×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
ΚΙΛΟΜΠΟ: Ο ΒΡΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑΚΟΣ
15/05/2017
ΚΙΛΟΜΠΟ: Ο ΒΡΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑΚΟΣ
Μια ιστορία για τη διαφορετικότητα αλλά και το πώς κατά βάθος είμαστε όλοι ίδιοι.

Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ το βιβλίο της Δάφνης Βλουμίδη Κιλόμπο, ο βρόμικος ελεφαντάκος σε εικονογράφηση της Άννας Γεωργιάδου, ένα βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών και μιλάει για τη διαφορετικότητα.

Ο Κιλόμπο είναι ένας ελεφαντάκος που φτάνει στο νησί της Λέσβου από μια χώρα πολύ μακρινή. Βρόμικος και εγκαταλειμμένος, φαντάζει τόσο ξένος και διαφορετικός! Κι όμως είναι ίδιος με όλα τα άλλα παιδιά του κόσμου, και αυτά που ζουν στους προσφυγικούς καταυλισμούς και εκείνα που κοιμούνται ήσυχα στο σπίτι τους, μαζί με το λούτρινο ζωάκι τους. Μια φιλόξενη αγκαλιά γεφυρώνει κάθε απόσταση και είναι πολύ λίγα αυτά που τελικά χρειάζεται κάθε πλάσμα για να νιώσει ζεστασιά, αποδοχή και ασφάλεια.

Η Δάφνη Βλουμίδη εδώ και πολλά χρόνια δραστηριοποιείται εθελοντικά σε δράσεις στήριξης και παροχής βοήθειας σε πρόσφυγες από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και άλλες χώρες. Το 2012 ίδρυσε μαζί με κάποιους Γερμανούς φίλους της τη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Οδυσσέας» (odysseas.at), σκοπός της οποίας είναι κυρίως η οργάνωση και ενίσχυση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για μετανάστες και πρόσφυγες, με ιδιαίτερο βάρος στους ασυνόδευτους ανηλίκους.

Η συγγραφέας εξηγεί πώς εμπνεύστηκε το βιβλίο:
«Καλοκαίρι 2015. Χιλιάδες άνθρωποι από άλλες χώρες φτάνουν ταλαιπωρημένοι και φοβισμένοι, ύστερα από ένα δύσκολο ταξίδι, στο νησί της Λέσβου, αναζητώντας μια πιο ασφαλή ζωή γι’ αυτούς και τα παιδιά τους. Εικόνες συνταρακτικές, συναισθήματα απερίγραπτα για όλους εμάς που βρισκόμαστε στο νησί. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε. Στήνονται πρόχειροι καταυλισμοί και περιθάλπονται όσο περισσότεροι πρόσφυγες γίνεται. Σ’ αυτή την προσπάθεια συμμετέχω κι εγώ.
Κάποια μέρα γυρίζω από έναν καταυλισμό κρατώντας στα χέρια μου ένα μικρό λούτρινο ελεφαντάκι. Το βρήκα εκεί, βρόμικο και παραπεταμένο, και το πήρα μαζί μου, με τη σκέψη ότι μπορώ να το πλύνω και να το στείλω στη μικρή μου εγγονή που ζει στην Αγγλία. Μαζί με το ελεφαντάκι θέλω να της στείλω τις σκέψεις μου για ένα σωρό πράγματα που νιώθω βλέποντας όλα αυτά τα μικρά παιδιά που έφτασαν ξαφνικά στο νησί μας, όλα αυτά τα παιδιά  που έκαναν ένα τόσο δύσκολο ταξίδι…
Έτσι λοιπόν μου γεννήθηκε αυτό το παραμύθι, που το αφιερώνω σε όλα τα παιδιά που ζούνε στους προσφυγικούς καταυλισμούς, αλλά και σε όλα εκείνα που κοιμούνται ήσυχα στο σπίτι τους, αγκαλιά με το λούτρινο ζωάκι τους».


Ο Κιλόμπο έρχεται στην Αθήνα, για να τον γνωρίσετε! Όταν πρώτη φορά τον συνάντησε η συγγραφέας στη Μυτιλήνη, ο Κιλόμπο ξεκουραζόταν μόνος του στη σκιά ενός πεύκου,
ενώ γύρω του έπαιζαν, έτρεχαν, φώναζαν, μιλούσαν σε ακαταλαβίστικες γλώσσες ένα σωρό παιδάκια, που λίγες μέρες πριν είχαν φτάσει από άλλες χώρες…
Την πρώτη αυτή συνάντηση με τον Κιλόμπο θα μας διηγηθεί η ίδια η συγγραφέας Δάφνη Βλουμίδη το Σάββατο 27 Μαΐου 2017, στις 12:30 το μεσημέρι, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118), σε μια εκδήλωση για παιδιά από 4 ετών. Μην τη χάσετε!
Δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr