×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
ΜΙΚΡΕΣ ΦΩΤΙΕΣ ΠΑΝΤΟΥ
20/03/2020
ΜΙΚΡΕΣ ΦΩΤΙΕΣ ΠΑΝΤΟΥ
Η νέα τηλεοπτική σειρά που θα βάλει φωτιά στην οθόνη σας. Βασισμένη στο ομότιτλο πολυσηζητημένο μυθιστόρημα της Celeste Ng ανατέμνει τον μικρόκοσμο της αμερικανικής κοινωνίας στα χνάρια του πετυχημένου «Big Little Lies».

Το Μικρές φωτιές παντού (Little Fires Everywhere), το παγκόσμιο μπεστ σέλερ της Celeste Ng, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, προβάλλεται ήδη από τις 18 Μαρτίου στη μικρή οθόνη και συγκεκριμένα στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο hulu σε έναν κύκλο 8 επεισοδίων με πρωταγωνίστρια τη Reese Witherspoon, η οποία είναι και συμπαραγωγός της σειράς.

Το δεύτερο μόλις μυθιστόρημα της Αμερικανίδας συγγραφέα αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο και σίγουρα μία από τις μεγαλύτερες εκδοτικές επιτυχίες, καθώς αναδείχτηκε το αγαπημένο βιβλίο του κοινού στην ψηφοφορία του Goodreads στην κατηγορία της λογοτεχνίας και συμπεριλήφθηκε σε όλες τις λίστες με τα καλύτερα βιβλία της χρονιάς για το 2017. Σε αυτή την παγκόσμια επιτυχία του οφείλεται και η προσοχή παραγωγών για μια κινηματογραφική ή τηλεοπτική μεταφορά του. Το πρώτο βήμα έγινε στη μικρή οθόνη και ετοιμάζεται να πυρπολήσει το τηλεοπτικό κοινό.

Ένα δυνατό ψυχογράφημα με λεπτοδουλεμένους χαρακτήρες, μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία που συγκίνησε το αναγνωστικό κοινό και συζητήθηκε όσο λίγα σε όλο τον κόσμο· ένα μυθιστόρημα που εξετάζει χωρίς παρωπίδες τι σημαίνει οικογένεια σήμερα και ποιος είναι ο ρόλος του γονιού· μια τοιχογραφία των σύγχρονων δυτικών κοινωνιών και μια κριτική αποτύπωση του οράματος της τέλειας ζωής μέσα στα κλειστά όρια ενός προαστίου όπου όλα είναι σχεδιασμένα μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια.

Το Μικρές φωτιές παντού διερευνά το βάρος των μυστικών, τη φύση της τέχνης και της ταυτότητας και την τρομερή δύναμη της μητρότητας, καθώς και τον κίνδυνο που ελλοχεύει στην πεποίθηση πως ακολουθώντας τους κανόνες μπορείς να αποτρέψεις μια συμφορά.

Η υπόθεσή του εκτυλίσσεται στη γενέτειρα της Celeste Ng, το Σέικερ Χάιτς του Οχάιο. Μία κοινότητα που, όπως στο βιβλίο, ομοίως και στην πραγματικότητα, διακρίνεται από μια φαινομενική τελειότητα η οποία ενσαρκώνεται στο απόλυτο από την κεντρική ηρωίδα Έλενα Ρίτσαρντσον (Reese Witherspoon). Σύντομα ωστόσο αυτή η επίφαση ασφάλειας, ευημερίας και ιδεαλισμού θα διαρραγεί από την εμφάνιση της αινιγματικής καλλιτέχνιδας Μία Γουόρεν που την ενσαρκώνει η Kerry Washington και της έφηβης κόρης της Περλ οι οποίες εισβάλλουν στην καθημερινότητα της ειδυλλιακής κοινότητας φέρνοντας στην επιφάνεια τις σκοτεινές πτυχές του αμερικανικού ονείρου και ειδικότερα της προνομιούχας αμερικανικής τάξης.

Μία σπίθα αρκεί για να εξελιχθεί σε μια ολοκληρωτική καταστροφή όπου οι νόρμες και οι επίπλαστοι ανθρώπινοι κανόνες αποδεικνύονται επισφαλείς δικλίδες ασφαλείας για τη συνέχιση της κανονικότητας. Η συγγραφέας διαρρηγνύει το περίβλημα μιας επιφανειακής ουτοπίας όπου τα λάθη του παρελθόντος επιστρέφουν μεγεθυμένα στο παρόν και απειλούν τα σαθρά θεμέλια του συνολικού οικοδομήματος. Μιλά για το ανέφικτο της τελειότητας και τους κινδύνους που ενέχει η προσπάθεια για την επίτευξή της.

«Ακόμα και οι ιδεαλιστές κάνουν εγωιστικές επιλογές με ευρύτατες συνέπειες» αναφέρει η συγγραφέας σε μια συνέντευξή της. «Έτσι είναι η ανθρώπινη φύση, παρ’ όλα αυτά ήθελα να διερευνήσω πώς  –ή πόσο συχνά– βρίσκουμε δικαιολογίες για τον εαυτό μας όταν παραβαίνουμε τις ηθικές μας αρχές. Πού ακολουθούμε τους κανόνες και πού θεωρούμε ότι δικαιούμαστε να τους παραβούμε; Καθορίζει το παρελθόν μας τι μας αξίζει στο μέλλον; Είναι ποτέ δυνατόν να αφήσουμε πίσω μας τα περασμένα;»

Πάρτε μια γεύση από το τρέιλερ της σειράς.

«Το να πω ότι το βιβλίο αυτό το λάτρεψα είναι πολύ λίγο. Ένα βαθύ ψυχολογικό μυστήριο για τη δύναμη της μητρότητας, την ένταση της εφηβικής αγάπης και τον κίνδυνο που κρύβει η τελειότητα. Με συγκίνησε μέχρι δακρύων».
Reese Witherspoon, ηθοποιός

 













Οι ταλαντούχες Ρις Γουίδερσπουν και Κέρι Ουάσινγκτον φωτογραφίζονται με το αγαπημένο τους βιβλίο, που δεν είναι άλλο από το Μικρές φωτιές παντού.

Διαβάστε το βιβλίο, δείτε τη σειρά και συζητήστε με τους φίλους σας. Εμείς σας δίνουμε ΕΔΩ μερικά ερωτήματα και θέματα για να ξεκινήσετε.

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο ΕΔΩ καθώς και την ανταπόκριση από τον ελληνικό Τύπο.

Σχετικά βιβλία

Εξαντλημένο
AUDIO
EBOOK
10%
ΒΙΒΛΙΟ
POCKET
18,80€
16,92€
Μικρές φωτιές παντού
Celeste Ng
Ρίτα Κολαΐτη
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ GOODREADS ΓΙΑ ΤΟ 2017 ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΟΥ 2017 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ AMAZON Στο Σέικερ Χάιτς, ένα ήρεμο, προοδευτικό προάστιο του Κλίβελαντ, όλα είναι...