×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
Ένας χρόνος χωρίς την Άλκη Ζέη
23/02/2021
Ένας χρόνος χωρίς την Άλκη Ζέη
Ας ξαναθυμηθούμε τα βιβλία της

Αγαπητοί συνεργάτες,

 
Στις 27 Φεβρουαρίου 2021 συμπληρώνεται ένας χρόνος χωρίς την ιέρεια της παιδικής μας λογοτεχνίας. Ένας χρόνος από τότε που η αγαπημένη συγγραφέας μικρών και μεγάλων Άλκη Ζέη ξεκίνησε για τον δικό της «μεγάλο περίπατο».
Η Άλκη Ζέη θεωρείται πρωτοπόρος καθώς καθιέρωσε ένα νέο στιλ στο νεανικό μυθιστόρημα, τόσο από την άποψη του ζωντανού, αυτοβιογραφικού ύφους όσο και της εισαγωγής του πολιτικού, κοινωνικού και ιστορικού στοιχείου στο είδος. Έχοντας συμβαδίσει με την πρόσφατη ιστορία της Ελλάδας, των ανατροπών, των διωγμών, της αγωνίας για το αύριο, της συμμετοχής στους αγώνες για ελευθερία και δημοκρατία, αισθανόταν ανέκαθεν το χρέος να καταγράψει σημαντικές ιστορικές στιγμές για χάρη των νεότερων γενιών· χωρίς ίχνος διδακτισμού αλλά με τη διάθεση να προκαλέσει προβληματισμό πάνω σε πλήθος διαχρονικών αξιών και σύγχρονων θεμάτων που αποτυπώνει στα έργα της με εξαιρετική λογοτεχνικότητα, καλοδουλεμένη πλοκή και διάσπαρτο χιούμορ.
 
Ας ξαναθυμηθούμε όλα τα βιβλία της τα οποία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Δείτε ποιο λείπει από το κατάστημά σας για να το συμπληρώσετε και φτιάξτε μια γωνιά με τη βιβλιοθήκη της Άλκης Ζέη συγκεντρώνοντας όλα τα βιβλία της.
 
 Για μικρούς αναγνώστες


Εικονογραφημένα βιβλία
 
 
Λογοτεχνία για παιδιά
 

Graphic novel

Η βραβευμένη συγγραφέας Αγγελική Δαρλάση και ο κομίστας Δημήτρης Μαστώρος επαναδημιουργούν το εμβληματικό μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη. Ένα graphic novel-φόρος τιμής από τους δημιουργούς νεότερων γενιών σ’ ένα αγαπημένο κλασικό βιβλίο της ελληνικής λογοτεχνίας για παιδιά και νέους.


 

 
Για ενηλίκους
 

Η Άλκη Ζέη αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας. Τα βιβλία της διαβάστηκαν από πολλές γενιές και αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη για τις γενιές που έρχονται.