×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ

Καμπάνια κατά του σχολικού εκφοβισμού

Καμπάνια κατά του σχολικού εκφοβισμού

«Λέμε όχι στον εκφοβισμό, όχι και στον ρατσισμό»

Σταματώ και νικώ κάθε μορφή βίας, εκφοβισμού και ρατσισμού στο σχολείο μου.

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ γιορτάζουν φέτος τα 25 τους χρόνια και διοργανώνουν για πρώτη φορά για τους μαθητές του Δημοτικού μια καμπάνια κατά του σχολικού εκφοβισμού με σκοπό την αρμονική συνύπαρξη και συνεργασία των μαθητών, την αποδοχή του διαφορετικού άλλου για μια ήρεμη, ομαλή και δημιουργική σχολική ζωή. Η δράση αυτή που θα διαρκέσει από τον Οκτώβριο 2018 έως τον Ιούνιο 2019 έχει ως άμεσο στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε ό,τι αφορά το πολύ συχνό στις μέρες μας φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας και έμμεσο την καλλιέργεια της φιλικής σχέσης των παιδιών με τη λογοτεχνία και εντέλει την αγάπη τους για το βιβλίο, καθώς και τη γνωριμία τους με το έργο αξιόλογων συγγραφέων της παιδικής λογοτεχνίας.

Με τον όρο «βία» και «εκφοβισμό» περιγράφουμε μια κατάσταση κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη, σωματική ή λεκτική, βία και επιθετική συμπεριφορά, με σκοπό την επιβολή, την καταδυνάστευση και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε κάποιον. Μάλιστα όταν αυτή εμφανίζεται στον σχολικό χώρο, συνηθίζεται να δηλώνεται με τον όρο «bullying», και τα τελευταία χρόνια η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Ως «ρατσισμό» εννοούμε την αντίληψη ότι οι άνθρωποι δεν είναι όλοι ίσοι μεταξύ τους, αλλά διαχωρίζονται σε ανώτερους και κατώτερους, διακρινόμενοι από το χρώμα του δέρματος, την εθνικότητα, τη θρησκεία, το φύλο.

Τα σχετικά με τους παραπάνω όρους βιβλία που σας προτείνουμε να δουλέψετε με τους μαθητές σας είναι έργα καταξιωμένων και νέων ταλαντούχων συγγραφέων, Ελλήνων και ξένων, τα οποία διηγούνται ιστορίες διαφορετικών κάθε φορά περιπτώσεων βίας, εκφοβισμού, ρατσισμού ή ένταξης στη σχολική ζωή. Μέσα από την ανάγνωση αυτών των βιβλίων οι μαθητές καλούνται να ευαισθητοποιηθούν για αυτά τα ζητήματα, που δεν αφορούν μόνο θύματα και θύτες αλλά και τους παρατηρητές, όλους δηλαδή εμάς που παρακολουθούμε τα αρνητικά αυτά φαινόμενα τα οποία λαμβάνουν όλο και πιο ανησυχητικές διαστάσεις στις μέρες μας, και ιδιαίτερα εντός της σχολικής ζωής.

Για τα βιβλία αυτά μπορείτε να βρείτε πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό, δραστηριότητες φιλαναγνωσίας και δημιουργικής γραφής που συνέταξαν οι συγγραφείς τους ή οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και στόχο έχουν να σας διευκολύνουν στη διδακτική αξιοποίησή τους στην τάξη.

Πιο αναλυτικά, τα βιβλία που σας προτείνουμε είναι:

Για την Α’, Β’ και Γ’ Δημοτικού


Για τη Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού
 


Οι Έλληνες συγγραφείς των βιβλίων προτίθενται να επισκεφθούν κάποια από τα σχολεία που θα συμμετάσχουν στη δράση ή να συνομιλήσουν μαζί τους μέσω Skype, ώστε να συνεχιστεί ο διάλογος με τα παιδιά, εφόσον το επιτρέπει το πρόγραμμά τους και κατόπιν συνεννόησης με τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Επιπλέον, όσα σχολεία το επιθυμούν μπορούν να μας στείλουν μέσω e-mail στη διεύθυνση paidiko@metaixmio.gr ή ταχυδρομικώς (Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, Ιπποκράτους 118, Τ.Κ. 11472, Αθήνα, υπόψη Δάφνης Βρέλλη) υλικό από τις δράσεις τους (κείμενα, ζωγραφιές, projects, βίντεο κ.ά.) το οποίο θα δείξουμε στους συγγραφείς μας και μέρος του θα δημοσιευτεί στον ιστότοπό μας.

Χρήσιμο εργαλείο για τους εκπαιδευτικούς που θα αναλάβουν με τους μαθητές τους να συμμετάσχουν στη δράση αποτελεί το βιβλίο του ψυχαναλυτή Νίκου Σιδέρη με τίτλο Bullying: Και όμως νικιέται!.

***

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με την καμπάνια «Λέμε όχι στον εκφοβισμό, όχι και στον ρατσισμό» που διοργανώνεται από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Προώθησης Παιδικού Βιβλίου (κα Δάφνη Βρέλλη, 211 3003500, εσωτ. 268, paidiko@metaixmio.gr).