×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ «Η ΔΙΨΑ»
10/04/2017
ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ «Η ΔΙΨΑ»
Η επιστροφή του ροκ σταρ της αστυνομικής λογοτεχνίας Jo Nesbo και του δημοφιλούς ντετέκτιβ του είναι γεγονός!

Είναι γεγονός: Η σημαντικότερη εκδοτική στιγμή στον χώρο της αστυνομικής λογοτεχνίας για το 2017 έφτασε! Η πολυαναμενόμενη 11η περιπέτεια του επιθεωρητή Χάρι Χόλε, με τίτλο Η δίψα, από τον συγγραφέα-φαινόμενο Jo Nesbo, τα βιβλία του οποίου έχουν ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 33 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, μόλις κυκλοφόρησε στα ελληνικά (σε μετάφραση Κρυστάλλης Γλυνιαδάκη) και βρίσκεται ήδη στις προθήκες των βιβλιοπωλείων.

Μετά τη Νορβηγία, τη Σουηδία, τη Δανία, τη Σλοβακία, την Πολωνία και την Ιταλία όπου το βιβλίο σκαρφάλωσε ήδη στο νο1 της λίστας των μπεστ σέλερ, ακολουθούν πολύ σύντομα άλλες 18 χώρες, ενώ μέσα στο 2017 το βιβλίο πρόκειται να κυκλοφορήσει σε 34 γλώσσες!

Ο Jo Nesbo χρειάστηκε τέσσερα χρόνια για να αποσυμπιέσει τον εαυτό του από την τελευταία υπόθεση του σκληροτράχηλου Χάρι και να τον επαναφέρει σε πλήρη δράση. Τέσσερα χρόνια είναι πολλά για τους απανταχού Nesbomaniacs.
Η δίψα αποτελεί τη συνέχεια του μπεστ σέλερ Αστυνομία (του δέκατου βιβλίου στη σειρά Χάρι Χόλε), στο οποίο ο βετεράνος επιθεωρητής παλεύει να προστατέψει τους συναδέλφους του από έναν δολοφόνο που επιζητά εκδίκηση από την αστυνομία. Στη Δίψα ο Χάρι θα ξαναενταχθεί στις τάξεις της αστυνομίας του Όσλο, για να εντοπίσει έναν σίριαλ κίλερ που σκοτώνει χρήστες του κοινωνικού δικτύου γνωριμιών Tinder. Ο τρόπος του και η μέθοδος του δολοφόνου θα οδηγήσουν τον Χάρι στο κυνήγι μιας νέμεσης από το παρελθόν. 
Όπως και στα προηγούμενα βιβλία το μοτίβο είναι το ίδιο. Ένας κατά συρροήν δολοφόνος σκορπά τον τρόμο και ο Χάρι Χόλε καλείται να τον συλλάβει. Για να το καταφέρει μετέρχεται κάθε μέσο και κινείται στα όρια της νομιμότητας.
Το Tinder, το Twitter, οι υπηρεσίες γεωτοποθεσίας του κινητού, το ιστορικό του Google, τα προφίλ του Facebook και τα πάσης φύσης χνάρια των ηλεκτρονικών δεδομένων είναι για την πλοκή της «Δίψας» ό,τι οι κόκκοι σκόνης στον μεγεθυντικό φακό των ντετέκτιβ πρώτης γενιάς. Φυσικά, ο Nesbo δεν ξεχνά ούτε και σε αυτό το βιβλίο του κανένα από τα βασικά στοιχεία της αστυνομικής λογοτεχνίας: Αγωνία, δράση, ανατροπές, μυστήριο, αστυνομική ατμόσφαιρα, όλα έχουν τη θέση τους στη Δίψα.
Ο χορός των ανατροπών δεν έχει τέλος στη νέα ιστορία του, από όπου παρελαύνουν σκοτεινοί ψυχίατροι, άνθρωποι που δυσκολεύονται να δεσμευτούν, δημοσιογράφοι που δεν λογαριάζουν τίποτα μπροστά στη λεία του ρεπορτάζ και πολίτες που χειραγωγούνται στο ρυθμό των μέσων ενημέρωσης, διεφθαρμένοι αστυνομικοί, καριερίστες και αριβίστες.
Ο Χάρι Χόλε επέστρεψε για τα καλά και οι Nesbomaniacs δεν έχουν λόγο να ανησυχούν ότι ο δημιουργός του θα τον αποσύρει από την ενεργό δράση.

Όλοι ζούμε στους ρυθμούς της Δίψας και είμαστε έτοιμοι να βυθιστούμε στον σκοτεινό κόσμο του Χόλε.  Για να πάρετε μια γεύση, ακούστε ΕΔΩ το σάουντρακ του βιβλίου (με μουσικές που είτε περιλαμβάνονται στις σελίδες του είτε είναι εμπνευσμένες από αυτές).
Παρακολουθήστε δύο βίντεο στα οποία ο βασιλιάς της αστυνομικής λογοτεχνίας μιλάει για το πώς εμπνεύστηκε την τελευταία περιπέτεια του Χάρι Χόλε, για τον Χιονάνθρωπο και την κινηματογραφική του μεταφορά, καθώς και για τον δημοφιλή ήρωά του.
Διαβάστε ΕΔΩ την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΧΑΡΙ ΧΟΛΕ, για να μάθετε περισσότερα για τον Jo, τον Χάρι και τη Δίψα.
 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ «ΔΙΨΑ»
Πλινκ: Ο ήχος του ταιριάσματος στο Tinder είναι ο τελευταίος που θα ακούσει η Ελίζε Χέρμανσεν πριν πέσει θύμα δολοφονίας μες στο διαμέρισμά της. Το νεκρό κορμί της θα βρεθεί από την αστυνομία σημαδεμένο και στραγγισμένο από αίμα.
Όταν μια ακόμα γυναίκα δολοφονείται, τα αντανακλαστικά του πρώην επιθεωρητή και νυν καθηγητή στην Αστυνομική Ακαδημία Χάρι Χόλε, θρυλικού διώκτη σίριαλ κίλερ, ενεργοποιούνται…
Άλλωστε ένας επαναλαμβανόμενος εφιάλτης στοιχειώνει τον ύπνο του, φωνές κατακλύζουν κάθε τόσο το μυαλό του: υπάρχει ένας δολοφόνος που ο Χάρι δεν κατάφερε να συλλάβει. Μήπως ήρθε η ώρα να αναμετρηθούν ξανά;

«Σιωπηλές κραυγές φούντωναν μες στο κεφάλι του, κατέκλυζαν το δωμάτιο και το κορμί του. Κραυγές που ήθελαν να δραπετεύσουν, που έπρεπε να δραπετεύσουν. Μήπως αποτρελαινόταν; Σήκωσε το βλέμμα προς το τζάμι του παραθύρου. Το μόνο πράγμα που φαινόταν στο σκοτάδι ήταν η αντανάκλασή του. Ήταν εκείνος. Εκεί έξω ήταν εκείνος. Τους περίμενε. Τραγουδώντας. Βγείτε να παίξουμε! Ο Χάρι έκλεισε τα μάτια του. Όχι, δεν τους περίμενε. Τον περίμενε. Περίμενε τον Χάρι. Βγες να παίξουμε!»

ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ
Οι πρώτες κριτικές έφτασαν από τη Σκανδιναβία και είναι αποθεωτικές.

«Για να το ξεκαθαρίσουμε: έχω εντυπωσιαστεί. Ξέρω από τα προηγούμενα δέκα βιβλία της σειράς Χάρι Χόλε ότι ο Nesbo ξέρει το πεδίο του, ένα αφηγηματικό πεδίο που έχει καλλιεργήσει από βιβλίο σε βιβλίο σε βαθμό τελειότητας. Στη Δίψα η συγγραφική του ευφυΐα είναι κάτι πολύ εμφανές. Αυτό που εντυπωσίασε περισσότερο είναι πόσα διαφορετικά νήματα πλοκής κατάφερε να πλέξει χωρίς να χάσει πόντο.
Αριστουργηματικά δομημένη δραματουργία. Γλωσσική απόλαυση. Ο Νesbo παίζει με τις λέξεις και με τον αναγνώστη. Αποφεύγει τα κλισέ και γράφει με ρυθμό και ποικιλία που σε θαμπώνει. Η μετάβαση από τη μια σκηνή στην άλλη είναι τόσο κομψή που οι σεναριογράφοι της κινηματογραφικής διασκευής (γιατί σίγουρα θα υπάρξει) δεν έχουν τίποτα να κάνουν.
Τα ίδια ισχύουν και για την αφηγηματικότητα της ιστορίας του. Στέρεη, πλούσια σε λεπτομέρειες, σε βάζει μες στον κόσμο της».

