×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
ΤΑΞΙΔΙ ΑΣΤΡΑΠΗ ΤΟΥ ΚΛΟΥΖ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
20/04/2017
ΤΑΞΙΔΙ ΑΣΤΡΑΠΗ ΤΟΥ ΚΛΟΥΖ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
O Γερμανός συγγραφέας Γίργκεν Μπανσέρους έρχεται στη Λευκωσία μαζί με τον ανεπανάληπτο ντετέκτιβ Κλουζ!

O Γερμανός συγγραφέας Γίργκεν Μπανσέρους
έρχεται στην Κύπρο μαζί με τον ανεπανάληπτο ντετέκτιβ Κλουζ!

Τον αγαπήσατε, διαβάσατε τις περιπέτειές του, τον ακολουθήσατε και τον βοηθήσατε να διαλευκάνει μυστηριώδεις υποθέσεις, μάθατε τους φίλους και τους εχθρούς του. Τώρα θα γνωρίσετε από κοντά τον δημιουργό του!
Ο Γίργκεν Μπανσέρους, ένας από τους διασημότερους συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας παγκοσμίως και «πατέρας» του Κλουζ, ταξιδεύει στην Κύπρο όπου θα παρευρεθεί στο 2ο Φεστιβάλ Βιβλίου Λευκωσίας (Nocosia Book Fest 2017), φέρνοντας μαζί του όλα τα τελευταία νέα του μεγαλύτερου μικρού ντετέκτιβ. Οι μικροί μας φίλοι που κατοικούν στη Λευκωσία και τις γύρω περιοχές θα έχουν την ευκαιρία να τον συναντήσουν από κοντά και να μάθουν τα πάντα για τα νέα του βιβλία.
Ο ντετέκτιβ Κλουζ αποτελεί πλέον φαινόμενο στη λογοτεχνία για παιδιά. Κάθε βιβλίο της σειράς έχει έξυπνη πλοκή, απολαυστικό ύφος και ανάγλυφους χαρακτήρες, με τους οποίους μπορούν να ταυτιστούν εύκολα τα παιδιά. Η σειρά έχει ήδη αποκτήσει πολλούς φανατικούς αναγνώστες στην Κύπρο και την Ελλάδα.

Γνώρισε από κοντά τον δημιουργό του Κλουζ
Ο Γίργκεν Μπανσέρους έρχεται στην Κύπρο και συναντά τους αναγνώστες του στη Λευκωσία, στις 6 και 7 Μαΐου 2017, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Βιβλίου, που διοργανώνουν στο Πάρκο Ακρόπολης το Ινστιτούτο Ερευνών ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο Δήμος Στροβόλου και ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου. Στον χώρο του φεστιβάλ έχει διαμορφωθεί ειδικό περίπτερο για τον αγαπημένο ήρωα των παιδιών και έχουν προγραμματιστεί διάφορες δράσεις αφιερωμένες στον ντετέκτιβ Κλουζ, όπως διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι, κουίζ γνώσεων, βιβλιοπαρουσιάσεις και υπογραφή βιβλίων.
Σας περιμένουμε για να ακολουθήσουμε όλοι μαζί τα ίχνη του ντετέκτιβ Κλουζ και για να γνωρίσετε από κοντά τον δημιουργό του.
Το Σάββατο 6 Μαΐου 2017, από τις 5 έως τις 7 το απόγευμα, μέσα από διαδραστικό παιχνίδι οι μικροί μας φίλοι θα μεταμορφωθούν σε ντετέκτιβ και θα λύσουν γρίφους στο πλευρό του Κλουζ, βοηθώντας τον να εξιχνιάσει την υπόθεση με τα «Μυστηριώδη μπαλάκια». 
Την Κυριακή 7 Μαΐου 2017, από τις 11 το πρωί έως τις 12:30 το μεσημέρι ο συγγραφέας Γίργκεν Μπανσέρους θα βρίσκεται στο περίπτερο του ντετέκτιβ Κλουζ, για να γνωρίσει όλους εσάς, τους φίλους και φανατικούς αναγνώστες των περιπετειών του Κλουζ, να βγάλει αναμνηστικές φωτογραφίες μαζί σας και να σας υπογράψει τα βιβλία του.
Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις ώρες λειτουργίας μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ
 

