×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
Η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ
02/03/2017
Η ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ
Μία από τις πιο γνωστές και συμβολικές ιστορίες αγάπης επιστρέφει με μια εκθαμβωτική live-action υπερπαραγωγή από την Disney.

Μία από τις πιο γνωστές και συμβολικές ιστορίες αγάπης, ένα από τα κλασικά παραμύθια που έχουν αγγίξει τις καρδιές όλων, επιστρέφει με μια εκθαμβωτική live-action υπερπαραγωγή από την Disney. Η Πεντάμορφη και το Τέρας φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του πολυσχιδούς Bill Condon (Όσκαρ Σεναρίου για το Gods and Monsters), που χορογραφεί ένα εντυπωσιακό θέαμα με την αίγλη της κορυφαίας ταινίας κινουμένων σχεδίων του 1991, λαμπερούς πρωταγωνιστές και μαγική ατμόσφαιρα. Η σκηνογραφία και τα κοστούμια ζωντανεύουν επάξια τον θρυλικό κόσμο της πρώτης ταινίας, ενώ η χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας απογειώνει την εικόνα, κατατάσσοντας την ταινία στα κλασικά αριστουργήματα του ονειρικού κόσμου της Disney.
Το κλασικό παραμύθι χρονολογείται από τον 18ο αιώνα, όταν εκδόθηκε στη Γαλλία με την υπογραφή του Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve. Σήμερα, τα θέματα είναι το ίδιο επίκαιρα και η ιστορία ενθουσιάζει αιώνια τους παραμυθάδες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αμέτρητες εκδοχές σε όλα τα είδη τέχνης.

Την ταινία θα δούμε στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες από την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 από τη Feelgood (μεταγλωττισμένη, με υπότιτλους και σε 3D). Για να πάρετε μια μικρή γεύση, απολαύστε το τρέιλερ.

Αν θέλετε να ξαναθυμηθείτε την ιστορία της πεντάμορφης Μπελ, διαβάστε από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ τα δύο βιβλία που κυκλοφορούν στις σειρές Μαγικός κόσμος και Τα κλασικά.

Λίγα λόγια για την ταινία
Η Μπελ (Emma Watson) είναι μια νεαρή κοπέλα που φυλακίζεται από το Τέρας στο κάστρο του, ως αντάλλαγμα για την απελευθέρωση του πατέρα της, Μωρίς (Kevin Kline). Παρά τον φόβο της, γίνεται φίλη με το στοιχειωμένο προσωπικό του κάστρου και μαθαίνει να προσπερνά την αποκρουστική εμφάνιση του Τέρατος (Dan Stevens), διακρίνοντας την αληθινή καρδιά του Πρίγκιπα που κρύβεται μέσα του. Εντωμεταξύ, ένας κυνηγός που ακούει στο όνομα Γκαστόν (Luke Evans) έχει βαλθεί να παντρευτεί την Μπελ, αλλά και να κατατροπώσει το Τέρας με κάθε κόστος.

Για τον σκηνοθέτη, η ταινία ήταν διπλή ευκαιρία: να κάνει ένα μιούζικαλ που αποτίνει φόρο τιμής στη Χρυσή Εποχή του Χόλιγουντ και ταυτόχρονα να ξαναπεί μια ιστορία που σκαλίζει τον συναισθηματικό κόσμο των ηρώων. Ο σκηνοθέτης έχει πολύ καλή γνώση των μιούζικαλ και ξέρει πώς η ιστορία και η μουσική συνδιαλέγονται. «Βρίσκω την ταινία του 1991 μια τέλεια ταινία» ομολογεί. «Όταν κυκλοφόρησε ήταν αφηγηματικά πρωτοποριακή και είχε απίστευτα τραγούδια, οπότε αρχικά δυσκολεύτηκα να την προσεγγίσω».
Πριν από το 1991, οι περισσότεροι γυναικείοι χαρακτήρες στις ταινίες κινουμένων σχεδίων ήταν παθητικοί και μονοδιάστατοι, αλλά η Μπελ έσπασε το καλούπι. Ενδιαφέρεται για τη λογοτεχνία, σκέφτεται με τον δικό της τρόπο και δεν φοβάται εύκολα. Γρήγορα έγινε πρότυπο για τα κορίτσια παγκοσμίως και η πρώτη σύγχρονη φεμινίστρια σε ταινία κινουμένων σχεδίων. «Η Μπελ είναι κάποια που δεν νοιάζεται να γίνει πριγκίπισσα» λέει ο Condon. «Ενδιαφέρεται περισσότερο να δει τον κόσμο και να καταλάβει ποια είναι από το να βρει έναν άντρα και να παντρευτεί».

