×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
Η ΣΕΙΡΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ
08/10/2019
Η ΣΕΙΡΑ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ
Η θεά Ήρα και ο θεός Ήφαιστος συστήνονται μέσα από τα «Μυθολογικά Παραμύθια»
Ο κύκλος Είμαι θεός / Είμαι θεά
από τη σειρά «Μυθολογικά Παραμύθια»
εμπλουτίζεται με νέους τίτλους
 
Είμαι η Ήρα και Είμαι ο Ήφαιστος του Κώστα Πούλου είναι τα δύο νέα βιβλία που προστέθηκαν στην πολύ επιτυχημένη σειρά των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ «Μυθολογικά Παραμύθια».

Η σειρά «Μυθολογικά Παραμύθια», με την οποία επιχειρείται μια καινούρια «ανάγνωση» των αρχαίων ελληνικών μύθων, χωρίζεται σε πέντε θεματικούς κύκλους, με ιστορίες γραμμένες από καταξιωμένους συγγραφείς: ο κύκλος των Ηρώων από τη Μαρία Αγγελίδου, ο κύκλος των Θεών και ο κύκλος των Τεράτων από τον Κώστα Πούλο, ο κύκλος της Αγάπης από την Καλλιόπη Κύρδη και ο κύκλος των Μεταμορφώσεων από τον Αντώνη Παπαθεοδούλου.

Στόχος των συγγραφέων είναι να αντιληφθούν οι μαθητές ότι η αρχαία ελληνική μυθολογία δεν είναι μια χιλιοειπωμένη ιστορία ξεχασμένων θεών, αλλά ένα συναρπαστικό παραμύθι δράσης, μέσα από το οποίο ξετυλίγονται οι διαχρονικές περιπέτειες, οι φόβοι και οι χαρές που έχουν σημαδέψει κι ακόμα σημαδεύουν την ψυχή του ανθρώπου. 

Στα βιβλία της σειράς, που απευθύνονται σε παιδιά από 4 ετών, ανασκευάζονται οι μύθοι με τέτοιο τρόπο ώστε οι μικροί αναγνώστες να κατανοούν και το ιστορικό υπόβαθρο αλλά και τις ηθικές αξίες του καθενός. Παράλληλα, η γλωσσική αρτιότητα και το πλούσιο εννοιολογικά περιεχόμενο των κειμένων συμβάλλουν στην καλλιέργεια της φαντασίας και της γραπτής έκφρασης, κι έτσι τα βιβλία μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στη διδασκαλία της Γλώσσας. Τέλος, η αριστοτεχνική εικονογράφηση συντελεί στην ανάπτυξη του αισθητικού κριτηρίου των μαθητών. Επιπλέον, στο τέλος κάθε βιβλίου υπάρχει παράρτημα με εκπαιδευτικές δραστηριότητες που είναι εύκολο να ενταχθούν και να αξιοποιηθούν στο πλαίσιο της τάξης ή στο σπίτι. Με αφορμή τον μύθο, οι μαθητές ανακαλούν όσα διάβασαν και συμπληρώνουν μεσοστιχίδες ή σταυρόλεξα, παίζουν γλωσσικά παιχνίδια, απαντούν σε ερωτήσεις κρίσης που τους βοηθούν να κατανοήσουν τη σημασία του πολιτισμού και τη σχέση της Ιστορίας με το παρόν, παρατηρούν έργα τέχνης και συγκρίνουν την προσέγγιση του μύθου από τον αρχαίο καλλιτέχνη και τον σύγχρονο εικονογράφο. 
 
 
 
Είμαι η Ήρα
Κώστας Πούλος
Εικονογράφηση: Σοφία Παπαδοπούλου 

Απ’ όλα τα φρούτα πιο πολύ μου αρέσει το ρόδι. Από τα ζώα, εκτός από τον κούκο, μου αρέσει πολύ το παγώνι. Όταν με βλέπει, ανοίγει την πολύχρωμη ουρά του σαν βεντάλια. Έχει πάνω της αμέτρητα ζωγραφισμένα μάτια που κοιτάζουν με απορία. Είμαι η Ήρα, η γυναίκα του Δία, του θεού των θεών και των ανθρώπων.
 
