×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ: ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΛΕΝΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ
23/11/2018
Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ: ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΛΕΝΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ
Μαμά τι βλέπεις όταν με κοιτάς;


Ο μαγικός καθρέφτης

Η μαγική συνάντηση του μωρού με το βλέμμα της μητέρας του και τελικά με τον εαυτό του σε ένα βιβλίο για αναγνώστες όλων των ηλικιών που έχει γράψει η ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια Μαριαλένα Σπυροπούλου και έχει εικονογραφήσει η Ντανιέλα Σταματιάδη. 
 
Στο βιβλίο αυτό που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ η ποίηση και το παραμύθι συναντούν την ψυχαναλυτική θεωρία. Σαν μέσα από έναν καθρέφτη πραγματοποιείται η μαγική συνάντηση του μωρού µε τη μητέρα του. Μόλις γεννηθεί το παιδί και για τους πρώτους μήνες έχει ανάγκη το βλέμμα της μητέρας του για να χτίσει τον εσωτερικό του κόσμο και κυρίως τον τρόπο που θα αρχίσει να βλέπει τον εαυτό του σιγά σιγά. Κάπως έτσι ξεκινά το πρώτο του εσωτερικό ταξίδι, που ανοίγει τον δρόμο για όσα θα ακολουθήσουν.

Αν και μιλάμε για ένα παιδικό βιβλίο, ουσιαστικά το κοινό στο οποίο απευθύνεται είναι άνθρωποι όλων των ηλικιών, αφού το ασυνείδητο του ανθρώπου είναι κάτι το άχρονο. Μέσα από ονειρικές αφηγήσεις και συμβολικά ποιήματα, ο γονιός και το παιδί έρχονται σε επαφή με ψυχαναλυτικά στάδια σημαντικά για την εξέλιξη του ανθρώπου.

Στο τέλος της ιστορίας ακολουθεί ένα επιστημονικό επίμετρο του ψυχαναλυτή Θανάση Χατζόπουλου, ο οποίος με κατανοητό και απλό λόγο εξηγεί στους αναγνώστες τη θεωρία που πραγματεύεται το βιβλίο.

Διαβάστε παρακάτω όσα αναφέρει η Μαριαλένα Σπυροπούλου για το βιβλίο της και όσα την ώθησαν στη συγγραφή του. 
 
Το παραμύθι με τίτλο «Ο μαγικός καθρέφτης» απευθύνεται σε μαμάδες, μπαμπάδες, μικρά παιδιά, μεγαλύτερα παιδιά, δασκάλους όλων των ηλικιών καθώς και σε λάτρεις της ανάγνωσης ή και του βλέμματος του Άλλου.
Περιγράφει το μαγικό ταξίδι του βλέμματος της μητέρας προς το παιδί από την ώρα της γέννησής του και πώς στη συνέχεια αυτό το βλέμμα εσωτερικεύεται στο παιδί για να ταξιδέψει στον δικό του κόσμο, να ανοιχθεί στις περιπέτειες της ζωής του.
Το εμπνεύστηκα από την απορία των παιδιών, μικρών και μεγάλων, για το πώς μας βλέπουν οι άλλοι. Αν είμαστε αρκετά καλοί, αρκετά όμορφοι, αρκετά ταλαντούχοι για να αγαπηθούμε. Αυτό δεν είναι πάντα το ερώτημα; Ποιος είμαι; Και κυρίως πώς με βλέπει ο άλλος; Επίσης αρωγός στη δική μου διαδρομή είναι η ψυχαναλυτική σκέψη και η ποίηση.
 
Δεν υπάρχει σημαντικότερο ταξίδι για τον άνθρωπο από το βλέμμα εκείνου που τον κοιτά. Και αυτό μπορεί να γίνει η αφορμή για μεγάλες και συγκινητικές «περιπέτειες» γνωριμίας του εαυτού και των άλλων.
 
 
 

Ο μαγικός καθρέφτης
Μαριαλένα Σπυροπούλου
εικόνες: Ντανιέλα Σταματιάδη

Σελίδες: 40
Τιμή: 13,30 €
 
Περιλαμβάνει QR code με αφήγηση από τη συγγραφέα.
 
Ξεφυλλίστε κάποιες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Η Μαριαλένα Σπυροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Εργάζεται ως ψυχολόγος στην ιδιωτική εκπαίδευση και ιδιωτικά ως ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια. Είναι αρθρογράφος στην Καθημερινή. Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο της Ρου.
 
***
 
Το βιβλίο θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018, στις 9 μ.μ., στο Public Café Συντάγματος (Καραγεώργη Σερβίας 1). 
Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση θα βρείτε ΕΔΩ.
 
***
 
Εάν σας ενδιαφέρει να αξιοποιήσετε το βιβλίο στην τάξη και να προγραμματίσετε παράλληλα μια συνάντηση με τη συγγραφέα που θα μιλήσει σε εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Δάφνη Βρέλλη (τηλ. 211 3003500, εσωτ. 268, e-mail: paidiko@metaixmio.gr).
 
 

Σχετικά βιβλία

Ο μαγικός καθρέφτης
Μαριαλένα Σπυροπούλου
Ντανιέλα Σταματιάδη
Σαν µέσα από έναν καθρέφτη πραγµατοποιείται η µαγική συνάντηση του µωρού µε τη µητέρα του. Μόλις γεννηθεί το παιδί και για τους πρώτους µήνες έχει ανάγκη το βλέµµα της µητέρας του για να χτίσει τον εσωτερικό του κόσµο και κυρίως τον τρόπο που θα...