×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ

2ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης για το Νηπιαγωγείο

2ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης για το Νηπιαγωγείο

«ΜΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΤΑΞΙΔΕΥΩ»
2ος ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Για τους μαθητές και τις μαθήτριες
του Νηπιαγωγείου

Οκτώβριος 2020 – Μάιος 2021

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, μετά τον περσινό επιτυχημένο Μαραθώνιο Ανάγνωσης για παιδιά Νηπιαγωγείου, διοργανώνουν και φέτος ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλαναγνωσίας με τη μορφή διαγωνισμού για τους μαθητές και τις μαθήτριες της προσχολικής εκπαίδευσης. Ο Μαραθώνιος Ανάγνωσης αποτελεί ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προάγει τη φιλαναγνωσία και δίνει αφορμή στον εκπαιδευτικό να εργαστεί με την ομάδα του διαθεματικά, ενώ ενθαρρύνει τα παιδιά να ανταλλάξουν σκέψεις και απόψεις, να αναπτύξουν διάλογο και να γίνουν ενεργητικοί αναγνώστες.
 

Αποστολή: Με ένα βιβλίο ταξιδεύω

Στον φετινό Μαραθώνιο με θέμα «Με ένα βιβλίο ταξιδεύω», έχουν επιλεγεί βιβλία Ελλήνων και ξένων συγγραφέων που καταπιάνονται με τις διαφορετικές εκφάνσεις του ταξιδιού: το ταξίδι ως μετακίνηση από έναν τόπο σε άλλο, για διακοπές ή για απόκτηση εμπειριών και γνώσεων, το νοητό ταξίδι σε άλλους τόπους και εποχές αλλά και το ταξίδι της ανακάλυψης του εαυτού μας και της ίδιας της ζωής. Με πυξίδα, με χάρτη, με διαστημόπλοιο ή άλλο μεταφορικό μέσο, με τα πόδια ή με τον νου, σας καλούμε αυτή τη σχολική χρονιά να ταξιδέψετε με αφορμή ένα βιβλίο. Γιατί σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι!

 

Στόχοι του προγράμματος

  • Να καλλιεργήσουν τα παιδιά μια φιλική σχέση με τη λογοτεχνία και την ανάγνωση βιβλίων και να γνωρίσουν το έργο Ελλήνων και ξένων λογοτεχνών.
  • Να ταξιδέψουν στον χρόνο, στο παρελθόν και στο μέλλον, να κάνουν συγκρίσεις, να βρουν ομοιότητες και διαφορές με το σήμερα.
  • Να εντοπίσουν χρήσιμες πληροφορίες και να αποκτήσουν γνώσεις μέσα από την ανάγνωση κειμένων.
  • Να μπουν στη θέση όσων ταξιδεύουν και να αφουγκραστούν τα συναισθήματά τους, να ακούσουν τις εμπειρίες τους.
  • Να ασκηθούν σε βιωματικές, διαδραστικές προφορικές αναδιηγήσεις, αφηγήσεις παραμυθιών και ιστοριών, φανταστικών και πραγματικών.
  • Να κατανοήσουν ότι σε κάθε ταξίδι η διαδρομή έχει αξία και όχι ο προορισμός.

 

2ος Μαραθώνιος Ανάγνωσης: «Με ένα βιβλίο ταξιδεύω»


Ποιος μπορεί να πάρει μέρος
Όσα τμήματα νηπιαγωγείων επιθυμούν, εφόσον δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως τις 22 Νοεμβρίου 2020, συμπληρώνοντας ηλεκτρονικά τη Φόρμα Συμμετοχής, την οποία και θα βρείτε παρακάτω (κάθε τμήμα συμπληρώνει ξεχωριστή φόρμα).


Πώς θα «τρέξουν» τα παιδιά του Νηπιαγωγείου στον Μαραθώνιο:
Τα παιδιά και ο εκπαιδευτικός κάθε τμήματος επιλέγουν μία τριάδα βιβλίων από τις τρεις προτεινόμενες, τα οποία θα διαβάσουν και θα επεξεργαστούν στην τάξη.

