×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
Ο ΜΙΚΡΟΣ ΔΡΑΚΟΣ ΚΑΡΥΔΑΣ
06/03/2020
Ο ΜΙΚΡΟΣ ΔΡΑΚΟΣ ΚΑΡΥΔΑΣ
Ο μικρός πορτοκαλής δράκος επιστρέφει με δύο νέες συναρπαστικές περιπέτειες
Ο ΜΙΚΡΟΣ ΔΡΑΚΟΣ ΚΑΡΥΔΑΣ
 
Ο μικρός πορτοκαλής δράκος επιστρέφει με δύο νέες συναρπαστικές περιπέτειες
 
Επικοινωνούμε μαζί σας για να σας παρουσιάσουμε δύο νέα βιβλία στη δημοφιλή σειρά των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ Ο μικρός δράκος Καρύδας που έχει ξετρελάνει τα παιδιά από 5 ετών.  Μη φοβάσαι! και Ο στοιχειωμένος πύργος είναι οι τίτλοι των δύο νέων περιπετειών που κυκλοφόρησαν πρόσφατα από τις εκδόσεις μας. Ο μικρός πορτοκαλής δράκος και οι φίλοι του, η σκαντζοχοιρίνα Ματίλντα και ο Όσκαρ ο φαγανόδρακος, πάνε εκδρομή και ζουν την πιο ανατριχιαστική τους υπόθεση.
 
Εδώ και 16 χρόνια ο δημιουργός της σειράς, ο Ίνγκο Ζίγκνερ, σημειώνει στη χώρα του σταθερή εμπορική επιτυχία, ξεπερνώντας σε πωλήσεις τα 8 εκατομμύρια αντίτυπα. Οι περιπέτειες του μικρού δράκου Καρύδα έχουν διασκευαστεί για το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Η επιτυχία της σειράς και η λατρεία που έχουν οι μικροί αναγνώστες για τα βιβλία οφείλεται στο γεγονός ότι ο Ζίγκνερ αφουγκράζεται τον σφυγμό των παιδιών και δημιουργεί συναρπαστικές ιστορίες με κύρια συστατικά το χιούμορ και την περιπέτεια. Η εξαιρετική εικονογράφησή του αντανακλά την προσωπικότητα του δημοφιλούς ήρωα και παρουσιάζει με φαντασία και ελαφράδα τον κόσμο του. Μια απίστευτη παρέα που μας παρασύρει στη ζούγκλα, στην προϊστορία, στο διάστημα, ακόμα και στη χαμένη Ατλαντίδα! Διαβάζοντας τα βιβλία της σειράς, γονείς και παιδιά γελάνε ασταμάτητα και δεν κλείνουν το βιβλίο μέχρι να φτάσουν στην τελευταία σελίδα.

Τα βιβλία της αγαπημένης σειράς, που πλέον αριθμεί 17 τίτλους, απευθύνονται σε παιδιά που φοιτούν στο Νηπιαγωγείο και τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού και μπορούν να αξιοποιηθούν στην τάξη στο πλαίσιο της Φιλαναγνωσίας. Η ανάγνωση αυτών των κειμένων παράλληλα με την ανάπτυξη της φαντασίας και την καλλιέργεια της γραπτής έκφρασης (διδασκαλία της Γλώσσας) χαρίζει στα παιδιά γνώσεις σχετικές με τον τόπο, την ιστορία ή εποχή και τους πρωταγωνιστές κάθε ιστορίας. Ακόμα, τα βιβλία της σειράς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για δραματοποίηση στην τάξη, ενώ η εικονογράφηση των βιβλίων μπορεί να δώσει την αφορμή για συζήτηση ή δραστηριότητες.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ:
 
Μη φοβάσαι!
Ίνγκο Ζίγκνερ 

Ο μικρός δράκος Καρύδας και οι φίλοι του έχουν πάει σχολική εκδρομή στο Νησί της Χελώνας, όπου η γριά γιγαντοχελώνα Ολεμίνα τούς διηγείται τη συναρπαστική ιστορία του Κόκκινου Ρούντολφ, του πιο τρομερού πειρατή των Επτά Θαλασσών. Έτσι, ο Καρύδας, η Ματίλντα και ο Όσκαρ αποφασίζουν να ψάξουν για το χαμένο φυλαχτό του Ρούντολφ. Σε αυτό το κυνήγι θησαυρού θα συμμαχήσουν με τον Πίτερ Παπαφίγκο, έναν μικρόσωμο πειρατή που δε φημίζεται για το θάρρος του, και θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα σωρό κινδύνους.
 
Ξεφυλλίστε ορισμένες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
 
Ο στοιχειωμένος πύργος
Ίνγκο Ζίγκνερ 

Ο μικρός δράκος Καρύδας και η φίλη του Ματίλντα πηγαίνουν εκδρομή στο δάσος, να μαζέψουν δρακόχορτο. Αλλά τους πιάνει μπόρα και βρίσκουν καταφύγιο σ’ έναν σκοτεινό έρημο πύργο. Εκεί είναι βέβαια στεγνά, αλλά είναι και λίγο τρομακτικά. Αδύνατον να ησυχάσουν και να κοιμηθούν μπροστά στο τζάκι. Γιατί τη στιγμή ακριβώς που το ρολόι χτυπάει δώδεκα, παγωμένος αέρας αρχίζει να φυσάει στους διαδρόμους και στη σάλα του πύργου. Και γίνεται κάτι που τρομάζει πολύ τους δυο φίλους…
 
Ξεφυλλίστε ορισμένες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
 
Σελίδες: 80 (το καθένα)
Τιμή: 8,80 (το καθένα)

Δείτε ΕΔΩ όλα τα βιβλία της σειράς.
 
Η επόμενη 18η περιπέτεια με τίτλο Η σχολική γιορτή κυκλοφορεί τον Μάιο του 2020:
 
***
 
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΙΝΓΚΟ ΖΙΓΚΝΕΡ
Ο Ίνγκο Ζίγκνερ γεννήθηκε το 1965 και μεγάλωσε στο Γκροσμπουργκβέντελ, κοντά στο Ανόβερο. Μετά το σχολείο και τον στρατό εργάστηκε σε τράπεζα, έζησε έναν χρόνο στη Γαλλία, πήγε για λίγο στο πανεπιστήμιο και κατέληξε να δουλεύει στο Vamos, ένα γραφείο διοργάνωσης οικογενειακών ταξιδιών. Στα ταξίδια διηγιόταν στα παιδιά φανταστικές ιστορίες. Κι επειδή οι ιστορίες του άρεσαν πολύ στα παιδιά, άρχισε να τις γράφει. Σιγά σιγά έμαθε και να ζωγραφίζει. Ο Ίνγκο Ζίγκνερ ζει και εργάζεται στο Ανόβερο. Με τα βιβλία του μικρού δράκου Καρύδα, που έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, έχει κατακτήσει τις καρδιές των μικρών αναγνωστών και αναγνωστριών. Το φθινόπωρο του 2003 τιμήθηκε με το βραβείο παιδικής λογοτεχνίας Μπαντ Ίμπουργκερ.
 
***
 
Εάν σας ενδιαφέρει να αξιοποιήσετε τα βιβλία της σειράς στην τάξη σας και να προγραμματίσετε παράλληλα μια συνάντηση με τον ηθοποιό Χρήστο Χριστόπουλο που έχει αναλάβει την παρουσίασή τους στους μαθητές μέσα από παιχνίδι και δρώμενα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Δάφνη Βρέλλη (τηλ.: 211 3003500, εσωτ. 268, e-mail: paidiko@metaixmio.gr).