×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
S3.gy.digital%2fmetaixmio%2fuploads%2fasset%2fdata%2f6144%2f1920x580 sxoleio

Εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Σεπτέμβριος 2019-Μάιος 2020

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν εκπαιδευτικούς και μαθητές να επισκεφθούν τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα) και να συμμετάσχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα ή να παρακολουθήσουν τις θεατρικές παραστάσεις που διοργανώνουν για μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Διαπιστώνοντας το έως τώρα αυξημένο ενδιαφέρον που έχουν δείξει τα σχολεία και λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη συμμετοχή των σχολικών ομάδων καθώς και την εμπιστοσύνη των εκπαιδευτικών κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών, σας παρουσιάζουμε μια σειρά νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και παραστάσεων, ειδικά σχεδιασμένων από τους συνεργάτες μας, τα οποία απευθύνονται σε σχολικές ομάδες της προσχολικής, της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Εάν είστε εκπαιδευτικός και ενδιαφέρεστε να επισκεφθείτε τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ με τους μαθητές σας για να παρακολουθήσετε κάποιο από τα εκπαιδευτικά προγράμματα, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Τμήμα Παιδικού Βιβλίου (paidiko@metaixmio.gr, 211 3003500, εσωτ. 268), Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, και να το δηλώσετε.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιούνται, κατόπιν συνεννόησης, Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9:15 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα. Παράλληλα με το πρόγραμμα, τα παιδιά μπορούν επιπλέον να απασχοληθούν στους χώρους του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ και του βιβλιοπωλείου, κάνοντας διάλειμμα στο αίθριο και ξεφυλλίζοντας παιδικά βιβλία στο βιβλιοπωλείο.

*Με τη συμμετοχή σας σε κάποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ή παράσταση του Πολυχώρου, θα λάβετε για τη βιβλιοθήκη της τάξης σας ένα δωρεάν αντίτυπο του αντίστοιχου βιβλίου στο οποίο έχει βασιστεί.

 

Για τις τάξεις Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού και όλες τις τάξεις του Γυμνασίου
«Παιχνίδια Φαντασίας - Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής»

Με εργαλεία τα κόλπα και τις ιδέες του αγαπημένου μας Ιταλού συγγραφέα Τζάνι Ροντάρι, και του κλασικού βιβλίου του ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ (εκδόσεις Μεταίχμιο), τα παιδιά θα απελευθερώσουν την επινοητική τους ικανότητα, θα διασκεδάσουν ταξιδεύοντας με τη φαντασία τους και θα φτιάξουν τις δικές τους ιστορίες, τις οποίες στη συνέχεια θα μπορούν να ζωντανέψουν!
Ένα εργαστήριο που καλλιεργεί τη φαντασία των παιδιών, τους δίνει την ευκαιρία να εκφραστούν ελεύθερα, να έρθουν σε επαφή με διαφορετικά είδη γραπτού και προφορικού λόγου, τους δείχνει τρόπους να οργανώσουν τις ιδέες τους, να δουλέψουν ομαδικά, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση χρησιμοποιώντας δημιουργικά το «λάθος», αλλά κυρίως να ανακαλύψουν με βιωματικό τρόπο ότι η γραφή και η ανάγνωση μπορεί να είναι ένα διασκεδαστικό και δημιουργικό ταξίδι.

Σχεδιασμός και εμψύχωση: Μαρία Τερζάκη, ηθοποιός και εμψυχώτρια

*Το πρόγραμμα έχει διασκευαστεί και για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Μέγιστος αριθμός παιδιών: 25
Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά
Κόστος: 50 ευρώ + ΦΠΑ 24%
 

Για τις τάξεις Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού και Α΄ Γυμνασίου
«Το κλίμα αλλάζει, εγώ τι αλλάζω;»

Φαντάσου πως ένα βράδυ βρίσκεις έξω από το παράθυρό σου ένα άκρως απόρρητο μήνυμα που σου ζητάει να σώσεις τον κόσμο! Αυτό συμβαίνει στον δωδεκάχρονο Τζάστιν, που δεν ξέρει ποιος είναι ο αποστολέας. Κάπως έτσι αποφασίζει με τους φίλους του να ακολουθήσει τις οδηγίες του γράμματος. Ένας απειλητικός άντρας τους καταδιώκει στα πέρατα της Γης και η παρέα ρίχνεται σε ένα κυνήγι στοιχείων που θα αναγκάσουν τον Πρόεδρο της Αμερικής να πάρει μέτρα για να σώσει τον κόσμο από την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Μέσα από ένα βιωματικό παιχνίδι μυστηρίου που στηρίζεται στο βιβλίο της Ελένης Ανδρεάδη Ο ΤΖΑΣΤΙΝ ΓΚΡΕΪ ΚΑΙ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ (εκδόσεις Μεταίχμιο) θα ιχνηλατήσουμε μαζί το ταξίδι του Τζάστιν. Τι θα έκανες εσύ, αν βρισκόσουν αντιμέτωπος με τα ίδια στοιχεία; Θα μπορέσεις να λύσεις το μυστήριο και να σώσεις τον κόσμο; Ζήσε την περιπέτεια και πάρε μέρος κι εσύ στη μάχη ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη!

Σχεδιασμός και εμψύχωση: Οργάνωση «Πράκτορες του Πλανήτη»

Μέγιστος αριθμός παιδιών: 25
Διάρκεια: 1 ώρα
Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν.


Για τις τάξεις Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού και όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου
«Βγάλε φτερά να πετάξεις!»

Με αφορμή το αυτοβιογραφικό βιβλίο της Yusra Mardini ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ (εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ), οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα διαδραστικό πρόγραμμα που θα τους βοηθήσει να ανακαλύψουν τις δικές τους κρυμμένες υπερδυνάμεις, αυτές που μπορούν να τους βοηθήσουν να πετάξουν προς τα όνειρά τους, ακόμα κι όταν οι συνθήκες γύρω τους φαντάζουν απαγορευτικές.

Τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει μια έφηβη πρόσφυγα να επιμείνει στο όνειρό της και να φτάσει να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο; Από πού προέρχονται οι μικρές στιγμές ηρωισμού που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή του καθενός μας και όλων μαζί; Πού μπορούμε, μικροί και μεγάλοι, να βρούμε τη δύναμη και την ανθεκτικότητα που θα μας στηρίξει ώστε να μην παραιτηθούμε από τις αξίες και τα όνειρά μας, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές;

Μέσα από την αφήγηση, τον διάλογο, το μοίρασμα και το παιχνίδι, τα παιδιά και οι έφηβοι καλούνται να εμπνευστούν, να συνδεθούν και να προσεγγίσουν, μέσα από ένα διαφορετικό, βιωματικό πρίσμα, τη δυναμική του πάθους, της επιμονής, της αξιοπρέπειας και του σεβασμού στη διαφορετικότητα που όλοι έχουμε, περισσότερο από ποτέ, ανάγκη.

Σχεδιασμός και εμψύχωση: Στέλλα Κάσδαγλη, συγγραφέας, μεταφράστρια, εμψυχώτρια

Μέγιστος αριθμός παιδιών: 55
Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά
Κόστος: 150 ευρώ + ΦΠΑ 24%