×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
«Ο ΚΩΣΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΜΕΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ»
12/12/2018
«Ο ΚΩΣΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΜΕΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ»
Η Στέργια Κάββαλου μας εξηγεί τι την παρακίνησε για να γράψει τη νέα της ιστορία με ήρωα τον Κωστή που χάνει το σπίτι του, τους φίλους του, το σχολείο του και τρέμει μήπως χάσει και τις λέξεις του.

Τον Κωστή δεν τον ξέρω καιρό. Αυτό που ήξερα καιρό τώρα είναι ότι ήθελα να γράψω την ιστορία μιας οικογένειας που φεύγει από την Ελλάδα αναζητώντας αυτό το «κάτι καλύτερο» σε μια άλλη χώρα. Διάλεξα έναν ευρωπαϊκό προορισμό, γιατί δεν ήθελα ο νέος τους τόπος να είναι και στην άλλη άκρη της Γης. Διάλεξα τη Γαλλία, γιατί εκεί έχω μείνει και για να πούμε και την αλήθεια εκεί έχω νιώσει μπερδεμένη γλωσσικά. Και δεν ήμουν παιδί, ήμουν μετά τα 20.
Όταν ζούσα εκεί, σκεφτόμουν, μιλούσα και διάβαζα στα γαλλικά. Όταν ερχόμουν πίσω, όλα τα παραπάνω τα έκανα στα ελληνικά. Δεν είχα βρει τρόπο να συνδυάσω μέσα μου τις λέξεις.
Έχοντας πλέον τις καλύτερές μου φίλες σε Λονδίνο, Ελσίνκι και Νέα Υόρκη και βλέποντας ότι όλο και περισσότερες οικογένειες παίρνουν το ρίσκο, έβαζα πάντα τον εαυτό μου στη θέση των παιδιών. Και ένιωθα φόβο. Ότι να χάσω τις βαλίτσες μου στο αεροδρόμιο είναι ok, αλλά το να χάσω τις λέξεις μου θα ήταν καταστροφή μεγάλη. Και κάπως έτσι γνώρισα σιγά σιγά τον Κωστή που φάνηκε λιγότερο μπερδεμένος απ’ ό,τι εγώ και σκέφτηκε το πιο cool παιχνίδι συγγραφής απλώνοντας τις λέξεις του σε όλη την Αβινιόν.
Στέργια Κάββαλου

Σχετικά βιβλία

Ο Κωστής και οι χαμένες λέξεις
Στέργια Κάββαλου
Ο µπαµπάς του Κωστή αποφασίζει να µεταναστεύσει µε την οικογένειά του στη Γαλλία, και συγκεκριµένα στην Αβινιόν, αφού «εκεί ζητάνε οδοντογιατρούς». Ο Κωστής, που δε θέλει µε τίποτα να αφήσει το δωµάτιό του, τους συµµαθητές του και τους φίλους απ...