×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
04/03/2020
Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ταξιδέψτε στον ελληνικό ουρανό με ξεναγό τον κορυφαίο αστροφυσικό Διονύση Π. Σιμόπουλο
Ο ουρανός της Ελλάδας
Οδηγός για τα άστρα και τους αστερισμούς
του Διονύση Π. Σιμόπουλου
 
Ένα πολύτιμο εργαλείο για εκπαιδευτικούς των φυσικών επιστημών
 
Η νέα σειρά από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ «Ο ουρανός της Ελλάδας» του Διονύση Π. Σιμόπουλου μας εκτοξεύει ψηλά στα αστέρια. Ο δημοφιλέστερος και πλέον έγκριτος εκλαϊκευτής αστρονομίας στην Ελλάδα μάς ξεναγεί στον ελληνικό ουρανό ανά εποχή, εξηγώντας και αναλύοντας ποιοι αστερισμοί είναι ορατοί ανάλογα με την κάθε εποχή και πώς πήρε το όνομά του ο κάθε μήνας του έτους, ενώ ταυτόχρονα μας εισάγει σε βασικές έννοιες της αστρονομίας. Τα βιβλία συνοδεύονται από πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
 
Η σειρά αποτελείται από τέσσερα βιβλία, όσες και οι εποχές του έτους, και εγκαινιάζεται με τον τίτλο «Ο ουρανός της Ελλάδας: Άνοιξη» που μόλις κυκλοφόρησε. Ο ευφάνταστος και διακεκριμένος αστροφυσικός έχει τον ιδιαίτερο τρόπο να μας μιλά για το πολύπλοκο σύμπαν των αστερισμών και το μοναδικό χάρισμα να μας αφηγείται ιστορίες από τα πιο μακρινά αστέρια τόσο απολαυστικά που μαγεύει κάθε αναγνώστη ή ακροατή ανεξαρτήτως ηλικίας.
 
Ο ουρανός της Ελλάδας
Άνοιξη
Σελίδες: 240 / Τιμή: 13,30 €
 





Δείτε ΕΔΩ τα περιεχόμενα και ξεφυλλίστε κάποιες σελίδες του βιβλίου.
 
Το βιβλίο απευθύνεται σε αναγνώστες όλων των ηλικιών, ωστόσο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο ανάγνωσμα για τους μαθητές που φοιτούν στο Γυμνάσιο και το Λύκειο. Με μια απλή παρατήρηση του ελληνικού ουρανού, μπορείτε να ξεκινήσετε τη συζήτηση για σημαντικά ερωτήματα και θέματα αστρονομίας.

Η ανάγνωση του βιβλίου θα μπορούσε ακόμα να συνδυαστεί με επίσκεψη των μαθητών στο Ευγενίδειο Πλανητάριο ή το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, αλλά και να αποτελέσει αφορμή για τη δημιουργία μιας ομάδας αστρονομίας στο πλαίσιο του σχολείου.
 
Διαβάστε παρακάτω όσα μας εξομολογείται ο συγγραφέας για την αφετηρία της νέας αυτής σειράς.
 
«Η αγάπη μου για τον ουρανό δεν είναι κάτι το πρόσφατο ούτε κάτι που προέρχεται από την επαγγελματική μου ενασχόληση με την αστροφυσική. Ίσως να είναι κάτι που όλοι, λίγο πολύ, έχουμε χαραγμένο στη γενετική μας δομή από τότε που ο άνθρωπος στάθηκε όρθιος πάνω σ’ αυτόν τον πλανήτη. Και ίσως αυτό να είναι που ώθησε κι εμένα να κοιτάξω ψηλά τον νυχτερινό ουρανό, όταν ως πρόσκοπος στις εξοχικές μας εξορμήσεις αναζητούσα να εντοπίσω τη Μικρή Άρκτο και τον Πολικό. Ίσως αυτή μου η αγάπη να είναι απόρροια και αποτέλεσμα των εξορμήσεών μας στον Ομπλό, τον μικρό λοφίσκο έξω από την Πάτρα, όταν στην προσπάθειά μας να αποκτήσουμε το πτυχίο εξειδίκευσης στην Ουρανογραφία κάναμε τα πρώτα μας βήματα στην αναγνώριση των αστερισμών.
Ίσως πάλι η αγάπη μου για τον ουρανό να έχει προέλευση μια πραγματικά αξέχαστη εμπειρία μου στον Παρνασσό το καλοκαίρι του 1960, όταν για πρώτη φορά είδα τον ουρανό με τ’ άστρα, αλλά και το φεγγάρι, μέσα από τους φακούς ενός τηλεσκοπίου. Παρόλο που έχουν περάσει έξι ολόκληρες δεκαετίες από εκείνο το καλοκαίρι, η θύμησή του μένει ανεξίτηλα χαραγμένη στο μυαλό μου»
Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια. 

Το επόμενο βιβλίο της σειράς Ο ουρανός της Ελλάδας: Καλοκαίρι κυκλοφορεί στις 21 Μαΐου 2020.
 
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα για τον Διονύση Π. Σιμόπουλο και δείτε τα υπόλοιπα βιβλία του που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.  
 
***
 
Εάν σας ενδιαφέρει να αξιοποιήσετε τα βιβλία των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ στην τάξη σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Δάφνη Βρέλλη στο τηλ. 211 3003500 (εσωτ. 268) ή στο e-mail: paidiko@metaixmio.gr).