Romsdals Budstikke, Νορβηγία ★ ★ ★ ★ ★

«O Jo Nesbø κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: γράφει κοινωνική κριτική. Για τα μίντια και τη διοίκηση της αστυνομίας, για τους αστούς πολιτικούς και για τον Χάρι Χόλε. Εκτός όλων αυτών είναι ισορροπιστής της γλώσσας: γράφει ρέουσα αφήγηση και εξαιρετικούς μονολόγους, ενώ η Δίψα είναι ένα κοκτέιλ απόλαυσης, έντασης και τρόμου. Τρόμος λόγω της άγριας πλοκής, που ο Nesbo την απογειώνει. Έντασης λόγω του ότι εσύ, ο αναγνώστης, όπως και ο Χάρι, αφήνεσαι να παραπλανηθείς».
Nordjyske Stiftstidene, Δανία ★ ★ ★ ★ ★

«Το βιβλίο είναι καλό. Είναι πραγματικά πολύ καλό. Ο Nesbo έχει την ικανότητα να γράφει αστυνομική λογοτεχνία συνδυάζοντας την ψυχολογική εξέλιξη των ηρώων του με την έρευνα και τη διαδικασία επίλυσης μυστηρίων».
Bogblogger.dk, Δανία ★ ★ ★ ★ ★

«Πρόζα με μοναδική ευφράδεια, διανθισμένη τόσο από σοβαρότητα όσο και από χιούμορ. Αφήνει χώρο για σασπένς και υποθέσεις με το γνωστό εξαιρετικό στιλ του Nesbo».
Bognørden.dk, Δανία ★ ★ ★ ★ ★

Όπως και από την Ελλάδα:
«Στη Δίψα ο Nesbo αποδεικνύει για πολλοστή φορά γιατί του αποδίδεται ο χαρακτηρισμός του «λυσσασμένου πιτ μπουλ του νουάρ». Είναι πλέον τέτοια η άνεσή του με τη διαχείριση του καταιγιστικά νευρώδους υλικού του, ώστε να μη διστάζει να ρίχνει περιστασιακά το τέμπο, να ενδοσκοπεί, να ξεδιπλώνει αβίαστα τις απόψεις του [...]
Η μεγάλη νουάρ κραυγή του Jo Nesbo σε όλο της το μεγαλείο. Έρχεται η Δίψα».

Δημήτρης Καραθάνος, Athens Voice

«Το Μεγάλο πουθενά του Τζέιμς Ελρόι συναντάει τον Οθέλλο του Σαίξπηρ. Ο εφιάλτης την άμετρη φιλοδοξία. Η δίψα για εκδίκηση το χαμένο αίμα. Ο Συλλέκτης οστών του Τζέφρι Ντίβερ τον Χάνιμπαλ του Τόμας Χάρις».
Διονύσης Μαρίνος, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Τύπου

«Διαβάζοντας τη Δίψα ο ενθουσιασμός θα είναι τέτοιος που οι Nesbomaniacs θα περιμένουν τη 12η ιστορία. Δεν υπάρχει καμία υπερβολή σε αυτό που γράφουμε κι αυτό είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του συγγραφέα. Ο Νέσμπο δεν έφτιαξε απλώς έναν αξέχαστο μυθιστορηματικό ήρωα, αλλά έναν ολόκληρο κόσμο γύρω απ’ αυτόν που συνεχώς αλλάζει. Και είναι αυτή η αέναη εξέλιξη που δίνει το απαραίτητο λούστρο στα βιβλία του πασίγνωστου, πια, νορβηγού συγγραφέα. Η προσμονή και η έκπληξη για το τι θα προσθέσει ο δημιουργός είναι που κάνουν τη διαφορά. Ο Νέσμπο μοιάζει να μη στερεύει από εκπλήξεις και η επιτυχία δεν μπορεί παρά να συνεχιστεί».
Αλέξανδρος Στεργιόπουλος, www.toperiodiko.gr

Τα πρώτα σχόλια στο site μας www.metaixmio.gr, στη σελίδα του βιβλίου, έχουν ήδη αρχίσει από τους τυχερούς Έλληνες Nesbomaniacs που είχαν την ευκαιρία να διαβάσουν πρώτοι τη Δίψα.
 

