×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
Πίτερ Νιμπλ: Ο κλέφτης με τα μαγικά μάτια
25/10/2023
Πίτερ Νιμπλ: Ο κλέφτης με τα μαγικά μάτια
Η μεταφράστρια Βούλα Αυγουστίνου μας συστήνει τον νέο λογοτεχνικό της φίλο που δεν είναι άλλος από τον 11χρονο ήρωα του Τζόναθαν Όξιε.

Ο 10χρονος Πίτερ Νιμπλ, ο τυφλός, ορφανός ήρωας του βιβλίου είναι ο νέος λογοτεχνικός μου φίλος, και ο Τζόναθαν Όξιε ένας συγγραφέας που πλέον εμπιστεύομαι ότι θα με ταξιδέψει σε υπέροχες περιπέτειες και σε αναπάντεχους προορισμούς με φαντασία, μαγεία και απαράμιλλο λογοτεχνικό οίστρο.

Η ιστορία του Πίτερ Νιμπλ, που αναγκάζεται να ξεκινήσει τη ζωή του σαν ένας κοινός κλέφτης, είναι γεμάτη φαντασία και πρωτότυπα στοιχεία, αξιομνημόνευτους ήρωες με προτερήματα και ελαττώματα, τρομακτικούς κακούς και μυστηριώδεις καταραμένους τόπους. Από αυτή την άποψη θυμίζει τα σπουδαία έργα κλασικής λογοτεχνίας για παιδιά, όπως για παράδειγμα τον Πίτερ Παν και τον Όλιβερ Τουίστ.

Η περιπέτεια ξεκινάει πραγματικά από τη στιγμή που ο Πίτερ κλέβει ένα κουτί με τρία ζευγάρια μάτια με μαγικές ιδιότητες και μεταφέρεται σ’ ένα παράξενο νησί όπου ένας μυστηριώδης καθηγητής θα του αναθέσει μια πολύ σημαντική, αν και αινιγματική αποστολή που θα τον οδηγήσει κυριολεκτικά έξω από τα όρια κάθε γνωστού χάρτη, σ’ ένα Χαμένο Βασίλειο. Πρόκειται για μια αγωνιώδη περιπέτεια με όλη τη σημασία της λέξης, μιας και οι κίνδυνοι που θα πρέπει να ξεπεραστούν είναι τεράστιοι και πολύ τρομακτικοί.

Είναι ένα βιβλίο που μάλλον δεν θα θελήσεις να ρουφήξεις με τη μία, αλλά θα το διαβάζεις λίγο λίγο ώστε να κρατήσει περισσότερο. Αλλά πάλι μπορεί να σε φάει τόσο πολύ η αγωνία για την τύχη του Πίτερ και των άλλων ηρώων που να κλέβεις χρόνο από τα μαθήματα και το παιχνίδι για να το τελειώσει. Όπως και να ’χει θα περάσεις υπέροχα.

Βούλα Αυγουστίνου

Σχετικά βιβλία

Πίτερ Νιμπλ: Ο κλέφτης με τα μαγικά μάτια
Jonathan Auxier
Βούλα Αυγουστίνου
Ο εντεκάχρονος Πίτερ Νιμπλ είναι ορφανός και τυφλός – τον παράτησαν καταμεσής στη θάλασσα όταν γεννήθηκε και κοράκια τού έφαγαν τα μάτια. Αναγκάζεται να ζει ως κλέφτης και αποδεικνύεται πολύ επιδέξιος, χρησιμοποιώντας τις άλλες αισθήσεις του. Ώσ...