×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
ΟΙ ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΔΡΑΚΟΥ ΚΑΡΥΔΑ
01/12/2017
ΟΙ ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΔΡΑΚΟΥ ΚΑΡΥΔΑ
Ακολούθησε κι εσύ τον δράκο Καρύδα και τους φίλους του στις φοβερές περιπέτειές τους

Τι είναι πορτοκαλί πετάει φλόγες από το στόμα και φοράει μπλε κασκέτο;
Ο μικρός δράκος Καρύδας του Ίνγκο Ζίγκνερ.
Με τους κολλητούς του, τη Ματίλντα τη σκαντζοχοιρίνα και τον Όσκαρ τον χορτοφάγο φαγανόδρακο, ζουν του κόσμου τις παράξενες περιπέτειες.

Ταξιδεύουν στην προϊστορία κι αποκεί στην εποχή των δεινοσαύρων, αναζητούν έναν θησαυρό στη ζούγκλα, ψάχνουν για έναν μυστηριώδη κι απαγορευμένο ναό, μέχρι και στο διάστημα φτάνουν…

Ποιος είναι ο μικρός δράκος Καρύδας;

Ένας χαριτωμένος, αξιαγάπητος, πορτοκαλί δράκος της φωτιάς με μπλε κασκέτο. Όταν γεννήθηκε, ήταν μικρούλης σαν καρύδα, εξού και τ’ όνομά του. Ζει -πού αλλού;- στο νησί των δράκων και είναι ο ήρωας πολλών αστείων περιπετειών στις οποίες επίσης πρωταγωνιστούν η σκαντζοχοιρίνα Ματίλντα και ο φαγανόδρακος Όσκαρ που είναι αχώριστοι φίλοι και μαζί ζουν του κόσμου τις περιπέτειες.

Ο μικρός δράκος Καρύδας είναι εξαιρετικά αγαπητός και δημοφιλής στη Γερμανία αλλά και στην Ελλάδα, όπως φάνηκε από τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν οι μικροί αναγνώστες στο Ινστιτούτο Goethe της Αθήνας και τη μεγάλη ουρά που δημιούργησαν για να πάρουν ένα αυτόγραφο και μια αφιέρωση από τον δημιουργό του την περασμένη άνοιξη. Πάνω από 15 χρόνια σχεδόν ο δημιουργός του, ο Ίνγκο Ζίγκνερ, με τα βιβλία της σειράς «Ο μικρός δράκος Καρύδας» σημειώνει στη χώρα του σταθερή εμπορική επιτυχία, ξεπερνώντας σε πωλήσεις τα 8 εκατομμύρια αντίτυπα. Οι περιπέτειες της σειράς έχουν διασκευαστεί για το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση και ο δημιουργός τους πραγματοποιεί κάθε χρόνο γύρω στις 130 παρουσιάσεις και αναγνώσεις των βιβλίων του σε σχολεία, βιβλιοθήκες και βιβλιοπωλεία.
Η επιτυχία της σειράς και η λατρεία που έχουν οι μικροί αναγνώστες για τα βιβλία οφείλεται στο γεγονός ότι ο Ζίγκνερ αφουγκράζεται τον σφυγμό των παιδιών και δημιουργεί συναρπαστικές ιστορίες με κύρια συστατικά το χιούμορ και την περιπέτεια που διαδέχεται η μία την άλλη. Η εξαιρετική εικονογράφησή του αντανακλά την προσωπικότητα του δημοφιλούς ήρωα και παρουσιάζει με φαντασία και ελαφράδα την κόσμο του. Μια απίστευτη παρέα που μας παρασύρει στη ζούγκλα, στην προϊστορία, στο διάστημα, ακόμα και στη χαμένη Ατλαντίδα! Διαβάζοντας τα βιβλία της σειράς, γονείς και παιδιά γελάνε ασταμάτητα και δεν κλείνουν το βιβλίο μέχρι να φτάσουν στην τελευταία σελίδα.

