×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{item.title}}
{{item.custom_attributes.author}}
{{item.price}} {{item.discounted_price}}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ
22/11/2018
Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ
«Μαμά, τι βλέπεις όταν με κοιτάς;» Η ψυχολόγος και ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια Μαριαλένα Σπυροπούλου μάς εξηγεί τι συμβαίνει στο βιβλίο της όταν η ποίηση και το παραμύθι συναντούν την ψυχαναλυτική θεωρία.

«Το παραμύθι με τίτλο Ο μαγικός καθρέφτης απευθύνεται σε μαμάδες, μπαμπάδες, μικρά παιδιά, μεγαλύτερα παιδιά, δασκάλους όλων των ηλικιών, καθώς και σε λάτρεις της ανάγνωσης ή και του βλέμματος του Άλλου.
Περιγράφει το μαγικό ταξίδι του βλέμματος της μητέρας προς το παιδί από την ώρα της γέννησής του και πώς στη συνέχεια αυτό το βλέμμα εσωτερικεύεται στο παιδί, για να ταξιδέψει στον δικό του κόσμο, να ανοιχθεί στις περιπέτειες της ζωής του.
Το εμπνεύστηκα από την απορία των παιδιών, μικρών και μεγάλων, για το πώς μας βλέπουν οι άλλοι. Αν είμαστε αρκετά καλοί, αρκετά όμορφοι, αρκετά ταλαντούχοι, για να αγαπηθούμε. Αυτό δεν είναι πάντα το ερώτημα; Ποιος είμαι; Και κυρίως πώς με βλέπει ο άλλος; Επίσης αρωγός στη δική μου διαδρομή είναι η ψυχαναλυτική σκέψη και η ποίηση.
Δεν υπάρχει σημαντικότερο ταξίδι για τον άνθρωπο από το βλέμμα εκείνου που τον κοιτά. Και αυτό μπορεί να γίνει η αφορμή για μεγάλες και συγκινητικές “περιπέτειες” γνωριμίας του εαυτού και των άλλων».
Μαριαλένα Σπυροπούλου

Σχετικά βιβλία

Ο μαγικός καθρέφτης
Μαριαλένα Σπυροπούλου
Ντανιέλα Σταματιάδη
Σαν µέσα από έναν καθρέφτη πραγµατοποιείται η µαγική συνάντηση του µωρού µε τη µητέρα του. Μόλις γεννηθεί το παιδί και για τους πρώτους µήνες έχει ανάγκη το βλέµµα της µητέρας του για να χτίσει τον εσωτερικό του κόσµο και κυρίως τον τρόπο που θα...