×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{item.title}}
{{item.custom_attributes.author}}
{{item.price}} {{item.discounted_price}}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ

Μαραθώνιος Ανάγνωσης για το Νηπιαγωγείο

Μαραθώνιος Ανάγνωσης για το Νηπιαγωγείο

«Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι»

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Για πρώτη φορά φέτος
για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Νηπιαγωγείου!


Οκτώβριος 2019 – Μάιος 2020

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, μετά τους πετυχημένους Μαραθωνίους Ανάγνωσης για παιδιά Δημοτικού τα οκτώ τελευταία χρόνια, διοργανώνουν φέτος ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλαναγνωσίας με τη μορφή διαγωνισμού και για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Νηπιαγωγείου. Ο Μαραθώνιος Ανάγνωσης αποτελεί ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προάγει τη φιλαναγνωσία και δίνει αφορμή στον εκπαιδευτικό να εργαστεί με την ομάδα του διαθεματικά και να ενθαρρύνει τα παιδιά να ανταλλάξουν σκέψεις και απόψεις, να αναπτύξουν διάλογο και να γίνουν ενεργητικοί αναγνώστες. Στον φετινό Μαραθώνιο με θέμα «Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι», έχουν επιλεγεί βιβλία Ελλήνων και ξένων συγγραφέων που καταπιάνονται με ζητήματα διαφορετικότητας, περιθωριοποίησης και ρατσισμού σε όλες τις εκφάνσεις τους.

Στόχοι του προγράμματος

  • Να καλλιεργήσουν τα παιδιά μια φιλική σχέση με τη λογοτεχνία και την ανάγνωση βιβλίων και να γνωρίσουν το έργο Ελλήνων και ξένων λογοτεχνών.
  • Να συνειδητοποιήσουν τη μοναδικότητά τους αλλά και να κατανοήσουν την αξία της διαφορετικότητας και να τη σέβονται.
  • Να ευαισθητοποιηθούν απέναντι στα θέματα της ξενοφοβίας, της ετερότητας και του ρατσισμού μέσα από μια διαφοροποιημένη διδακτική προσέγγιση.
  • Να καλλιεργήσουν στάσεις και αξίες, όπως η φιλία, η αποδοχή, η αρμονική συνύπαρξη και τα ίσα δικαιώματα, και να οδηγηθούν σταδιακά στην αποδοχή της διαφορετικότητας.

Μαραθώνιος Ανάγνωσης «Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι»

Ποιος μπορεί να πάρει μέρος

Όσα τμήματα Νηπιαγωγείων επιθυμούν, εφόσον δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως τις 3 Νοεμβρίου 2019, συμπληρώνοντας ηλεκτρονικά τη Φόρμα Συμμετοχής, την οποία και θα βρείτε παρακάτω (κάθε τμήμα συμπληρώνει ξεχωριστή φόρμα).

 Πώς θα «τρέξουν» τα παιδιά του Νηπιαγωγείου στον 9ο Μαραθώνιο

Τα παιδιά και ο εκπαιδευτικός κάθε τμήματος επιλέγουν μια τριάδα βιβλίων από τις τρεις προτεινόμενες, τα οποία θα διαβάσουν και θα επεξεργαστούν στην τάξη.

1η ΤΡΙΑΔΑ
Η Μεγάλη των Τεράτων Σχολή της Τζένης Κουτσοδημητροπούλου
Η πεταλούδα της σκιάς της Σοφίας Μαντουβάλου
Το ξωτικό και η χορεύτρια της Μαρίας Νομικού

2η ΤΡΙΑΔΑ
Κιλόμπο, ο βρόμικος ελεφαντάκος της Δάφνης Βλουμίδη
Η νεράιδα μαγείρισσα της Λίνας Μουσιώνη
Ο βασιλιάς λύκος της Ιωάννας Μπαμπέτα

3η ΤΡΙΑΔΑ
Μια αλεπουδίτσα πονηριά σταλίτσα της Κωνσταντίνας Αρμενιάκου
Δυο φίλοι, μα τι φίλοι! της Έμιλι Γκράβετ
Ο Μάγος Άχρηστος του Δημήτρη Μπογδάνου

 • Τα παιδιά κάθε τμήματος με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού συμπληρώνουν τα φύλλα δραστηριοτήτων, που αντιστοιχούν στα τρία βιβλία που επέλεξαν. Τα φύλλα δραστηριοτήτων έχουν επιμεληθεί οι συγγραφείς μας και νηπιαγωγοί με πολύχρονη διδακτική εμπειρία Ευθυμία Ανδριώτη, Κωνσταντίνα Αρμενιάκου και Κατερίνα Χριστόγερου και περιλαμβάνουν ζωγραφική, δραστηριότητες δημιουργικής ανάγνωσης και γραφής, ερωτήσεις σωστού-λάθους κ.ά.
 • Τα συμπληρωμένα φύλλα δραστηριοτήτων θα συγκεντρώνονται από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό του κάθε τμήματος και θα πρέπει να σταλούν στις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ έως τις 27 Μαρτίου 2020. Τα έξοδα επιστροφής αναλαμβάνουν οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Οδηγίες για την επιστροφή τους θα λάβετε όταν πλησιάζει η ημερομηνία επιστροφής.

