×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ
04/09/2017
ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ
Τι γίνεται όταν τα πρωτάκια έρχονται στο καινούριο μεγάλο σχολείο; Τι γίνεται όταν ο Ιάσονας ξεχνιέται στην τάξη, αφοσιωμένος στις ζωγραφιές του, αντί να γράφει και να διαβάζει;

Καμία δεν είναι περισσότερο αρμόδια από την Αντιόπη Φραντζή, εκπαιδευτικό και διευθύντρια σε σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, για να μας μιλήσει για μαθητικά κατορθώματα και να απαντήσει στο ερώτημα Τι κάνουν τα πρωτάκια και να μας αποκαλύψει Τα ζωγραφιστά μυστικά ενός ευρηματικού δασκάλου.
Η νέα σειρά βιβλίων της που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σε ευχάριστη και παιχνιδιάρικη εικονογράφηση του Νίκου Γιαννόπουλου μπορεί να έχει ποικίλους αποδέκτες. Απευθύνεται αφενός σε παιδιά από 6 ετών δίνοντάς τους φωνή για να μας μιλήσουν για τα ζητήματα που τα απασχολούν, αφετέρου σε γονείς προσφέροντάς τους μικρά τρικ ενθάρρυνσης για τα παιδιά τους, αλλά και σε εκπαιδευτικούς για να αναγνωρίσουν και να διευρύνουν τον εαυτό τους. Στο τέλος κάθε βιβλίου υπάρχουν εκπαιδευτικές δραστηριότητες ειδικά σχεδιασμένες ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν και σε επίπεδο σχολικής τάξης.
Το άγνωστο και φαινομενικά αφιλόξενο περιβάλλον του σχολείου μεταμορφώνεται στα δύο βιβλία της Αντιόπης Φραντζή σε μια κοινότητα αναγνώρισης, αποδοχής και κινήτρων. Οι ιστορίες της κατορθώνουν κάτι πολύ σημαντικό: μας μιλούν για τη δύναμη των σχέσεων σε ένα δημιουργικό και φιλικό σχολικό περιβάλλον που αναγνωρίζει τον καθένα μας ως ξεχωριστό και σημαντικό.

Τι κάνουν τα πρωτάκια;
Η μεγάλη μέρα για τη Νεφέλη έφτασε. Πρώτη μέρα στο σχολείο και μάλιστα στην Πρώτη Δημοτικού. Κι ενώ όλα μοιάζουν δύσκολα και τρομακτικά, ένα αναπάντεχο γεγονός θα κάνει τη μικρή να φύγει μ’ ένα πλατύ χαμόγελο. 

Τα ζωγραφιστά μυστικά
Στον ήρωά μας τον Ιάσονα δεν αρέσει τόσο το γράψιμο όσο η ζωγραφική. Ο καινούριος δάσκαλος όμως θα συστήσει στα παιδιά με έναν διαφορετικό και ζωντανό τρόπο τα γράμματα και τους αριθμούς και τότε όλα θ΄ αλλάξουν. Το ίδιο και η άποψη του Ιάσονα.