×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{item.title}}
{{item.custom_attributes.author}}
{{item.price}} {{item.discounted_price}}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ (ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ-ΔΗΜΟΤΙΚΟ)
15/01/2019
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ (ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ-ΔΗΜΟΤΙΚΟ)
Προτάσεις εκδηλώσεων βασισμένες σε βιβλία των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ για το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό

Προτάσεις εκδηλώσεων
βασισμένες σε βιβλία των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
για το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό
 
 
Μια νέα χρονιά μόλις ξεκίνησε και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ βρίσκονται και πάλι στο πλευρό των εκπαιδευτικών και των μαθητών, προσφέροντας νέες ιδέες και προτάσεις με επίκεντρο πάντα το καλό βιβλίο.
 
Με γνώμονα το πιλοτικό Πρόγραμμα για την Ενίσχυση της Φιλαναγνωσίας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, μια πρωτοβουλία του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, καθώς και τη σημασία της επαφής των παιδιών με τον κόσμο του βιβλίου ήδη από την προσχολική ηλικία, έχουμε συγκεντρώσει για εσάς προτάσεις εκδηλώσεων σε σχολεία βασισμένες σε βιβλία των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Πρόκειται για βιβλία καταξιωμένων συγγραφέων, πλούσια σε θεματολογία, τα οποία θα υποστηρίξουν και θα συμπληρώσουν το διδακτικό σας έργο, προσφέροντας στα παιδιά ερεθίσματα και αισθητική καλλιέργεια αλλά και τα κατάλληλα κίνητρα για να αγαπήσουν το βιβλίο.


Επειδή όμως οι στόχοι της φιλαναγνωσίας δεν περιορίζονται μόνο στην ανάγνωση, σας προτείνουμε εκδηλώσεις που δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές να έρθουν σε στενότερη επαφή με το βιβλίο γνωρίζοντας από κοντά τους συγγραφείς και αλληλεπιδρώντας με τους έμπειρους εμψυχωτές μας. Αναλυτικότερα:
 
  • Πατώντας ΕΔΩ θα βρείτε τον κατάλογο με τις προτάσεις μας κατανεμημένες ανά τάξη, μαζί με χρήσιμες πληροφορίες, όπως η θεματολογία των βιβλίων, το όνομα κάθε συγγραφέα καθώς και ο τόπος διαμονής του. Οι συγγραφείς μας είναι πρόθυμοι να σας επισκεφθούν κατόπιν συνεννόησης. Περισσότερες πληροφορίες για τις επισκέψεις των συγγραφέων μας στα σχολεία μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ. 
  • Μπορείτε επίσης να διοργανώσετε εκδηλώσεις με τους έμπειρους εμψυχωτές μας, οι οποίοι έχουν σχεδιάσει ψυχαγωγικές δράσεις, διαδραστικά παιχνίδια ή και παραστάσεις με αφορμή βιβλία των εκδόσεών μας. Πατώντας ΕΔΩ θα δείτε τα προτεινόμενα βιβλία για εκδηλώσεις στα σχολεία.
     
  • Υπάρχει, τέλος, η δυνατότητα να επισκεφθείτε με τους μαθητές σας τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ για να λάβετε μέρος στα εκπαιδευτικά προγράμματα που διοργανώνουμε ή να φιλοξενήσετε κάποιο από αυτά στο σχολείο σας. Τα προγράμματα αυτά είναι ειδικά σχεδιασμένα από τους έμπειρους συνεργάτες μας και παιδαγωγούς και απευθύνονται σε σχολικές ομάδες της προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Μπορείτε να ενημερωθείτε λεπτομερώς για τα προγράμματα αυτά ΕΔΩ.
ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
«Λέμε όχι στον εκφοβισμό, όχι και στον ρατσισμό» – Καμπάνια κατά του σχολικού εκφοβισμού
 
Θα θέλαμε να σας θυμίσουμε ότι οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν για πρώτη φορά για τους μαθητές του Δημοτικού μια καμπάνια κατά του σχολικού εκφοβισμού με σκοπό την αρμονική συνύπαρξη και συνεργασία των μαθητών, την αποδοχή του διαφορετικού άλλου για μια ήρεμη, ομαλή και δημιουργική σχολική ζωή. Η δράση αυτή έχει ως άμεσο στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε ό,τι αφορά το πολύ συχνό στις μέρες μας φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας, και έμμεσο την καλλιέργεια της φιλικής σχέσης των παιδιών με τη λογοτεχνία και εντέλει την αγάπη τους για το βιβλίο, καθώς και τη γνωριμία τους με το έργο αξιόλογων συγγραφέων της παιδικής λογοτεχνίας.

Περισσότερες πληροφορίες για την καμπάνια και τα βιβλία που μπορείτε να αξιοποιήσετε θα βρείτε ΕΔΩ.
 
***
 
Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, εφόσον επιθυμείτε να διοργανώσουμε εκδηλώσεις και άλλα δρώμενα στο σχολείο σας, επισκέψεις συγγραφέων και άλλες κοινές δράσεις με στόχο τη φιλαναγνωσία και την επαφή των μαθητών με τον μαγικό κόσμο του βιβλίου.
Υπεύθυνη: Δάφνη Βρέλλη, τηλ.: 211 3003500, εσωτ. 268, e-mail: paidiko@metaixmio.gr