×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
30/10/2019
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
Ανακαλύψτε τα γιορτινά βιβλία των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και διοργανώστε μια δράση φιλαναγνωσίας στο σχολείο σας!

Ανακαλύψτε τα γιορτινά βιβλία των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και διοργανώστε μια δράση φιλαναγνωσίας στο σχολείο σας!
 
Ο Οκτώβρης φτάνει στο τέλος του και η γιορτινή μας διάθεση αρχίζει να ανεβαίνει. Με αφορμή τα Χριστούγεννα που πλησιάζουν, οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σάς παρουσιάζουν τα νέα γιορτινά βιβλία τους αλλά και παλαιότερους τίτλους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην τάξη ή να προτείνετε στους μαθητές σας, προσφέροντάς τους ατέλειωτες ώρες διασκέδασης και δημιουργίας.

Με αυτή την ευκαιρία, θέλουμε επίσης να σας προτείνουμε δράσεις που στοχεύουν στην προώθηση της φιλαναγνωσίας και τις οποίες μπορείτε να διοργανώσετε στο σχολείο σας. Μέσα από αυτές τις δράσεις οι μαθητές σας θα έρθουν σε στενότερη επαφή με το βιβλίο, γνωρίζοντας από κοντά τους συγγραφείς και αλληλεπιδρώντας με τους έμπειρους εμψυχωτές μας. 

Αξιοποιήστε ένα βιβλίο στην τάξη και καλέστε τον συγγραφέα στο σχολείο
Οι συγγραφείς μας που θα βρείτε ΕΔΩ είναι πρόθυμοι να σας επισκεφθούν για να παρουσιάσουν στο σχολείο σας το βιβλίο τους κατόπιν συνεννόησης. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις επισκέψεις των συγγραφέων μας μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Φιλοξενήστε στο σχολείο διαδραστικές εκδηλώσεις με αφορμή ένα λογοτεχνικό βιβλίο
Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει να φιλοξενήσετε κάποια διαδραστική εκδήλωση στο σχολείο σας, οι έμπειροι εμψυχωτές μας, οι οποίοι έχουν σχεδιάσει ψυχαγωγικές δράσεις, διαδραστικά παιχνίδια ή και παραστάσεις με αφορμή βιβλία των εκδόσεών μας, είναι στη διάθεσή σας. Αναλυτικές πληροφορίες γι’ αυτές τις εκδηλώσεις θα βρείτε πατώντας ΕΔΩ. Επικοινωνήστε μαζί μας, για να σας φέρουμε σε επαφή με τον εμψυχωτή της κάθε εκδήλωσης.

Παρακολουθήστε μια χριστουγεννιάτικη παράσταση
«Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη»
Η ομάδα κουκλοθεάτρου Τα Πάντα Φι παρουσιάζει φέτος στα σχολεία μια παράσταση κουκλοθεάτρου βασισμένη στην πιο πολυαγαπημένη και ξεκαρδιστική μάχη των Χριστουγέννων: την ιστορία Φον Κουραμπιές εναντίον κόμη Μελομακαρόνη του Κυριάκου Χαρίτου. Χειροποίητες κούκλες διάφορων μεγεθών και τεχνικών, πρωτότυπη μουσική και εντυπωσιακός φωτισμός διαμορφώνουν τα σκηνικά των παραστάσεων.

Διασκευή, Σκηνοθεσία, Κατασκευές, Εμψύχωση, Φωτισμοί: Ομάδα κουκλοθεάτρου «Τα Πάντα Φι» (Κική Μαλτσάκη και Ειρήνη Μάστορα)
Πρωτότυπη μουσική & Μουσική επιμέλεια: Π. Μαυρόπουλος
Διάρκεια: 1 ώρα Κόστος: 5 ευρώ για κάθε παιδί (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 6%)

Συμμετάσχετε σε ένα Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής
Με εργαλεία τα κόλπα και τις ιδέες του αγαπημένου μας Ιταλού συγγραφέα Τζάνι Ροντάρι και του εμβληματικού βιβλίου του ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ, τα παιδιά θα απελευθερώσουν την επινοητική τους ικανότητα, θα διασκεδάσουν ταξιδεύοντας με τη φαντασία τους και θα φτιάξουν τις δικές τους ιστορίες, τις οποίες στη συνέχεια θα μπορούν να ζωντανέψουν!
* Το πρόγραμμα έχει διασκευαστεί για την περίοδο των Χριστουγέννων.
 
