×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ
24/08/2021
ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ
Σας έχουμε δύσκολη αποστολή. Μπορείτε να διαλέξετε μόνο τρία;

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΜΟΝΟ ΤΡΙΑ ΒΙΒΛΙΑ
ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ

Αγαπητοί μας φίλοι,

Ξέρετε πόσο μας αρέσουν τα διλήμματα και τα παιχνίδια! Ειδικά όταν αφορούν βιβλία! Αυτή τη φορά σας έχουμε ένα τρίλημμα (sic):

Αν έπρεπε όλη σας τη ζωή να διαβάσετε μόνο τρία βιβλία ποια θα επιλέγατε;

Μην απαντήσετε χωρίς να το σκεφτείτε καλά. Οι επιλογές είναι ανεξάντλητες, γι’ αυτό θα σας δώσουμε έμπνευση!

 

Μπορείτε να διαλέξετε ένα βιβλίο ορόσημο, μια μεγάλη αφήγηση όπως το Μαγικό βουνό του Thomas Mann, ένα ολοζώντανο έργο το οποίο επαινέθηκε όσο λίγα όπως το Αλεξανδρινό κουαρτέτο του Λόρενς Ντάρελ, το ρηξικέλευθο έργο του Γκιστάβ Φλομπέρ Αισθηματική αγωγή, το εκκεντρικό κλασικό βιβλίο για τη ζωή και τον άνθρωπο του Ντίνο Μπουτζάτι Η έρημος των ταρτάρων ή το Περί ηρώων και τάφων, το magnum opus του «τελευταίου κλασικού της αργεντίνικης λογοτεχνίας» Ερνέστο Σάμπατο.

Στην τριάδα μπορείτε να προσθέσετε και βιβλία που μας ταξιδεύουν σε άλλες εποχές, όπως το μοντερνιστικό αριστούργημα Manhattan Transfer του John Dos Passos ή το Τσάι στη Σαχάρα του Paul Bowles, ένα από τα πιο πρωτότυπα, ενορατικά λογοτεχνικά έργα του 20ού αιώνα καθώς.

Επίσης, συστήνουμε με θέρμη να μην αφήσετε απέξω και ένα βιβλίο-έπος για ατελείωτες ώρες αναγνωστικών εξερευνήσεων το οποίο θα σας προσφέρει και μια νέα εμπειρία κάθε φορά που το διαβάζετε, όπως τη Βαλκανική τριλογία της Olivia Manning, το εθιστικό 4 3 2 1 του μεγάλου παραμυθά Paul Auster ή την εμβληματική τριλογία του Νίκου Θέμελη Η αναζήτηση, Η ανατροπή, Η αναλαμπή.

Όσοι αγαπάτε πιο κλασικές ιστορίες μην παραλείψετε τον Δράκουλα του Bram Stoker, που εξακολουθεί να γοητεύει όσα χρόνια και αν περάσουν από την πρώτη έκδοσή του, ή το εμβληματικότερο έργο όλων των εποχών, το 1984 του Τζορτζ Όργουελ.

Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε και έργα που έχουν σαρώσει τα βραβεία και έχουν ξεσηκώσει θύελλες συζητήσεων. Εκτός από κάποια από τα παραπάνω, θα προτείναμε να έχετε πάντα κοντά σας το βραβευμένο με Πούλιτζερ και με το Εθνικό Βραβείο του Κύκλου των Αμερικανών Κριτικών μυθιστόρημα Γκίλιαντ της Marilynne Robinson, της μεγαλύτερης εν ζωή Αμερικανίδας συγγραφέα, καθώς και το Σάγκι Μπέιν του Douglas Stuart που θα γίνει το μεγάλο κλασικό των επόμενων χρόνων.

Φυσικά, από τη λίστα δεν μπορεί να απουσιάζει η αγαπημένη μας Άλκη Ζέη με ένα από τα σημαντικότερα μυθιστορήματα της νεοελληνικής πεζογραφίας μας, το ψηφιδωτό της πιο καθοριστικής τριακονταετίας (’40-’70) της Ελλάδας, Η αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα.

Πόσο δύσκολη φαίνεται τώρα η απόφαση! Ευτυχώς υπάρχουν βιβλία που παραμένουν φρέσκα όσος χρόνος και αν περάσει, που δεν ξεφτίζουν ποτέ και που κάθε φορά που τα ανοίγουμε ξεπετάγεται από τις σελίδες τους ένα νέο στοιχείο, μια νέα εικόνα.

Βιβλία που μένουν για πάντα
Βιβλία που διαβάζονται πάντα

Πείτε μας με ποια τρία βιβλία θα θέλατε να περάσετε όλη σας τη ζωή γράφοντας στα σχόλια αυτού του post ή στείλτε μας απλά ένα μήνυμα! Ανυπομονούμε να μάθουμε τις επιλογές σας.