×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΚΛΟΥΖ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
23/04/2018
Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΚΛΟΥΖ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Ένα μυθιστόρημα για τη μετανάστευση και τη δύναμη του αθλητισμού

Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΟΥΡΣΑ ΤΗΣ ΦΑΤΙΜΑ ΜΠΡΑÏΜΙ

Επικοινωνούμε μαζί σας για να σας παρουσιάσουμε το νέο βιβλίο του Γίργκεν Μπανσέρους, του αγαπημένου Γερμανού συγγραφέα της επιτυχημένης σειράς Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ. Το βιβλίο έχει τίτλο Η απίστευτη κούρσα της Φατίμα Μπραΐμι, απευθύνεται σε παιδιά από 10 ετών και μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Αυτή τη φορά το θέμα με το οποίο καταπιάνεται ο συγγραφέας δεν είναι η εξιχνίαση κάποιου μυστηρίου αλλά η μετανάστευση. Ο βασικός ήρωας, ο Γιάκομπ, φαν του στίβου, εντυπωσιάζεται από τις επιδόσεις στο τρέξιμο της καινούριας συμμαθήτριάς του από την Αλγερία, της Φατίμα, και σε ρόλο προπονητή αναλαμβάνει να την προπονήσει και να την κάνει πρωταθλήτρια. Λίγο αργότερα όμως οι γιατροί βρίσκουν μια κύστη στο κεφάλι του Γιάκομπ. Παρόλο που πρέπει να μπει στο νοσοκομείο και να χειρουργηθεί, δεν εννοεί να παραιτηθεί από το σχέδιό του. Κόντρα σ’ όλα τα εμπόδια – κόντρα στους συμμαθητές που τον κοροϊδεύουν και τον απειλούν. Κόντρα στην αρρώστια του. Κόντρα στην οικογένεια της Φατίμα.

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά που φοιτούν στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού και στο Γυμνάσιο και μπορεί να αξιοποιηθεί στην τάξη στο πλαίσιο της Φιλαναγνωσίας. Η ανάγνωσή του, παράλληλα με την ανάπτυξη της φαντασίας και την καλλιέργεια της γραπτής έκφρασης (διδασκαλία της Γλώσσας), μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για συζήτηση γύρω από σημαντικά και διαχρονικά θέματα όπως είναι αυτό της μετανάστευσης και της ανθρώπινης δύναμης, της ισότητας των δύο φύλων και της δύναμης του αθλητισμού.

Η απίστευτη κούρσα της Φατίμα Μπραΐμι
Γίργκεν Μπανσέρους

Σελίδες: 184
Τιμή: 8,80 € 7,92 €

Ξεφυλλίστε το βιβλίο ΕΔΩ.
Δείτε τα υπόλοιπα βιβλία του Γίργκεν Μπανσέρους ΕΔΩ.

Για να σας βοηθήσουμε στην αξιοποίηση του βιβλίου στην τάξη σας, παραθέτουμε παρακάτω λίγα λόγια του Γίργκεν Μπανσέρους για το πώς εμπνεύστηκε το θέμα του βιβλίου.

