×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΚΗ ΖΕΗ
30/01/2020
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΚΗ ΖΕΗ
Κερδίστε δωρεάν συμμετοχή για την τάξη σας
Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

Με αφορμή το νέο βιβλίο της Άλκης Ζέη Ένα παιδί από το πουθενά σχεδιάσαμε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αφορά το συνολικό έργο και τη ζωή της σπουδαιότερης εν ζωή Ελληνίδας συγγραφέα παιδικών και εφηβικών βιβλίων. Προκειμένου να το γνωρίσετε, σας δίνουμε τη δυνατότητα συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε ΕΔΩ έως τις 4/2/2020 να μπείτε σε κλήρωση και να κερδίσετε μία δωρεάν συμμετοχή με την τάξη σας.
 
Από την κλήρωση θα προκύψουν τρεις τάξεις που θα παρακολουθήσουν δωρεάν το πρόγραμμα στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).

Για μαθητές Α’ ή Β’ Δημοτικού στις 10/2/2020, 10:00-12:30.
Για μαθητές Γ’ ή Δ’ Δημοτικού στις 17/2/2020, 10:00-12:30.
Για μαθητές Ε’ ή ΣΤ’ Δημοτικού στις 24/2/2020, 10:00-12:30.

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ θα ενημερώσουν τηλεφωνικά τους εκπαιδευτικούς των τριών τυχερών τάξεων. Σε περίπτωση που κάποια τάξη δεν δύναται να παρακολουθήσει το πρόγραμμα τη συγκεκριμένη ημερομηνία, θα ενημερωθεί η επόμενη επιλαχούσα.  
 
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΛΚΗΣ ΖΕΗ»

Μέσα από βιβλία και σημειώματα, αποστολές εξερεύνησης, καθημερινά και αναμνηστικά αντικείμενα, αρχειακό υλικό και ειδικά σχεδιασμένα παιχνίδια, αλλά και μέσω μιας e-πύλης από την οποία η Άλκη Ζέη θα απαντά στις ερωτήσεις των παιδιών, οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τι σχέση έχουν οι περιπέτειες των ηρώων στα βιβλία της με τη ζωή της, με τα μαθήματα του σχολείου, αλλά και με την καθημερινότητα των μαθητών του 2020.
  • Για μαθητές Α’ & Β’ Δημοτικού: «Οικογενειακά ταξίδια με την Άλκη»
Τι είναι «οικογένεια», από ποιους μπορεί να αποτελείται και πώς νιώθουμε μέσα σε αυτή; Πόσο διαφορετικές είναι οι οικογένειες μεταξύ τους και μέσα στα χρόνια; Μπορεί μια Κυριακή που είναι βαρετή να γίνει συναρπαστική; Τι ρόλο μπορεί να παίζει για μια οικογένεια ένα αντικείμενο με καραμελένια καρδιά, μια πόλη ή ένα ζευγάρι παπούτσια;
Με σημεία εκκίνησης τα βιβλία Γατοκουβέντες, Μια Κυριακή του Απρίλη, Τα παπούτσια του Αννίβα, Ο θείος Πλάτων και Το καπλάνι της βιτρίνας, οι μαθητές θα δώσουν τις δικές τους απαντήσεις και, μέσα από το κοινό τους ταξίδι με τη συγγραφέα, θα δημιουργήσουν «δείγματα γραφής» για τις δικές τους οικογένειες.
  • Για μαθητές Γ’ & Δ’ Δημοτικού: «Ταξίδια… ένα σωρό ταξίδια με την Άλκη»
Όλα τα ταξίδια τα κάνουν άραγε οι άνθρωποι για διακοπές; Για ποιους λόγους μπορεί να φεύγει ένας άνθρωπος από το σπίτι του σε ξένο τόπο και πώς να νιώθει για αυτό; Πόσα σπίτια μπορεί να αλλάξει κάποιος στη ζωή του; Πώς να είναι η «ζωή» ενός μαρμάρινου κεφαλιού, μακριά από το μαρμάρινο σώμα του;
Με σημεία εκκίνησης τα βιβλία Η Αλίκη στη χώρα των μαρμάρων, Ο θείος Πλάτων, Το καπλάνι της βιτρίνας, Ο ψεύτης παππούς, καθώς και το νέο Ένα παιδί από το πουθενά, οι μαθητές θα ακολουθήσουν την πορεία της Άλκης Ζέη στον χάρτη και θα προσεγγίσουν τις έννοιες του ταξιδιού, της μετακίνησης, του αποχωρισμού και της «επιστροφής στις ρίζες» με όχημα αφηγήσεις, εικόνες, ήχους και μυρωδιές.
  • Για μαθητές Ε’ & ΣΤ΄ Δημοτικού: «Ταξίδια αντίστασης και αγώνα με την Άλκη»
Τι σημαίνει ένας πόλεμος για τον κόσμο, για μια κοινωνία και για ένα παιδί; Υπάρχουν άραγε μάχες που δίνονται χωρίς όπλα; Τι αγώνες έδωσαν οι παππούδες μας και γιατί αξίζει να αγωνιζόμαστε εμείς, στις μέρες μας;
Με σημεία εκκίνησης τα βιβλία Το καπλάνι της βιτρίνας, Η μωβ ομπρέλα, Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου, Κοντά στις ράγιες, καθώς και το νέο Ένα παιδί από το πουθενά, οι μαθητές θα πραγματοποιήσουν μια διαδρομή στην ιστορία της νεότερης και σύγχρονης Ελλάδας, θα επεξεργαστούν τους τρόπους και τα μέσα με τα οποία δόθηκαν σημαντικοί κοινωνικοί και προσωπικοί αγώνες και θα δώσουν τα δικά τους «δείγματα γραφής» για τους αγώνες και τις μάχες που αξίζει να δίνει ένα παιδί το 2020.
 
Τον σχεδιασμό του προγράμματος έχει επιμεληθεί η μουσειολόγος-μουσειοπαιδαγωγός Καλλιόπη Κουτρουμπή.
 
Εάν δεν κληρωθείτε και παρ΄ όλα αυτά ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα, ενημερωθείτε για το κόστος του ΕΔΩ.
 
***

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε με το Τμήμα Προώθησης Παιδικού Βιβλίου (κα Δάφνη Βρέλλη) στο τηλέφωνο: 211 3003500 (εσωτ. 268), ή μέσω e-mail: paidiko@metaixmio.gr.