Ξεφυλλίστε ορισμένες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.

  
Είμαι ο Ήφαιστος
Κώστας Πούλος
Εικονογράφηση: Σοφία Παπαδοπούλου 

Με λένε Ήφαιστο και είμαι ανάπηρος. Παρόλο που έχω γονείς θεούς, την Ήρα και τον Δία, κανένας δεν πίστεψε ότι μπορούσα να γίνω σαν κι αυτούς. Προσπάθησα. Δεν ήταν εύκολο. Χρειάστηκε θέληση και δουλειά. Πολλή δουλειά. Το εργαστήρι μου έγινε σωστό ηφαίστειο. Στη φωτιά έδενα το χρυσάφι με το ασήμι κι έκανα πράγματα τόσο χρήσιμα και θαυμαστά, που έμοιαζαν στ’ αλήθεια θεϊκά…
 
Ξεφυλλίστε ορισμένες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
 
Στη σειρά κυκλοφορούν επίσης οι επίτομες εκδόσεις Άθλοι του Ηρακλή 1, Άθλοι του Ηρακλή 2 και Τέρατα της μυθολογίας που περιλαμβάνουν 6, 6 και 5 μυθολογικά παραμύθια αντίστοιχα.

Για την τριβή των μαθητών με την αγγλική γλώσσα, αναζητήστε ΕΔΩ τα βιβλία της σειράς και στα αγγλικά.

Δείτε ΕΔΩ τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς «Μυθολογικά Παραμύθια».
 
***
 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ

1. «Είμαστε οι θεοί!»
Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που συνδέει την αρχαία ελληνική μυθολογία με την παγκόσμια μυθολογική παράδοση και τις ιστορίες καθημερινότητας των μαθητών. Μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια κίνησης, πειραματισμό με πραγματικά αντικείμενα και έρευνα σε έργα της παγκόσμιας τέχνης, τα παιδιά θα γνωρίσουν τους δώδεκα θεούς του Ολύμπου, θα εξοικειωθούν με τις δυνάμεις τους, τις αδυναμίες τους και τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά τους. Θα ανακαλύψουν τους μακρινούς συγγενείς των θεών από διαφορετικές μυθολογίες και θα φτιάξουν ένα πρωτότυπο, συλλογικό βιβλίο με τις «θεότητες» της τάξης τους. 

Εμψύχωση: Καλλιόπη Κουτρουμπή, μουσειοπαιδαγωγός
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα θα βρείτε ΕΔΩ.

2. «Παίζω με τους άθλους του Ηρακλή»
Τα παιδιά ακολουθούν στον χάρτη το ταξίδι του Ηρακλή, αναγνωρίζουν τους άθλους όπως αυτοί απεικονίζονται σε αγγεία και γλυπτά και στη συνέχεια διασκεδάζουν παίζοντας παντομίμα, ανακαλύπτουν τη σχέση των άθλων με τα μεταλλεύματα και τα υδραυλικά έργα, εξερευνούν τη σημασία και τον συμβολισμό των άθλων και τέλος δημιουργούν τα ίδια τον δέκατο τρίτο άθλο του Ηρακλή, βάζοντας τον ήρωα να σώσει την ανθρωπότητα από ένα σύγχρονο πρόβλημα.

Εμψύχωση: Μαρία Τερζάκη, ηθοποιός
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα θα βρείτε ΕΔΩ
 
 ***

Εάν σας ενδιαφέρει να αξιοποιήσετε τα Μυθολογικά Παραμύθια στην τάξη σας και να προγραμματίσετε παράλληλα μια συνάντηση με τους συγγραφείς τους, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Δάφνη Βρέλλη (τηλ.: 211 3003500, εσωτ. 268, e-mail: paidiko@metaixmio.gr).