Ποιος είναι ο Ίνγκο Ζίγκνερ

Ο Ίνγκο Ζίγκνερ δεν κάνει ένα, αλλά τρία επαγγέλματα που, όπως λέει ο ίδιος, τα αγαπάει εξίσου και τα τρία:

  • Καταρχάς λοιπόν είναι συγγραφέας. Και μάλιστα συγγραφέας παιδικών βιβλίων για την ακρίβεια.
  • Το δεύτερο επάγγελμά του είναι αυτό του εικονογράφου. Αντίθετα με τους περισσότερους άλλους συγγραφείς παιδικών βιβλίων, ο Ζίγκνερ σχεδιάζει, ζωγραφίζει και χρωματίζει ο ίδιος με τέμπερες τις εικόνες των βιβλίων του.
  • Και το τρίτο επάγγελμα; Ο Ίνγκο Ζίγκνερ κάνει περισσότερες από εκατό βιβλιοπαρουσιάσεις τον χρόνο. Το να αφηγείται και να διαβάζει στα παιδιά τις ιστορίες του του προκαλεί τεράστια χαρά. Αυτό φαίνεται άλλωστε όταν ανεβαίνει στη σκηνή και σχεδιάζει, αφηγείται, διαβάζει και παίζει. Εκεί ξαφνικά ζωντανεύουν οι χαρακτήρες του, εκεί βλέπει και ακούει κανείς τον Καρύδα και την παρέα του, τη Ματίλντα, τον Όσκαρ και τον Γιουβαρλά αυτοπροσώπως!


 

Και μερικά μυστικά

Γράφει και ζωγραφίζει στο γραφείο του. Την εικονογράφηση και το γράψιμο τα έμαθε μόνος τους. Learning by doing ονομάζει την εκπαίδευσή του, την οποία ξεκίνησε στο παιδικό δωμάτιο των μικρότερων αδερφών του.
Τα αδέρφια του τον εντυπωσίαζαν πολύ όταν ήταν μικρός· για εκείνους επινόησε τις πρώτες του ιστορίες και σε εκείνους τις αφηγήθηκε πρώτη φορά. Κι επειδή τα μικρότερα αδέρφια του προτιμούσαν να ακούνε αστεία και κουταμάρες, ανέπτυξε μια ιδιαίτερη διαίσθηση για το τι αρέσει στα παιδιά: διασκεδαστικές ιστορίες με αστείες φανταστικές φιγούρες, γεμάτες περιπέτειες που έχουν πάντα αίσιο τέλος.
Δεν είχε ιδιαίτερα ξέγνοιαστη παιδική ηλικία. Όταν ήταν πέντε χρονών, οι γονείς του χώρισαν. Ζούσε με τον πατέρα του και στα επτά του έχασε τη μητέρα του, πράγμα που τον οδήγησε να κλειστεί στον εαυτό του. Κι όμως -ουδέν κακόν αμιγές καλού- τότε ήταν που ξύπνησε η φαντασία του. Ξεκίνησε να φτιάχνει με το μυαλό του ιστορίες που τον παρηγορούσαν. Και από εκείνη την περίοδο του δημιουργήθηκε η ανάγκη να διηγείται κάτι στα παιδιά, το οποίο δίνει κουράγιο μέσα από ένα happy end.
Δεν είναι χορτοφάγος σε αντίθεση με τον φαγανόδρακο Όσκαρ και μερικούς άλλους χαρακτήρες του. Η διατροφή του περιλαμβάνει συνειδητά μούσλι και λίγο κρέας. Πότε πότε βέβαια τρώει και καμιά πατάτα τηγανητή, το Σάββατο τρώει για πρωινό κρουασάν σοκολάτα και φρυγανισμένο ψωμί με μέλι. Και το βράδυ σπαγγέτι μπολονέζ! Αλλά αυτό πρέπει να μείνει μυστικό, ο χορτοφάγος Όσκαρ δεν πρέπει να το μάθει σε καμία περίπτωση!

Τώρα έχετε μια ιδέα για το ποιος είναι ο μικρός δράκος Καρύδας. Για περισσότερες περιπέτειες και ατελείωτη διασκέδαση αφήστε την οθόνη και πιάστε στα χέρια σας τα βιβλία!

«Εσύ έχεις σκεφτεί τι θα γίνεις, όταν θα μεγαλώσεις;»
«Τι θα γίνω δεν ξέρω. Τι θα κάνω, όμως, ξέρω: θα γυρίζω και θα μαζεύω περιπέτειες» απαντάει ο Καρύδας. «Εσύ;»
«Κι εγώ το ίδιο» λέει ο Όσκαρ. «Στις περιπέτειες πάντα κάτι γίνεται, δε θα βαριέμαι ποτέ».

Και το μόνο σίγουρο είναι πως όταν μεγαλώσει ο μικρός δράκος Καρύδας θα έχει μια τεράστια συλλογή από περιπέτειες, καθόλου βαρετές, ούτε για τον Όσκαρ αλλά ούτε και για τους αναγνώστες!
Ρίξτε μια ματιά παρακάτω και θα καταλάβετε τι εννοούμε.