Η βρετανίδα ηθοποιός Emma Watson που έχει κλέψει την καρδιά του κοινού παγκοσμίως με την πνευματώδη ερμηνεία της ως Hermione Granger στις ταινίες Harry Potter θεωρήθηκε η πιο κατάλληλη για πρωταγωνιστήσει σ’ αυτό το κλασικό παραμύθι. Η Emma Watson λέει σχετικά: «Μου άρεσε η Πεντάμορφη και το Τέρας από τότε που ήμουν τεσσάρων. Θυμάμαι την Μπελ ως δυναμική κοπέλα που έλεγε τη γνώμη της, ήταν απίστευτα ανεξάρτητη και φιλόδοξη και ήθελε να γνωρίσει τον κόσμο».
Ως φόρος τιμής στο βαθύτερο νόημα της ταινίας που ενισχύει τη θέση της γυναίκας, όλες οι επικεφαλής των τμημάτων στην ομάδα σχεδιασμού, καθώς και η μοντέρ και η casting director ήταν γυναίκες.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Bill Condon
Σενάριο: Stephen Chbosky, Evan Spiliotopoulos
Παίζουν και ακούγονται: Emma Watson, Dan Stevens, Luke Evans, Kevin Kline, Josh Gad, Ewan McGregor, Stanley Tucci, Audra McDonald, Gugu Mbatha-Raw, Hattie Morahan, Nathan Mack, Ian McKellen, Emma Thompson
Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται: Αλεξάνδρα Λέρτα, Γιάννης Παλαμίδας, Άλεξ Παναγή, Δημήτρης Κοντογιάννης, Στρατής Στηλ, Χρήστος Θάνος, Αλέξης Ζερβάνος, Πένυ Δεληγιάννη, Λίλη Τέγου, Μάγκυ Χαραλαμπδίου, Αλέξανδρος Ντούνης, Τάσος Κωστής, Σία Κοσκινά
Διάρκεια: 123’

Λίγα λόγια για τα βιβλία
Σε έναν παλιό πύργο, η Μπελ, μια καλοσυνάτη νεαρή κοπέλα, είναι αιχμάλωτη ενός τρομακτικού τέρατος. Όμως αυτό το πλάσμα είναι στην πραγματικότητα ένας ωραίος νέος, θύμα μιας κατάρας. Για να ξαναγίνει άνθρωπος, θα πρέπει να αγαπήσει μια γυναίκα και να αγαπηθεί απ’ αυτήν. Με τη βοήθεια των υπηρετών του, το Τέρας ίσως βρει στο πρόσωπο της Μπελ εκείνη που θα λύσει τα μάγια.
Μια μαγευτική ιστορία για την αξία και τη δύναμη της αγάπης

                                    
         
 

Διαγωνισμός
Οι 10 (δέκα) τυχεροί που κερδίζουν μία διπλή πρόσκληση για την avant premiere της ταινίας, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017, στις 4 το μεσημέρι στο Παλλάς (Βουκουρεστίου 5, Αθήνα), είναι οι εξής:
1. Ρόζα Δελατόλα
2. Παναγιώτα Δρακοπούλου
3. Κωνσταντίνος Κάβουρας
4. Μέριλυν Κάζου
5. Μαρία Κοντούλη
6. Πηνελόπη Κορτέση
7. Αμαλία Κωνσταντινίδου
8. Ουρανία Μπουρβάρη
9. Μαρία Συλάκου
10. Ελένη Χουρίδου

Οι νικητές θα πρέπει να βρίσκονται στο Παλλάς μισή ώρα πριν από την έναρξη της ταινίας.