×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
ΕΝΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ
26/09/2018
ΕΝΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ
Διαβάστε πώς ένα δάσος οδήγησε την Tana French, μία από τις πλέον ταλαντούχες συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας, να καταπιαστεί με τη συγγραφή.

«Από τότε που ήμουν παιδί με γοήτευαν τα μυστήρια κάθε είδους: πραγματικά, φανταστικά, λυμένα ή άλυτα. Πιστεύω ότι έτσι είναι οι περισσότεροι. Είναι ένα από τα πράγματα που μας κάνει ανθρώπους. Μας γοητεύει όχι μόνο η λύση (αλλιώς θα διαβάζαμε το πρώτο κεφάλαιο των βιβλίων μυστηρίου και μετά θα πηγαίναμε απευθείας στο τέλος) αλλά και η διαδικασία επίλυσης, το μυστήριο αυτό καθαυτό. Πάντοτε ψάχνω για ένα πιθανό μυστήριο σε καθετί. Αφού κατέληξα να γράφω, ήταν σίγουρο πως θα έγραφα αστυνομική λογοτεχνία. Το 2002, τότε που ήμουν ηθοποιός, είχα λίγες εβδομάδες κενό ανάμεσα στις παραστάσεις κι έπιασα δουλειά σε μια αρχαιολογική ανασκαφή. Η ανασκαφή ήταν κοντά σε ένα δάσος, κι έτσι μια μέρα σκέφτηκα: «Εξαιρετικό μέρος για να παίζουν παιδιά». Όμως, καθώς πάντοτε ψάχνω για ένα πιθανό μυστήριο, αντί να σταματήσω εκεί, σκέφτηκα «Κι αν πήγαιναν να παίξουν εκεί τρία παιδιά κι επέστρεφε μόνο το ένα και δεν θυμόταν τίποτα για το τι συνέβη στα άλλα δύο; Τι θα συνέβαινε μέσα του καθώς θα μεγάλωνε γνωρίζοντας ότι η λύση του μυστηρίου βρίσκεται εκεί, αλλά δεν μπορεί να τη βρει; Κι αν γινόταν ντετέκτιβ και μια υπόθεση φόνου τον έκανε να επιστρέψει σε αυτό το δάσος;» Σημείωσα την ιδέα σε ένα κομμάτι χαρτί, έφυγα για την επόμενη παράσταση και το ξέχασα εντελώς. Έναν χρόνο αργότερα καθώς μετακόμιζα σε άλλο σπίτι, βρήκα το χαρτί (λεκιασμένο από καφέ, κάτω από μια στοίβα παλιούς λογαριασμούς τηλεφώνου) και πραγματικά ήθελα να μάθω πώς θα συνέχιζε η ιστορία. Προφανώς δεν θα την έγραφε κανένας άλλος, επομένως ο μόνος τρόπος να μάθω το τέλος ήταν να τη γράψω μόνη μου. Ήμουν σχεδόν σίγουρη πως δεν θα μπορούσα να γράψω ολόκληρο βιβλίο −δεν το είχα επιχειρήσει ποτέ ξανά−, όμως σκέφτηκα ότι θα μπορούσα ίσως να γράψω μια σκηνή, κι ύστερα κι άλλη μία, και τότε εντελώς ξαφνικά είχα ένα ολόκληρο κεφάλαιο… Και να μαστε τώρα εδώ». 
Tana French

Σχετικά βιβλία

Εξαντλημένο
EBOOK
10%
ΒΙΒΛΙΟ
18,80€
16,92€
Στο δάσος
Tana French
Ειρήνη Παϊδούση
Ο ΦΟΝΟΣ ΞΥΠΝΑ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ... Είσαι δώδεκα. Παίζεις στο δάσος με τους δύο καλύτερούς σου φίλους. Συμβαίνει κάτι τρομερό. Και δεν τους ξαναβλέπεις ποτέ. Είκοσι χρόνια μετά ο Ρομπ Ράιαν –το παιδί που γύρισε απ’ το δάσος– είναι ντετέκτιβ στην αστυν...