Έλα κι εσύ στην παρέα του Κλουζ!
Ο Κλουζ είναι ο μεγαλύτερος μικρός ντετέκτιβ του κόσμου. Αυτό βέβαια το ξέρεις ήδη, εάν έχεις διαβάσει έστω κι ένα βιβλίο του. Σίγουρα έχεις διαπιστώσει πως δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους ενήλικες συναδέλφους του. Λατρεύει τη δουλειά του και δεν μπορεί χωρίς αυτή. Κι επειδή είναι καλός ντετέκτιβ, αν και είναι μόλις 9 ετών, δεν το βάζει κάτω με την πρώτη δυσκολία, επιμένει και στο τέλος ρίχνει φως ακόμα και στα πιο σκοτεινά μυστήρια. Γιατί το μεγαλύτερο χόμπι του είναι να λύνει γρίφους και αστυνομικά μυστήρια. Νέες λοιπόν υποθέσεις φτάνουν στα χέρια του κάθε λίγο και λιγάκι. Οι πελάτες του μένουν πάντα ικανοποιημένοι και τον πληρώνουν καλά για τις υπηρεσίες του. Σε τσίχλες. Μάλιστα, καλά διάβασες. Τον πληρώνουν σε τσίχλες που  είναι το πρώτο μεγάλος πάθος του Κλουζ. Κι όχι όποιες κι όποιες τσίχλες, αλλά οι φοβερές και τρομερές Κάρπεντερ, που είναι φυσικά οι καλύτερες τσιχλόφουσκες στον κόσμο. Το δεύτερο μεγάλο πάθος στη ζωή του Κλουζ είναι το… γάλα. Αν ο ντετέκτιβ Μάρλοου πίνει ένα ποτηράκι ουίσκι για να σκεφτεί με την ησυχία του και να βρει την άκρη στο μυστήριο που τον απασχολεί, ο Κλουζ πίνει πολλά ποτήρια κρύο γάλα!
Σαν τον Κλουζ είναι και οι αναγνώστες του. Καταβροχθίζουν τις περιπέτειές του τη μία μετά την άλλη, με την ίδια αφοσίωση που εκείνος δείχνει για τη δουλειά του. Τα βιβλία του έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Γιατί ο μικρός ντετέκτιβ λύνει μυστήρια σ’ όλες σχεδόν τις γλώσσες που μιλιούνται στη γη, ανάμεσα σε αυτές και στα ελληνικά: είκοσι πέντε βιβλία με τις πιο συναρπαστικές περιπέτειες του αγαπημένου ντετέκτιβ μικρών και μεγάλων παιδιών κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Στην τελευταία του περιπέτεια με τίτλο Διπλό παιχνίδι ο ντετέκτιβ Κλουζ, ο μεγαλύτερος μικρός ντετέκτιβ του κόσμου που συναγωνίζεται άνετα τους διάσημους ενήλικες συναδέλφους του, οδηγείται κατευθείαν από το οδοντιατρείο στο γήπεδο του τένις. Ο δόκτωρ Τσούκερμαν βρίσκει στο γραμματοκιβώτιό του δυο γουρουνίσια δόντια βαμμένα κόκκινα. Μήπως του τα έστειλε κάποιος από τον Όμιλο του Τένις; Ο Κλουζ αγωνίζεται να διαλευκάνει την υπόθεση. Αλλά θα χρειαστούν κάμποσες Κάρπεντερ πριν κατορθώσει να βρει τον αποστολέα αυτού του παράξενου πακέτου.

Μάθε περισσότερα για τον ντετέκτιβ Κλουζ, τους φίλους και τους αντιπάλους του ΕΔΩ.
Άκουσε ΕΔΩ το τραγούδι του Κλουζ και τραγούδησέ το μαζί με τους φίλους σου.

Δες παρακάτω όλα τα βιβλία με πρωταγωνιστή τον ντετέκτιβ Κλουζ που κυκλοφορούν στα ελληνικά, τσέκαρε ποια έχεις ήδη στη βιβλιοθήκη σου και αναζήτησε τα υπόλοιπα στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σου.
Η συνομωσία της τσίχλας, Βρόμικα κόλπα στο γήπεδο, Το μυστήριο του τσίρκου, Ο Κλουζ στο διαδίκτυο, Το μυστήριο των ιπτάμενων αγελάδων, Το φάντασμα του σχολείου, Η μονομαχία των ντετέκτιβ, Η παγίδα της μοτσαρέλας, Η αφρικάνικη μάσκα, Η υπόθεση του κόκκινου σκύλου, Ο κλέφτης των εφημερίδων, Η εκδίκηση της σοκολάτας, Τα μυστηριώδη μπαλάκια, Τα Χριστούγεννα του Κλουζ, Τη νύχτα όλες οι φαλάκρες είναι μπλε, Μη φιλάτε τον ντετέκτιβ, Το φάντασμα του καρουσέλ, Τα χαμένα πατίνια, Τέρατα, φεγγάρια και ναφθαλίνες, Βρόμικα κόλπα και βρεγμένα πόδια, Το τριφύλλι της ατυχίας, Μικρά και μεγάλα ψάρια, Οι μπότες του μαραμπού, Κεραυνοί, αστραπές και τρελά πουλιά, Διπλό παιχνίδι

Γνώρισε ακόμα τη Μίλι και τον Μάγκνους: δύο νέους ήρωες του Γίργκεν Μπανσέρους με διαφορά ύψους
Μια σειρά βιβλίων για παιδιά από 6 ετών με αστείους χαρακτήρες, με γερή δόση σασπένς και υπέροχη εικονογράφηση από τον Ραλφ Μπούτσκοβ –εικονογράφο και της σειράς «Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ»–, την οποία οι φανατικοί αναγνώστες του Κλουζ έχουν ήδη λατρέψει! Εσύ;
Στα βιβλιοπωλεία κυκλοφορούν ήδη τρία βιβλία: Ο εξαφανισμένος βαρόνος, Το ιπτάμενο υποβρύχιο, Η ληστεία της Αυτοκράτειρας. Αναζήτησέ τα.
 

Λίγα λόγια για τον Γίργκεν Μπανσέρους
Ο Γίργκεν Μπανσέρους γεννήθηκε το 1949 στο Ρέμσαϊντ και ήθελε να γίνει πιανίστας. Στο μεταξύ όμως άρχισε να γράφει πολύ επιτυχημένα παιδικά κι εφηβικά βιβλία. Δεν στενοχωριέται λοιπόν καθόλου που δεν τα κατάφερε να γίνει πιανίστας. Ζει με τη γυναίκα του και τα δυο τους παιδιά στην περιοχή της Ρουρ. Η σειρά του Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ έχει μεταφραστεί σε 14 γλώσσες, έχει πουλήσει πάνω από 1.000.000 αντίτυπα, ενώ έχει τιμηθεί με το Hansjorg-Martin-Preis, το σημαντικότερο γερμανικό βραβείο για συγγραφείς παιδικών και νεανικών αστυνομικών βιβλίων. Το 2010 τιμήθηκε για το έργο του με το βραβείο Annette-von-Droste-Hülshoff.