×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{item.title}}
{{item.custom_attributes.author}}
{{item.price}} {{item.discounted_price}}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
Ο ΤΡΕΧΑΛΗΤΗΣ ΚΑΙ Η ΤΙΠΟΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΠΑΠΑΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ
12/10/2018
Ο ΤΡΕΧΑΛΗΤΗΣ ΚΑΙ Η ΤΙΠΟΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΠΑΠΑΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ
Ένα βιβλίο για τη δύναμη της φιλίας και τη διαφορετικότητα
 

Το πρώτο παιδικό βιβλίο της Κατερίνας Παπαγαρυφάλλου με τίτλο Ο Τρεχαλητής και η Τίποτα σε εικονογράφηση Θέντας Μιμηλάκη μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. 
Η συγγραφέας καταπιάνεται με το θέμα της διαφορετικότητας δύο παιδιών, του Τρεχαλητή και της Τίποτα, που εκφράζεται μέσα από επεισόδια της σχολικής ζωής. Εκείνος έχει ρόδες για πόδια. Στα όνειρά του είναι ο Τρεχαλητής, ένα αγόρι που μετακινείται με αναπηρικό αμαξίδιο. Εκείνη τη φωνάζουν όλοι Τίποτα. Στα όνειρά της έχει τα πάντα. Είναι ένα κορίτσι που έχει αποδεχθεί ότι η θέση που της αναλογεί βρίσκεται στο περιθώριο της σχολικής ζωής. Η Τίποτα συμπαθεί πολύ τον Τρεχαλητή. Θα ήθελε όσο τίποτα να τον πλησιάσει. Ο Τρεχαλητής ξέρει ότι καμία δε χωράει δίπλα στις μεγάλες ρόδες. Όταν ο Τρεχαλητής και η Τίποτα κοιτάζονται θα κάνουν μια μυστική συμφωνία και μια καινούρια αρχή με τα δύο Τ ενωμένα.
 

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά που φοιτούν στο Νηπιαγωγείο και στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού και μπορεί να αξιοποιηθεί στην τάξη στο πλαίσιο της Φιλαναγνωσίας. Η ανάγνωσή του, παράλληλα με την ανάπτυξη της φαντασίας και την καλλιέργεια της γραπτής έκφρασης (διδασκαλία της Γλώσσας), μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για συζήτηση γύρω από ζητήματα διαφορετικότητας ή προβλήματα ένταξης στη σχολική ζωή. Τέλος, η εικονογράφηση του βιβλίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συζήτηση και δραστηριότητες στην τάξη. 

Προκειμένου να σας διευκολύνουμε στη διδακτική αξιοποίηση του βιβλίου στην τάξη σας, ζητήσαμε από την Κατερίνα Παπαγαρυφάλλου να μας εξηγήσει πώς προέκυψε η ιδέα για τη συγγραφή του βιβλίου της. Διαβάστε τι μας γράφει ΕΔΩ
 
 
 

***


Ο τρεχαλητής και η Τίποτα
Κατερίνα Παπαγαρυφάλλου

εικονογράφηση: Θέντα Μιμηλάκη 
 
Σελίδες: 36
Τιμή: 11,00€
Ξεφυλλίστε κάποιες σελίδες ΕΔΩ
 
 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Η Κατερίνα Παπαγαρυφάλλου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Συγκριτική Παιδαγωγική. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
 
***

Μη χάσετε την ημερίδα για εκπαιδευτικούς, γονείς και συνοδούς ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες με τίτλο Ενσωματώνοντας την αναπηρία στη σχολική ζωή με αφορμή το βιβλίο που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018, στις 7 μ.μ., στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα). Περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο της ημερίδας θα βρείτε ΕΔΩ.   

Επίσης, το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για παιδιά με αφορμή το βιβλίο στο βιβλιοπωλείο ΠΕΡΔΙΚΗΣ (Χαροκόπου 53-55, Καλλιθέα). Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε ΕΔΩ.

***
 
Εάν σας ενδιαφέρει να αξιοποιήσετε το βιβλίο στην τάξη και να προγραμματίσετε παράλληλα μια συνάντηση με τη συγγραφέα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Δάφνη Βρέλλη (τηλ. 211 3003500, εσωτ. 268, e-mail: paidiko@metaixmio.gr).