδύνων. Οι μικροί αναγνώστες θα ακολουθήσουν τους ήρωες στις νέες τους δοκιμασίες και θα χρειαστεί να λύσουν νέους γρίφους για να τα καταφέρουν.

Οι φαν της σειράς «Τα τελευταία παιδιά στη Γη» του Μαξ Μπράλιερ θα συμπληρώσουν τη συλλογή τους με το Απαγορευμένο οχυρό. Αυτή τη φορά, μέσα σε ένα οχυρό από άλλη διάσταση, ο απαίσιος Θραλ και ο καινούριος ελεεινός συνεργός του σχεδιάζουν κάτι φρικτό…
 
 

Για παιδιά από 10 ετών

Το φλογισμένο μυστικό της Αναλίς Έιβερι είναι το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας «Η υπόσχεση του νυχτεράργυρου». Η Πέισλι Φιτζγουίλιαμ, έχοντας καταφέρει να γλιτώσει την τελευταία στιγμή από τα νύχια της Σκοτεινής Δράκαινας, πρέπει να ταξιδέψει στα παγωμένα Βασίλεια του Βορρά για να βρει τον αδερφό της, τον Νταξ.
 
Ο πόλεμος των κουμπιών του Λουί Περγκό είναι μια κλασική περιπέτεια στην οποία πρωταγωνιστούν δύο παιδικές συμμορίες, βίαιες και οργισμένες, που εμπλέκονται σε έναν λυσσαλέο αγώνα μέχρι τελικής πτώσεως. Η παρεξήγηση που έχει πυροδοτήσει τον πόλεμο τούτο έχει από καιρό ξεχαστεί. Και όμως για κάποιον λόγο διαιωνίζεται…
 
Η Αλέκα Τρίπου-Μάνου επιστρέφει με Τα χρώματα των παιδιών, το νέο της βιβλίο, που είναι μια ιστορία για την προσφυγιά και τον ρατσισμό, το μπούλινγκ και την απάθεια, την αναπηρία και τη σωματική αρτιμέλεια, αλλά και για το θάρρος, την πίστη στον εαυτό, τη δύναμη της θέλησης, τη συγχώρεση και την αλληλεγγύη.
 
 

Για παιδιά από 11 ετών

Ο Jonathan Auxier στο βιβλίο του Πίτερ Νιμπλ: Ο κλέφτης με τα μαγικά μάτια προσφέρει στα παιδιά μια απολαυστική ιστορία που εξάπτει τη φαντασία. Ο εντεκάχρονος πρωταγωνιστής Πίτερ Νιμπλ είναι ορφανός και τυφλός. Αναγκάζεται να ζει ως κλέφτης, ώσπου μια μέρα πέφτει στα χέρια του ένα κουτί που περιέχει τρία ζευγάρια μαγικά μάτια, με την εντολή να τα χρησιμοποιεί μόνο όταν πραγματικά τα χρειάζεται…
Στην Αέναη φλόγα της Αμερικανίδας Σάνον Μέσεντζερ, το τρίτο βιβλίο της συναρπαστικής μπεστ σέλερ σειράς «Οι Φύλακες των Χαμένων Πόλεων», με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 3,7 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, η Σόφι Φόστερ πρέπει να πνίξει τη φλόγα της επανάστασης πριν καταστρέψει όσους και όσα αγαπάει.
 






 

Βιβλία για νέους

Η αφύσικη ομορφιά και οι επιπτώσεις της σε έναν κόσμο που δεν μοιάζει και τόσο μακρινός περιγράφονται στα βιβλία Uglies, Pretties, Specials και Extras του Σκοτ Γουέστερφελντ, τα οποία θα αφήσουν το νεανικό αναγνωστικό κοινό άφωνο. Η σειρά έχει αποσπάσει 22 βραβεία και διακρίσεις, αγαπήθηκε από εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο και πλέον επανεκδίδεται με αφορμή την κινηματογραφική διασκευή της στο Netflix.
 
 
 
Ο μπεστσελερίστας Ρ. Λ. Στάιν επιστρέφει με Το νεκρό αγόρι, εμπλουτίζοντας τη σειρά «Οδός Τρόμου». Η Κέιτλιν είναι τρελά ερωτευμένη με τον Μπλέιντ. Όταν όμως τον βλέπει με ένα άλλο κορίτσι, τα χάνει τελείως. Κάτι σπάει μέσα της, με αποτέλεσμα να μην ελέγχει τις πράξεις της.
 







 

2023: Λογοτεχνικό Έτος Άλκης Ζέη

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση της Άλκης Ζέη θα κυκλοφορήσουν επετειακές συλλεκτικές εκδόσεις, τις οποίες προλογίζουν μεγάλες προσωπικότητες της λογοτεχνίας και του βιβλίου, των έργων της Το καπλάνι της βιτρίνας, Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου και Ένα παιδί από το πουθενά.
 
 

Βιβλία για τις διακοπές

Για παιδιά από 6 ετών

Τα Έξυπνα παιχνίδια για τον ελεύθερο χρόνο και τα Παιχνίδια που ακονίζουν το μυαλό είναι γεμάτα σπαζοκεφαλιές παρατήρησης και λογικής, όπως κουίζ, σταυρόλεξα, λαβύρινθοι, εντοπισμός διαφορών, παιχνίδια λογικής, και υπόσχονται μαγικές διακοπές!
 
Για παιδιά 8 και 9 ετών

Η σειρά βιβλίων «10 εβδομάδες δημιουργικές διακοπές» εμπλουτίζεται με δύο νέα βιβλία: Παίζω και θυμάμαι όσα έμαθα στη Γ΄ Δημοτικού των Ηλέκτρας Κανατσούλη και Αντώνη Κωστόπουλου και Παίζω και θυμάμαι όσα έμαθα στη Δ΄ Δημοτικού των Βιβιάννας Λουκέρη και Νικολέτας Θεοφιλάτου. Κάθε βιβλίο χωρίζεται σε 10 εβδομάδες, όσες και οι εβδομάδες των καλοκαιρινών διακοπών, και καθοδηγεί τα παιδιά να οργανώσουν τον χρόνο τους και να ασκηθούν στη Γλώσσα και τα Μαθηματικά (Δευτέρα ως Παρασκευή). Επίσης, τα παροτρύνει να διαβάσουν αποσπάσματα από παιδικά βιβλία (κατανόηση και παραγωγή γραπτού λόγου) και να απολαύσουν τα προτεινόμενα παιχνίδια με την παρέα τους ή την οικογένειά τους (Σαββατοκύριακο).