×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
Ένα βιβλίο που θα δείξει στα παιδιά πώς να θέτουν όρια
09/11/2023
Ένα βιβλίο που θα δείξει στα παιδιά πώς να θέτουν όρια
Η νέα ηρωίδα της Μαριέττας Κόντου, η Περ, αποφασίζει για τον εαυτό της και μαθαίνει πώς να νιώθει ασφάλεια και άνετα, χωρίς ενοχές για τις επιθυμίες και τις επιλογές της.

Σίγουρα έχετε αναρωτηθεί πώς θα εξηγήσετε στο μικρό παιδί σας τι είναι τα όρια και πόσο σημαντικό είναι να τα σέβονται οι άλλοι. Ψάχνετε να βρείτε τις σωστές λέξεις, σκέφτεστε πώς θα κάνετε μια κουβέντα με το μικρό σας, αλλά φοβάστε μην το τρομάξετε ή το ανησυχήσετε. Ένα βιβλίο συμπεριφοράς μπορεί να σας βοηθήσει σε αυτή τη δύσκολη συζήτηση, καθώς θα εξηγήσει στο παιδί με τρόπο χρήσιμο και προστατευτικό για την πολύτιμη αθωότητά του ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Το νέο βιβλίο συμπεριφοράς της συγγραφέα και ψυχολόγου Μαριέττας Κόντου Η Περ αποφασίζει: Εγώ και οι άλλοι, με την όμορφη εικονογράφηση της Χρύσας Σπυρίδωνος, έρχεται να σας δώσει ένα πολύτιμο εργαλείο σε αυτή την προσπάθεια. Ο τρόπος με τον οποίο είναι γραμμένο, σε συνδυασμό με την παραστατική και διαδραστική εικονογράφηση, ενθαρρύνει το παιδί να εκφράζεται ελεύθερα και ανοιχτά, χωρίς να ντρέπεται, ενώ το βοηθά να βάζει όρια σε καταστάσεις που το κάνουν να νιώθει άβολα, θέτοντας τις βάσεις για μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή.
Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει παράρτημα με συμβουλές για γονείς και εκπαιδευτικούς, καθώς και δραστηριότητες που μπορεί να γίνουν στο σπίτι ή στο σχολείο με αφορμή το βιβλίο.

Η Περ αποφασίζει: Εγώ και οι άλλοι
Μαριέττα Κόντου
εικονογράφηση: Χρύσα Σπυρίδωνος
Η Περ είναι το παιδί που όλοι μεγαλώνουμε. Έχει απορίες, δισταγμούς, μπερδέματα, αλλά κυρίως έχει συναισθήματα, ανάγκες και όρια που την προστατεύουν. Από εμάς χρειάζεται μια ασφαλή καθοδήγηση, έναν οδηγό αγάπης για να ξέρει ακριβώς τι είναι καλό για εκείνη και τι όχι. Να μάθει να εμπιστεύεται τους σωστούς ανθρώπους γύρω της αλλά και τον εαυτό της, τα θέλω της, το ένστικτο και τα όριά της. Η σωστή και ασφαλής διαμόρφωση αυτών των ορίων είναι δουλειά όλων μας!

Η ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΚΟΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟ
«Τα σωματικά όρια αφορούν τον προσωπικό χώρο και την ιδιωτικότητα του καθενός από εμάς και μας επιτρέπουν να διαχωρίζουμε τον εαυτό μας από τους άλλους, προστατεύοντάς μας από την εκμετάλλευση και την παραβίαση. Το να μαθαίνουν τα παιδιά να θέτουν όρια είναι ουσιαστικής σημασίας για τη σωματική και συναισθηματική τους υγεία, καθώς εκπαιδεύονται στην αξία της συναίνεσης, μυούνται στις αρχές του σεβασμού των άλλων και ενισχύουν την αυτοεκτίμησή τους.
Αυτό το βιβλίο αφορά τον σεβασμό των ορίων του σώματος και των επιθυμιών, και μπορεί να διευκολύνει τις δύσκολες συζητήσεις και να εξηγήσει τα όρια στα παιδιά με τρόπο χρήσιμο και παράλληλα προστατευτικό για την πολύτιμη αθωότητά τους. Είναι λοιπόν ένα βιβλίο εξερεύνησης αλλά και “οριοθέτησης” του παιδικού εαυτού.
Η ιστορία της Περ δίνει την ευκαιρία για παρατήρηση των παιδιών, για συζήτηση μαζί τους, για προβληματισμό γύρω από τις συνθήκες που εμείς διαμορφώνουμε για την ανάπτυξη και το μεγάλωμά τους, αλλά και τη δυνατότητα αλλαγής συμπεριφορών που ενδεχομένως δεν βοηθούν ή δεν είναι λειτουργικές».

Στο σπίτι ή στο σχολείο, με αφορμή το βιβλίο, τα παιδιά μπορούν να εκφραστούν, να βρουν ομοιότητες και διαφορές και να μιλήσουν για τις δικές τους εμπειρίες.

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ…

…ρωτώντας το παιδί σας αν ένιωσε ποτέ όπως η Περ με φίλους ή με αγνώστους.

Δεν έχουμε μόνο δικαίωμα αλλά και υποχρέωση
να αποφασίζουμε εμείς για τον εαυτό μας.

Μαριέττα Κόντου

Σχετικά βιβλία

Η Περ αποφασίζει - Εγώ και οι άλλοι
Μαριέττα Κόντου
Χρύσα Σπυρίδωνος
Η Περ είναι το παιδί που όλοι μεγαλώνουμε. Έχει απορίες, δισταγμούς, μπερδέματα, αλλά κυρίως έχει συναισθήματα, ανάγκες και όρια που την προστατεύουν. Από εμάς χρειάζεται μια ασφαλή καθοδήγηση, έναν οδηγό αγάπης για να ξέρει ακριβώς τι είναι καλ...