ΤΟ 2017 ΕΙΝΑΙ Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ JO NESBO
Το 2017
είναι αδιαμφισβήτητα η χρονιά του Jo Nesbo! Οι λόγοι είναι πολλοί. Φέτος, συμπληρώνονται 20 χρόνια από την κυκλοφορία της Νυχτερίδας, του πρώτου βιβλίου της σειράς Χάρι Χόλε, ενώ το φθινόπωρο θα δούμε στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Χιονάνθρωπο, με τον διάσημο ηθοποιό Michael Fassbender στον ρόλο του Χόλε. Στο πλευρό του θα έχει την πανέμορφη και ταλαντούχα Rebecca Ferguson, γνωστή από την ταινία Το κορίτσι του τρένου. Παραγωγός της ταινίας είναι ο πολύς Μάρτιν Σκορτσέζε και τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο σουηδός Τόμας Άλφρεντσον του Άσε το κακό να μπει και του αγγλόφωνου Κι ο κλήρος έπεσε στον Σμάιλι. Η ταινία πληροί όλες τις προδιαγραφές μιας επιτυχίας, καθώς ο σκηνοθέτης γνωρίζει πολύ καλά το σκανδιναβικό αστυνομικό και έχει επανειλημμένως αποδείξει ότι ξέρει να σκηνοθετεί στιβαρά θρίλερ που κόβουν την ανάσα.
Εκτός όμως από τον Χιονάνθρωπο, ένα ακόμα μυθιστόρημα του νορβηγού μπεστσελερίστα θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη. Πρόκειται για τον Γιο με πρωταγωνιστή τον Jake Gyllenhaal. Σκηνοθέτης ο Καναδός Denis Villeneuve που, μετά το σκοτεινό Prisoners και το αινιγματικό Ο άνθρωπος αντίγραφο, συνεργάζεται ξανά με τον αγαπημένο του ηθοποιό. Τέλος, στον κινηματογράφο πρόκειται επίσης να μεταφερθεί και το Jackpot, μια μαύρη κωμωδία βασισμένη σε ιστορία του Nesbo, με πρωταγωνίστρια την εκρηκτική Mila Kunis.

Μεταξύ άλλων, για να γιορτάσουμε τη «Δίψα» και το έτος Nesbo, σχεδιάσαμε το ειδικό microsite www.jonesbo.gr, με αποκλειστικό περιεχόμενο για τον νορβηγό συγγραφέα και τον δημοφιλή ντετέκτιβ του και διοργανώνουμε έναν μεγάλο διαγωνισμό με δώρο ένα τριήμερο ταξίδι για δύο άτομα στο μαγευτικό Όσλο, την πόλη του Χάρι Χόλε. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, αρκεί να επισκεφτούν το site και να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής μέχρι τις 20 Ιουνίου 2017. Το ταξίδι είναι μια ευγενική χορηγία του ταξιδιωτικού γραφείου Ακάδημος (www.smileacadimos.gr).

Ο ΧΑΡΙ ΧΟΛΕ
Ο Χάρι Χόλε είναι ο καλύτερος επιθεωρητής της νορβηγικής αστυνομίας και ο χειρότερος δημόσιος υπάλληλος όλων των εποχών. Ψηλός, ξανθός με κοντοκουρεμένο μαλλί και στα πρόθυρα του αλκοολισμού, φιλοδοξεί να αντιληφθεί τη φύση του κακού αλλά και την ουσία της αγάπης, και βρίσκεται συνεχώς στην κόψη του ξυραφιού.
Διαβάστε ΕΔΩ την ιστορία της σειράς Χάρι Χόλε διά στόματος Jo Nesbo.

Όπως δηλώνει ο Jo Nesbo: 
«Πάντα επέστρεφα στον Χάρι, είναι η αδελφή ψυχή μου. Βέβαια είναι ψυχή χαμένη στο σκοτάδι, οπότε η εμπειρία της κατάδυσης σ’ αυτήν είναι μεν συναρπαστική αλλά και συναισθηματικά εξαντλητική. Όμως ο Χάρι και η ιστορία του αξίζουν τις άγρυπνες νύχτες μου».
 

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ
Τα δέκα βιβλία της σειράς Χάρι Χόλε που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ είναι:
1. Η νυχτερίδα
2. Οι κατσαρίδες
3. Ο κοκκινολαίμης
4. Νέμεσις
5. Το αστέρι του διαβόλου
6. Ο λυτρωτής
7. Ο χιονάνθρωπος
8. Η λεοπάρδαλη
9. Ο φαντομάς
10. Αστυνομία

Κυκλοφορούν επίσης:
Κυνηγοί κεφαλών, ένα συναρπαστικό θρίλερ, το οποίο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο, Ο γιος, ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με πανέξυπνη πλοκή που διασκευάζεται για το σινεμά, η διλογία Αίμα στο χιόνι και Περισσότερο αίμα, η σειρά παιδικών βιβλίων του ίδιου με ήρωα τον Δόκτορα Πορδαλό, Τα αστυνομικά του βιβλία κυκλοφορούν και σε e-book (e-pub).