1η τριάδα
Η πρώτη μου Λάγκερλεφ: Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον
σε διασκευή της Τζέμης Τασάκου
Η βαλίτσα της Νίνας της Λίνας Μουσιώνη
Το ελαφοκάραβο της Ντάσκα Σλέιτερ


2η τριάδα
Ο πρώτος μου Όμηρος: Οδύσσεια σε διασκευή της Λίνας Σωτηροπούλου
Το ταξιδιάρικο ξωτικό της Παναγιώτας Στρίκου-Τομοπούλου
Ταξίδι στην Προϊστορία του Ίνγκο Ζίγκνερ


3η τριάδα
Ο πρώτος μου Σουίφτ: Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ σε διασκευή της Λίνας Σωτηροπούλου
Περιπέτεια στο διάστημα του Ίνγκο Ζίγκνερ
Η μαγική πυξίδα του Πολ Μακάρτνεï

  • Τα παιδιά κάθε τμήματος με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού συμπληρώνουν τα φύλλα δραστηριοτήτων που αντιστοιχούν στα τρία βιβλία που επέλεξαν. Τα φύλλα δραστηριοτήτων έχουν επιμεληθεί οι συγγραφείς μας και νηπιαγωγοί με πολύχρονη διδακτική εμπειρία Ευθυμία Ανδριώτη, Κωνσταντίνα Αρμενιάκου και Κατερίνα Χριστόγερου.
  • Τα συμπληρωμένα φύλλα δραστηριοτήτων θα συγκεντρώνονται από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό του κάθε τμήματος και θα πρέπει να σταλούν στις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ έως τις 16 Μαΐου 2021. Τα έξοδα επιστροφής αναλαμβάνουν οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Οδηγίες για την επιστροφή τους θα λάβετε όταν πλησιάζει η ημερομηνία επιστροφής.
  • Τα τμήματα τα οποία θα επιστρέψουν τα συμπληρωμένα φύλλα δραστηριοτήτων θα μπουν σε κλήρωση. Η κλήρωση θα αναδείξει τα δέκα (10) τυχερά σχολεία από τα οποία θα κληρωθούν μαθητές που θα κερδίσουν πλούσια δώρα (ένας μαθητής από κάθε σχολείο, σύνολο 10 μαθητές).
  • Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο 2021. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί αργότερα.
  • Τα νηπιαγωγεία που θα συμμετάσχουν θα μπουν σε κλήρωση, ώστε πέντε (5) από αυτά να παραλάβουν τιμής ένεκεν δεκάδες τίτλους βιβλίων για τη βιβλιοθήκη τους. Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αναλαμβάνουν τα έξοδα αποστολής των βιβλίων για τα τυχερά σχολεία εντός Ελλάδας.
  • Όλα τα παιδιά που θα ολοκληρώσουν τον 2ο Μαραθώνιο θα λάβουν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση του σχολείου ένα αναμνηστικό συμμετοχής.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΑ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΔΩΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ Η ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΓΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ.

Οι περισσότεροι από τους παραπάνω συγγραφείς, εφόσον το επιτρέπει το πρόγραμμά τους και κατόπιν συνεννόησης με τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, προτίθενται να επισκεφθούν κάποια από τα σχολεία που θα συμμετάσχουν ή, αν οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν, να επικοινωνήσουν μαζί τους διαδικτυακά, ώστε να συνεχιστεί ο διάλογος με τα παιδιά.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σε ό,τι αφορά τα φύλλα δραστηριοτήτων με τα οποία θα δουλέψετε το πρόγραμμα, υπάρχουν οι εξής τρόποι παραλαβής τους:

1. Μπορούμε να σας τα στείλουμε μέσω e-mail στη διεύθυνση που θα δηλώσετε και να τα εκτυπώσετε για τους μαθητές και μαθήτριες που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό (ένα για κάθε μαθητή).

2. Αν μας το ζητήσετε, μπορούμε να τα εκτυπώσουμε για εσάς και να σας τα στείλουμε, αρκεί να μας δηλώσετε τον ακριβή αριθμό που θα χρειαστείτε (κάθε φύλλο αντιστοιχεί σε έναν μαθητή).

Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε στην αίτηση συμμετοχής για τον τρόπο που επιθυμείτε να φτάσουν στα χέρια σας τα φύλλα δραστηριοτήτων.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με τον 2ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης «Με ένα βιβλίο ταξιδεύω» μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Προώθησης Παιδικού Βιβλίου (κα Δάφνη Βρέλλη, 6947109472, 211 3003500, εσωτ. 268, marathonios@metaixmio.gr).