Τα βιβλία της σειράς που απευθύνονται σε παιδιά από 5 ετών και κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σε μετάφραση της Μαρίας Αγγελίδου είναι:

Εκδρομή με το σχολείο

Ο μικρός δράκος Καρύδας και οι φίλοι του μαζί με τον δάσκαλό τους Μπρόκολο πάνε εκδρομή με το σχολείο αναζητώντας το τελευταίο παπιολούλουδο. Στον δρόμο τους θα συναντήσουν φαντάσματα, θα ξεγελάσουν την Όρεξις Γιγάντια, ένα τεράστιο σαρκοφάγο φυτό, και θα ζήσουν του κόσμου τις περιπέτειες.

Ταξίδι στην Προϊστορία

Ο μικρός δράκος Καρύδας, η Ματίλντα και ο Όσκαρ ταξιδεύουν στον χρόνο και πηγαίνουν πίσω στην Προϊστορία. Θέλουν να μάθουν για τους πρώτους δράκους. Μεταξύ άλλων πέφτουν πάνω σε δυο δρακοαυγά που μπορεί να είναι οι προ-προ-προ-προ-προ-παππούδες του Καρύδα.

Ο θησαυρός της ζούγκλας

Ο μικρός δράκος Καρύδας και οι φίλοι του παίζοντας στην ακρογιαλιά βρίσκουν ένα κομμάτι δέρμα μ’ ένα παράξενο σχέδιο. «Σίγουρα είναι χάρτης θησαυρού!» λένε οι τρεις μικροί φίλοι κι αμέσως πέφτουν με τα μούτρα στην αναζήτηση. Στον δρόμο τους θα συναντήσουν το Μεγάλο Φίδι, τον Τίγρη της Ζούγκλας, τον Κροκόδειλο του Ποταμού, την Ομίχλη που Μουγκρίζει και τον Ντινγκ Ντονγκ.

Περιπέτεια στο διάστημα

Ο μικρός δράκος Καρύδας και οι φίλοι του μένουν με το στόμα ανοιχτό, όταν στην αμμουδιά του νησιού τους προσγειώνεται ένας εξωγήινος ο Μπομπιπουτσιπαπέλε ή απλά Μπόμπι. Για να επιστρέψει στον πλανήτη του, χρειάζεται τη βοήθειά τους.

 

Ο Μαύρος Ιππότης

Ο μικρός δράκος Καρύδας είναι απελπισμένος: ο θείος του ο Ίνγκμαρ βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο! Έπεσε στη δρακοπαγίδα του σκληρόκαρδου Μαύρου Ιππότη και κανείς δεν μπορεί να τον βοηθήσει. Αλλά ο Καρύδας δεν το βάζει εύκολα κάτω: μαζί με τη Ματίλντα και τον βάρδο Βάλτερ καταστρώνουν ένα πανέξυπνο σχέδιο σωτηρίας.

 

Ο μεγάλος μάγος

Ο μικρός δράκος Καρύδας δεν πιστεύει στα μάτια του: μπροστά του στέκεται μια κατσίκα και δηλώνει πως είναι… μαγεμένος μάγος!  Πώς γίνεται; Ο Καρύδας δεν περιμένει να του το πουν δεύτερη φορά: μαζί με τη φίλη του Ματίλντα και την κατσίκα ξεκινούν για τον μυστηριώδη μαγεμένο πύργο, όπου ζει ο κακός μάγος Κατσικογένης. Θα καταφέρει ο μικρός δράκος να λύσει τα τρομερά του μάγια;

Το μυστικό του Φαραώ

Ο μικρός δράκος Καρύδας βρίσκει συναρπαστική τη νέα θεωρία του διάσημου μελετητή της Αρχαίας Αιγύπτου, του καθηγητή Σαμπινιόν, ότι σε μια πυραμίδα υπάρχει μια άγνωστη ακόμη αίθουσα γεμάτη θησαυρούς! Ο Καρύδας πείθει την παρέα του ν’ ακολουθήσουν τον καθηγητή στην Αίγυπτο και να ψάξουν μαζί του τον θησαυρό.

