×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
Η Angela Merkel καταγράφει σε ένα βιβλίο την πολιτική της σταδιοδρομία
21/09/2022
Η Angela Merkel καταγράφει σε ένα βιβλίο την πολιτική της σταδιοδρομία
Μια ματιά εκ των έσω στη σύγχρονη ευρωπαϊκή και παγκόσμια ιστορία, στα ελληνικά από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Τα πολιτικά απομνημονεύματα της Angela Merkel γίνονται βιβλίο
Μια ματιά εκ των έσω στη σύγχρονη ευρωπαϊκή και παγκόσμια ιστορία
Στα ελληνικά από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Πρώτη γυναίκα καγκελάριος της Γερμανίας, με τη δεύτερη μακροβιότερη θητεία στην ιστορία της χώρας. Η Angela Merkel αποτυπώνει τη δεκαεξάχρονη πορεία της στο τιμόνι της Γερμανίας αλλά και ολόκληρη την πολιτική σταδιοδρομία της σε ένα βιβλίο. Τα πολιτικά της απομνημονεύματα αναμένεται να κυκλοφορήσουν το φθινόπωρο του 2024 και τα δικαιώματα για την έκδοσή τους στην Ελλάδα εξασφάλισαν οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Η ελληνική έκδοση πρόκειται να κυκλοφορήσει ταυτόχρονα με τη γερμανική, την οποία έχει αναλάβει ο εκδοτικός οίκος Kiepenheuer & Witsch.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δοθεί ως τώρα, δεν πρόκειται για μια κλασική αυτοβιογραφία, που ακολουθεί τη συμβατική γραμμική χρονολογική σειρά, ξεκινώντας από τη γέννησή της, το 1954, και καταλήγοντας στο τέλος της θητείας της ως καγκελαρίου, το 2021. Στο βιβλίο αυτό, σε συνεργασία με την επί σειρά ετών σύμβουλό της Beate Baumann, η Angela Merkel αναλογίζεται σημαντικές στιγμές, κρίσεις και αποφάσεις από τα χρόνια της στην κυβέρνηση και το πολιτικό της έργο, ακολουθώντας μια αφηγηματική και θεματική πορεία, ανασύροντας διαρκώς προσωπικές λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα οι καταβολές της ως γυναίκας στην τότε Ανατολική Γερμανία, η θέση της ως κόρης λουθηρανού πάστορα. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου αναδύεται μια προσωπική ζωντανή οπτική της καθημερινής πολιτικής ζωής και της λήψης αποφάσεων σε ειδικές καταστάσεις και κρίσεις, όπως επίσης και το παρασκήνιο αλλά και τα κίνητρα, πέρα από όσα έχουν γίνει δημοσίως γνωστά.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να αναλογιστώ κομβικές αποφάσεις και στιγμές του πολιτικού μου έργου, αλλά και να τις καταστήσω κατανοητές στο ευρύ κοινό, καταφεύγοντας ταυτόχρονα και στην προσωπική μου ιστορία» δηλώνει η Merkel σχετικά με το συγγραφικό της εγχείρημα.

Οι αναγνώστες, μέσα από το συγκεκριμένο βιβλίο, που αναμφίβολα θα αποτελέσει ένα σπουδαίο ντοκουμέντο για τη σύγχρονη ευρωπαϊκή και παγκόσμια ιστορία, θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν πώς η Angela Merkel κατέληξε σε πολλές από τις πολιτικές της αποφάσεις. Εν αναμονή λοιπόν.

Photo credit: (c) Bundesregierung/Steffen Kugler