×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{item.title}}
{{item.custom_attributes.author}}
{{item.price}} {{item.discounted_price}}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΣΑΣ ΣΕΙΡΑ «ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΖΕΙΣ ΔΥΝΑΤΑ»
31/10/2018
ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΣΑΣ ΣΕΙΡΑ «ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΖΕΙΣ ΔΥΝΑΤΑ»
Γνωρίστε το νέο βιβλίο της σειράς «Ιστορίες που ζεις δυνατά»
 
Το νέο βιβλίο της σειράς Ιστορίες που ζεις δυνατά με τίτλο Ο Κωστής και οι χαμένες λέξεις της Στέργιας Κάββαλου μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Το βιβλίο καταπιάνεται με το επίκαιρο θέμα της μετανάστευσης μιας ελληνικής οικογένειας στο εξωτερικό για οικονομικούς λόγους. Αυτό είναι κάτι που δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα στον Κωστή, τον ήρωα της ιστορίας. Φοβάται ότι κατά την παραμονή του στη Γαλλία θα χάσει όχι μόνο το σπίτι, τους φίλους και τους συμμαθητές του, αλλά και τις λέξεις του.

Τα βιβλία της σειράς αφηγούνται ιστορίες μοντέρνες, επίκαιρες που διαδραματίζονται στο σπίτι, τον δρόμο ή το σχολείο, με αφορμή μια δραστηριότητα με την οποία ασχολούνται τα παιδιά και οι νέοι (τέχνες, σκέιτμπορντ, γκράφιτι, ηλεκτρονικά, αθλητισμός, επιστήμες). Είναι μια σειρά βιβλίων η οποία σέβεται τη διαφορετικότητα και τη μοναδικότητα κάθε νέου που θέλει να ανήκει κάπου, να εκφραστεί, να επικοινωνήσει, να ξεπεράσει τον εαυτό του.

Τα βιβλία της σειράς απευθύνονται σε παιδιά που φοιτούν στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού ή στο Γυμνάσιο και μπορούν να αξιοποιηθούν στην τάξη στο πλαίσιο της Φιλαναγνωσίας. Η ανάγνωση αυτών των κειμένων, παράλληλα με την ανάπτυξη της φαντασίας και την καλλιέργεια της γραπτής έκφρασης (διδασκαλία της Γλώσσας), μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για συζήτηση γύρω από διαχρονικές αξίες: την ειλικρίνεια, τη συμπόνια, την υπομονή, την τιμιότητα, τη δικαιοσύνη, την υπευθυνότητα, την ελευθερία, τη φιλία, την αγάπη, τον σεβασμό, τη γενναιοδωρία, τον σεβασμό στη διαφορετικότητα. Τα βιβλία της σειράς μπορούν ακόμα να χρησιμοποιηθούν για δραματοποίηση στην τάξη, ενώ και η εικονογράφησή τους μπορεί να δώσει αφορμή για συζήτηση ή δραστηριότητες.
 
 
 
Ο Κωστής και οι χαμένες λέξεις
Στέργια Κάββαλου
εικόνες: Πετρούλα Κρίγκου

Σελίδες: 88
Τιμή: 11,00 €Ξεφυλλίστε κάποιες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
Δείτε ΕΔΩ τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς Ιστορίες που ζεις δυνατά.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Η Στέργια Κάββαλου γεννήθηκε τον Μάρτη του 1982 στην Αθήνα. Είναι πεζογράφος, συγγραφέας παιδικών βιβλίων και μεταφράστρια. Ήταν υποψήφια στην κατηγορία «Πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα» του λογοτεχνικού περιοδικού «Διαβάζω» το 2011. Συμμετείχε στο 1ο φεστιβάλ νέων λογοτεχνών του Ε.ΚΕ.ΒΙ. Το 2012 έλαβε υποτροφία ενθάρρυνσης από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου της Γαλλίας. Ήταν υποψήφια για το «Βραβείο Γιάννη Βαρβέρη 2014» για την ποιητική της συλλογή Πλαστική Άνοιξη. Είναι απόφοιτος του Cultural Management Μεταπτυχιακού της Παντείου και μέλος του πολιτισμικού σωματείου «Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου».
  
*** 
Εάν σας ενδιαφέρει να αξιοποιήσετε το βιβλίο στην τάξη σας και να προγραμματίσετε παράλληλα μια συνάντηση με τη συγγραφέα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Δάφνη Βρέλλη στο τηλ. 211 3003500 (εσωτ. 268) ή στο e-mail: paidiko@metaixmio.gr.
 
 

Σχετικά βιβλία

Ο Κωστής και οι χαμένες λέξεις
Στέργια Κάββαλου
Ο µπαµπάς του Κωστή αποφασίζει να µεταναστεύσει µε την οικογένειά του στη Γαλλία, και συγκεκριµένα στην Αβινιόν, αφού «εκεί ζητάνε οδοντογιατρούς». Ο Κωστής, που δε θέλει µε τίποτα να αφήσει το δωµάτιό του, τους συµµαθητές του και τους φίλους απ...