Στα νιάτα μου ήμουν παθιασμένος αθλητής. Ονειρευόμουν να πάρω μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου του 1972 στο τριπλούν και έκανα σκληρή προπόνηση.
Δυστυχώς όμως ένας σοβαρός τραυματισμός σε μία ασήμαντη αθλητική διοργάνωση έβαλε τέλος στα όνειρά μου. Παρ’ όλα αυτά το πάθος μου για ό,τι έχει σχέση με άλματα, τρέξιμο ή ρίψεις παραμένει αμείωτο ως σήμερα.
Σε κάθε παγκόσμιο ή ευρωπαϊκό αθλητικό γεγονός και στους Ολυμπιακούς Αγώνες κάθομαι μπροστά στην τηλεόραση και παρακολουθώ τα πάντα, ακόμα και τις προκριματικές κούρσες και τα προημιτελικά, για τα οποία συνήθως ελάχιστοι ενδιαφέρονται.
Το ίδιο συνέβη και κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών του Λονδίνου, το 2012. Για πρώτη φορά στην ιστορία των Αγώνων μία γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία συμμετείχε στον αγώνα των 800 μέτρων - φορώντας μαντίλα και ολόσωμη στολή. Ήρθε με διαφορά τελευταία, ωστόσο η χαρά της και η περηφάνια της ως γυναίκας αθλήτριας από μουσουλμανική χώρα ήταν πασιφανείς.
Στα χρόνια που ακολούθησαν, η εικόνα αυτής της γυναίκας -το όνομά της ήταν Σάρα Ατάρ- δεν έφευγε από τον νου μου. Στις περιοδείες μου σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες έβλεπα διαρκώς κορίτσια δέκα, έντεκα ή δώδεκα χρονών με μαντίλες και κάθε φορά σκεφτόμουν τη Σάρα Ατάρ. Πόσα αθλητικά ταλέντα κρύβονται κάτω από μαντίλες και μπούργκες; Τι συμβαίνει όταν ένα κορίτσι από αυστηρή μουσουλμανική οικογένεια ανακαλύπτει τη σαγήνη του τρεξίματος; Έπρεπε να βρω τις απαντήσεις σε ερωτήματα τέτοιου είδους και ο καλύτερος τρόπος για να συμβεί αυτό ήταν να στήσω μια ιστορία. Κάπως έτσι προέκυψε η Απίστευτη κούρσα της Φατίμα Μπραΐμι.
Έχω διαβάσει αποσπάσματα από το βιβλίο όχι μόνο σε σχολεία και βιβλιοθήκες αλλά και σε τζαμιά -με τις κάλτσες!- και πάντα διακρίνω μια λάμψη στα μάτια των κοριτσιών. Η λάμψη αυτή είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή που μπορεί να υπάρξει για κάποιον συγγραφέα…

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΡΓΚΕΝ ΜΠΑΝΣΕΡΟΥΣ
Ο Γίργκεν Μπανσέρους γεννήθηκε το 1949 στο Ρέμσαϊντ και ήθελε να γίνει πιανίστας. Στο μεταξύ όμως άρχισε να γράφει πολύ επιτυχημένα παιδικά κι εφηβικά βιβλία. Δε στενοχωριέται λοιπόν καθόλου που δεν τα κατάφερε να γίνει πιανίστας. Ζει με τη γυναίκα του και τα δυο τους παιδιά στην περιοχή της Ρουρ. Η σειρά του Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ έχει μεταφρασθεί σε 20 γλώσσες και έχει πουλήσει πάνω από 1.500.000 αντίτυπα. Το 2010 τιμήθηκε για το έργο του με το βραβείο Annette-von-Droste-Hulshoff.

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν τα παιδικά βιβλία των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Δάφνη Βρέλλη στο τηλ. 211 3003500 (εσωτ. 268) ή στο e-mail: paidiko@metaixmio.gr.


Αν θέλετε να ενημερώνεστε για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται με βάση τα βιβλία που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, μπορείτε να παρακολουθείτε το ημερολόγιο εκδηλώσεων που υπάρχει στον ιστότοπο www.metaixmio.gr.

Σχετικά βιβλία

Η απίστευτη κούρσα της Φατίμα Μπραΐμι
Jurgen Banscherus
Μαρία Αγγελίδου
Στη Χρυσή Λίστα 2019 του βραβευμένου εκπαιδευτικού portal Elniplex «Λοιπόν: Φατίµα! Δε θα το βγάλεις το µαντίλι σου;» επανέλαβε ο γυµναστής µας την ερώτησή του. Η Φατίµα κούνησε αρνητικά το κεφάλι της. «Εντάξει». Τότε ο γυµναστής πρό...