  *** ΠΡΟΣΟΧΗ! Λόγω του ότι τα νηπιαγωγεία είναι κλειστά, έχει δοθεί παράταση για την επιστροφή των φύλλων δραστηριοτήτων έως τις 17 Μαΐου 2020. ***
   
 • Τα τμήματα τα οποία θα επιστρέψουν τα συμπληρωμένα φύλλα δραστηριοτήτων θα μπουν σε κλήρωση. Η κλήρωση θα αναδείξει τα δέκα (10) τυχερά σχολεία από τα οποία θα κληρωθούν μαθητές που θα κερδίσουν πλούσια δώρα (ένας μαθητής από κάθε σχολείο, σύνολο 10 μαθητές).
 • Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο 2020 και θα είναι ανοιχτή στο κοινό. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί αργότερα.
 • Τα Νηπιαγωγεία που θα συμμετάσχουν θα μπουν σε κλήρωση, ώστε πέντε (5) από αυτά να παραλάβουν τιμής ένεκεν δεκάδες τίτλους βιβλίων για τη βιβλιοθήκη τους. Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ αναλαμβάνουν τα έξοδα αποστολής των βιβλίων για τα τυχερά σχολεία εντός Ελλάδας.
 • Όλα τα παιδιά που θα ολοκληρώσουν τον Μαραθώνιο θα λάβουν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση του σχολείου ένα αναμνηστικό συμμετοχής.

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΑ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΜΩΣ ΔΩΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ Η ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΓΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ.

Οι περισσότεροι από τους παραπάνω συγγραφείς προτίθενται να επισκεφθούν κάποια από τα σχολεία που θα συμμετάσχουν ώστε να συνεχιστεί ο διάλογος με τα παιδιά, εφόσον το επιτρέπει το πρόγραμμά τους και κατόπιν συνεννόησης με τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σε ό,τι αφορά τα φύλλα δραστηριοτήτων με τα οποία θα δουλέψετε το πρόγραμμα, υπάρχουν οι εξής τρόποι παραλαβής τους:

1. Μπορούμε να σας τα στείλουμε μέσω e-mail στη διεύθυνση που θα δηλώσετε και να τα εκτυπώσετε για τους μαθητές και μαθήτριες που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό (ένα για κάθε μαθητή).

2. Αν μας το ζητήσετε, μπορούμε να τα εκτυπώσουμε για εσάς και να σας τα στείλουμε, αρκεί να μας δηλώσετε τον ακριβή αριθμό που θα χρειαστείτε (κάθε φύλλο αντιστοιχεί σε έναν μαθητή).

Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε στην αίτηση συμμετοχής για τον τρόπο που επιθυμείτε να φτάσουν στα χέρια σας τα φύλλα δραστηριοτήτων. 

***

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με τον Μαραθώνιο Ανάγνωσης «Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι» μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Προώθησης Παιδικού Βιβλίου (κα Δάφνη Βρέλλη, 211 3003500, εσωτ. 268, marathonios@metaixmio.gr).Ευχαριστούμε την Desyllas Games για την ευγενική της χορηγία των δώρων.

Στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της εταιρείας Desyllas Games στο Περιστέρι Αττικής κατασκευάζονται με αγάπη και μεράκι επιτραπέζια παιχνίδια για το παιδί, τον ενήλικα και την οικογένεια. Τα πάντα ξεκινούν από ένα συννεφάκι – μια ιδέα. Μια ομάδα ανθρώπων, εκπαιδευτικών, καθώς και κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι game designers δουλεύουν καθημερινά για να σχεδιάσουν τα πιο σύγχρονα, τα πιο διασκεδαστικά και τα πιο ενημερωμένα εκπαιδευτικά και οικογενειακά παιχνίδια που θα βρείτε στην αγορά. Η εταιρεία Desyllas Games εισάγει και διανέμει ποιοτικά ευρωπαϊκά παιχνίδια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παιχνιδιού παγκοσμίως όπως η LEGO, Schmidt Spiele, Heye κ.ά. Ακόμα εξάγει τα παιχνίδια της στις μεγαλύτερες αγορές του εξωτερικού, όπως της Αμερικής, της Γερμανίας, της Αγγλίας, της Κορέας και της Κίνας.