Σχεδιασμός και εμψύχωση: Μαρία Τερζάκη, ηθοποιός και εμψυχώτρια
Διάρκεια: 1,5 ώρα Κόστος: 50 ευρώ + ΦΠΑ 24%
 
***

ΓΙΟΡΤΙΝΑ ΒΙΒΛΙΑ
 
Νέες κυκλοφορίες

Από 3 ετών 
 
 
Κείμενο - εικονογράφηση: Έμιλι Γκράβετ

Στην έρημο Καλαχάρι τίποτα δε θυμίζει τα Χριστούγεννα των περιοδικών! Ούτε χιόνι ούτε έλατα ούτε χριστουγεννιάτικο γεύμα! Έτσι ο Σάνι ξεκινάει ένα μεγάλο ταξίδι αναζητώντας τα τέλεια Χριστούγεννα, ώσπου ανακαλύπτει ότι μπορεί τελικά… να τα άφησε πίσω του!
 
Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.

 
 
Λούσι Ρόουλαντ
εικονογράφηση: Πόλα Μπόουλς

Ο Αφράτος, ο χαδιάρης γάτος του Άγιου Βασίλη, πάει και κοιμάται στα πιο απίθανα μέρη! Έτσι, την παραμονή των Χριστουγέννων παίρνει έναν υπνάκο μέσα σ’ ένα κουτί, και όταν ξυπνάει ανακαλύπτει ότι είναι τυλιγμένος για δώρο και φορτωμένος στο έλκηθρο μαζί με τα υπόλοιπα πακέτα! Πώς θα γλιτώσει; Και πώς θα σώσει τα χριστουγεννιάτικα δώρα από τους ληστές που θέλουν να τα κλέψουν;
 
Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ

Από 8 ετών 
 
Ο χιονάνθρωπος
Εμπνευσμένο από την κλασική ιστορία του Ρέιμοντ Μπριγκς
Μάικλ Μορπούργκο

εικονογράφηση: Ρόμπιν Σο

Η κλασική ιστορία του Ρέιµοντ Μπριγκς μαγεύει τους μικρούς αναγνώστες εδώ και 40 χρόνια. Ξεκινώντας ως εικονογραφημένο βιβλίο χωρίς λόγια, μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο και στο θέατρο αποσπώντας πολλά βραβεία. Σε αυτή τη μοναδική έκδοση, ο αγαπημένος Μάικλ Μορπούργκο την αναπλάθει και μοιράζεται εκ νέου τη μαγεία της µε την επόμενη γενιά.

Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ

 
Βιβλία δραστηριοτήτων

Από 4 ετών
 
Τα φυλλαράκια των Χριστουγέννων
Από την εκπαιδευτική ομάδα του Elniplex
εικονογράφηση: Ρένια Μεταλληνού
  
Η γνωστή παρέα γνωρίζει τα χριστουγεννιάτικα έθιμα, παίζει και περνά αξέχαστες χριστουγεννιάτικες διακοπές.
Το βιβλίο περιλαμβάνει, όπως και τα υπόλοιπα της σειράς, ανοιχτά φύλλα δραστηριοτήτων, οι οποίες επιδέχονται περισσότερες από μία σωστές απαντήσεις, καλλιεργώντας την κρίση, τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών.

Δείτε ΕΔΩ κάποιες δραστηριότητες του βιβλίου.
Δείτε ΕΔΩ τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς.
 
 
Τα Χριστούγεννα της Χαράς
Φύλλα δραστηριοτήτων για το Νηπιαγωγείο

Κατερίνα Χριστόγερου
εικονογράφηση: Νίκη Λεωνίδου
 
Ένα ευχάριστο χριστουγεννιάτικο βιβλίο με φύλλα δραστηριοτήτων από όλες τις θεματικές ενότητες του Προγράμματος Σπουδών για το Νηπιαγωγείο και πρωτότυπες ιδέες για χριστουγεννιάτικες κατασκευές.

Δείτε ΕΔΩ κάποιες δραστηριότητες του βιβλίου.
Δείτε και τα υπόλοιπα εκπαιδευτικά βιβλία της Κατερίνας Χριστόγερου ΕΔΩ.
 
 
Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες
 
Ένα χριστουγεννιάτικο βιβλίο γεμάτο θεότρελα παιχνίδια με τον Αϊ-Βασίλη και τους ταράνδους του, σπαζοκεφαλιές, λαβύρινθους και εικονοσταυρόλεξα, χρωμοσελίδες, γιορτινές κατασκευές αλλά και συνταγές!

Δείτε ΕΔΩ κάποιες δραστηριότητες του βιβλίου.
 
Βρείτε ΕΔΩ όλα τα γιορτινά βιβλία των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
 
***

Εάν σας ενδιαφέρει να αξιοποιήσετε κάποιο γιορτινό βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ στην τάξη σας και να προγραμματίσετε παράλληλα μια συνάντηση με έναν από τους συγγραφείς ή κάποια άλλη δράση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Δάφνη Βρέλλη στο τηλ. 211 3003500 (εσωτ. 268) ή στο e-mail: paidiko@metaixmio.gr.