×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
«ΛΑΜΠΙΚΟ!»: ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΕΜΙΛΙ ΓΚΡΑΒΕΤ
24/10/2019
«ΛΑΜΠΙΚΟ!»: ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΕΜΙΛΙ ΓΚΡΑΒΕΤ
Ένα βιβλίο με οικολογικό μήνυμα και αριστουργηματική εικονογράφηση
Λαμπίκο!
 
Ένα νέο εικονογραφημένο βιβλίο για μικρές ηλικίες με μεγάλα νοήματα
 
Το νέο εικονογραφημένο βιβλίο της Έμιλι Γκράβετ με τίτλο Λαμπίκο! που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις μας και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 4 ετών.
 
Το Λαμπίκο! είναι μια ιστορία γεμάτη φρεσκάδα και χιούμορ με έντονο οικολογικό μήνυμα. Από τον τίτλο και μόνο καταλαβαίνουμε πως το θέμα του βιβλίου είναι η καθαριότητα. Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο Πιτ, ένας ασβός που του αρέσει να είναι όλα καθαρά και νοικοκυρεμένα. Μερικές φορές όμως το παρακάνει. Τόσο πολύ, που καταλήγει να καταστρέψει το σπίτι του, το δάσος. Και όταν συνειδητοποιεί τι κακό έχει προκαλέσει, προσπαθεί με κάθε τρόπο να διορθώσει το τραγικό λάθος του. 
 
 
Λαμπίκο!
Κείμενο - εικονογράφηση: Έμιλι Γκράβετ

Σελίδες: 32
Τιμή: 12,20 €
 
Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
 
Δείτε ΕΔΩ τα υπόλοιπα βιβλία της Έμιλι Γκράβετ, μιας από τις πιο ταλαντούχες δημιουργούς βιβλίων που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΜΧΙΟ.

Το συγκεκριμένο βιβλίο μπορεί να αξιοποιηθεί στην τάξη στο πλαίσιο της Φιλαναγνωσίας ή να αποτελέσει αφορμή για ανάγνωση και προβληματισμό με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου). Η ανάγνωσή του, παράλληλα με την ανάπτυξη της φαντασίας και την καλλιέργεια της έκφρασης, βοηθά τα παιδιά να σκεφτούν και να προβληματιστούν γύρω από περιβαλλοντικά προβλήματα και να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση. Ακόμα, η αριστουργηματική εικονογράφησή του μπορεί να δώσει αφορμή για συζήτηση ή επιπλέον δραστηριότητες.
 
Μερικές ιδέες/θέματα για συζήτηση μετά την ανάγνωση του βιβλίου:
 
  • Τελικά είναι καλό να καθαρίζουμε τα δάση;
  • Πού πρέπει να χτίζονται τα σπίτια;
  • Πώς μπορούμε εμείς να προστατεύσουμε το δασάκι της περιοχής μας;
  • Υπάρχουν ζώα που βρίσκονται υπό εξαφάνιση εξαιτίας της ανθρώπινης δραστηριότητας; Αναφέρετε μερικά παραδείγματα.
 
Δείτε παρακάτω πρόσθετες δραστηριότητες για το βιβλίο. Εκτυπώστε τες και μοιράστε τες στους μαθητές σας. Ζητήστε τους να τις επεξεργαστούν στην τάξη ή στο σπίτι.

Τα φύλλα στο δέντρο
Τα ζώα του βιβλίου
Η ιστορία από την αρχή
Κανόνες συμπεριφοράς στο δάσος
 
Διαβάστε παρακάτω όσα αναφέρει η Ελένη Σβορώνου, υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο WWF Ελλάς και συγγραφέας παιδικών βιβλίων, με αφορμή το βιβλίο:
 
«Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά! Τι είναι όμως καθαρό και τι βρόμικο; Σήμερα τα παιδιά μεγαλώνουν σε πόλεις. Πάνε με το σχολείο έναν περίπατο στο πάρκο ή στο δάσος και, αν χρειαστεί να κάτσουν κάτω, διαμαρτύρονται. Είναι βρόμικα! Δε θέλουν να λερώσουν τα ρούχα τους ούτε τα χέρια τους με χώμα. Άλλωστε στην αυλή του σχολείου τους το χώμα έχει αντικατασταθεί από πλαστικό χλοοτάπητα. Όλα λαμπίκο! Όλα λαμπίκο, λοιπόν; Όχι! Ο Πιτ ο ασβός, στο υπέροχα εικονογραφημένο αυτό βιβλίο, θεωρεί καθετί στο δάσος βρομιά. Τα φύλλα πρέπει να καθαριστούν, τα δέντρα να κοπούν! Κι όταν υπομένει τις συνέπειες της άκρας «καθαριότητας», βάζει μυαλό. Ο Πιτ είναι ένας σοφά μελετημένος τρόπος να καταλάβουν τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας (αλλά και όσοι σχεδιάζουν τους χώρους όπου ζούνε και μεγαλώνουν αυτά τα παιδιά) τον ρόλο και την αξία της “βρόμικης” φύσης στη ζωή μας».
 
***

Εάν σας ενδιαφέρει να αξιοποιήσετε το βιβλίο στην τάξη σας και να προγραμματίσετε παράλληλα μια συνάντηση με τη Συνεταιριστική Ομάδα Ψυχαγωγικής Εκπαίδευσης απ’ Ουσία που έχει αναλάβει την παρουσίασή του στους μαθητές μέσα από παιχνίδι και δρώμενα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Δάφνη Βρέλλη (τηλ.: 211 3003500, εσωτ. 268, e-mail: paidiko@metaixmio.gr).