 

Περιπέτεια στη χαμένη Ατλαντίδα

Από τη στιγμή που ο μικρός δράκος Καρύδας άκουσε για τη χαμένη Ατλαντίδα, θέλει να γίνει εξερευνητής και να ψάξει στους βυθούς της θάλασσας για να βρει τη βυθισμένη πολιτεία! Μ’ ενθουσιασμό τον ακολουθεί και ο φίλος του ο Όσκαρ. Ακόμα και η Ματίλντα δεν αφήνει την ευκαιρία για περιπέτεια να της ξεφύγει. Κι όταν βρίσκουν το κατάλληλο υποβρύχιο, ξεκινούν…

Στην εποχή των δεινοσαύρων

Ο μικρός δράκος Καρύδας, η Ματίλντα και ο Όσκαρ κάθονται και κουβεντιάζουν για επικίνδυνα και άγρια ζώα. «Ο τυραννόσαυρος ήταν το πιο τρομερό άγριο θηρίο που έζησε ποτέ» λέει ο Καρύδας. «Σιγά τ’ αυγά! Οι φαγανόδρακοι είναι εκατό φορές πιο τρομεροί από τους τυραννόσαυρους. Ό,τι στοίχημα θέλεις πως τον κάνω με τα κρεμμυδάκια εγώ τον τυραννόσαυρο!» λέει ο Όσκαρ. «Εντάξει, πάει το στοίχημα!» λέει ο Καρύδας και βγάζει από την τσέπη του το χρονολέιζερ. Φύγαμε για την εποχή των δεινοσαύρων.

Ο μυστηριώδης ναός

Ο μικρός δράκος Καρύδας, η σκαντζοχοιρίνα Ματίλντα και ο φαγανόδρακος Όσκαρ έχουν χάσει τη μιλιά τους, γιατί μόλις άκουσαν ότι σε λίγες μέρες θα καταστραφεί ο κόσμος! Εννοείται ότι οι τρεις φίλοι δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια να περιμένουν το τέλος. Θέλουν να μάθουν αν είναι αληθινή η προφητεία. Ο Χρησμάκος, ο σοφός μελλοντολόγος του νησιού, πιστεύει πως την απάντηση θα τη βρουν σ’ έναν απαγορευμένο ναό ψηλά στα βουνά.


 


 

Σχετικά βιβλία

Ο μικρός δράκος Καρύδας 10: Ο μυστηριώδης ναός
Ingo Siegner
Μαρία Αγγελίδου
Ingo Siegner
Ο μικρός δράκος Καρύδας, η σκαντζοχοιρίνα Ματίλντα και ο φαγανόδρακος Όσκαρ έχουν χάσει τη μιλιά τους, γιατί μόλις άκουσαν ότι σε λίγες μέρες θα καταστραφεί ο κόσμος! Εννοείται ότι οι τρεις φίλοι δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια να περιμένουν το...
Ο μικρός δράκος Καρύδας 18: Στην εποχή των δεινοσαύρων
Ingo Siegner
Μαρία Αγγελίδου
Ο μικρός δράκος Καρύδας, η Ματίλντα και ο Όσκαρ κάθονται και κουβεντιάζουν για επικίνδυνα και άγρια ζώα. «Ο τυραννόσαυρος ήταν το πιο τρομερό άγριο θηρίο που έζησε ποτέ» λέει ο Καρύδας. «Σιγά τ’ αυγά! Οι φαγανόδρακοι είναι εκατό φορές πιο τρομερ...
Ο μικρός δράκος Καρύδας 8: Το μυστικό του Φαραώ
Ingo Siegner
Μαρία Αγγελίδου
Ο μικρός δράκος Καρύδας βρίσκει συναρπαστική τη νέα θεωρία του διάσημου μελετητή της Αρχαίας Αιγύπτου, του καθηγητή Σαμπινιόν, ότι σε μια πυραμίδα υπάρχει μια άγνωστη ακόμη αίθουσα γεμάτη θησαυρούς! Ο Καρύδας πείθει τη σκαντζοχοιρίνα Ματίλντα κα...
Ο μικρός δράκος Καρύδας 14: Περιπέτεια στη χαμένη Ατλαντίδα
Ingo Siegner
Μαρία Αγγελίδου
Από τη στιγμή που ο μικρός δράκος Καρύδας άκουσε για τη χαμένη Ατλαντίδα, θέλει να γίνει εξερευνητής και να ψάξει στους βυθούς της θάλασσας για να βρει τη βυθισμένη πολιτεία! Μ’ ενθουσιασμό τον ακολουθεί και ο φίλος του ο Όσκαρ. Ακόμα και η Ματί...