×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{item.title}}
{{item.custom_attributes.author}}
{{item.price}} {{item.discounted_price}}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ  co-mix
13/06/2017
ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ co-mix
Μια κωμωδία του Αριστοφάνη σε διασκευή της διασκευής του Τάσου Αποστολίδη από το ομώνυμο κόμικς των εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Η γνωστή κωμωδία του Αριστοφάνη Εκκλησιάζουσες, όπως τη διασκεύασε ο Τάσος Αποστολίδης, την εικονογράφησε ο Γιώργος Ακοκαλίδης και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ στην πιο πετυχημένη και πολυβραβευμένη κλασική σειρά κόμικς, διασκευάζεται εκ νέου και παρουσιάζεται για τέσσερις μόνο παραστάσεις, στις 10, 11, 15 και 16 Ιουνίου 2017, στον χώρο Τέχνης SourLiBooM (Κ. Κρυστάλλη 4, Πλατεία Αντιγονιδών), στη Θεσσαλονίκη. Τα έσοδα από τις παραστάσεις θα διατεθούν στο Κέντρο Στήριξης Κακοποιημένων Γυναικών «Καταφύγιο Γυναίκας».

392 π.Χ.(πιθανή ημερομηνία που γράφτηκε η κωμωδία «Εκκλησιάζουσες»)-2017 μ.Χ.: Η αναζήτηση ενός «κράτους δικαίου» και ο αγώνας για ισονομία, ειρήνη και ευημερία για όλους φαίνεται ότι παραμένουν εδώ και 2.500 χρόνια θέματα φλέγοντα, επίκαιρα και, όπως απέδειξε η ιστορία, άλυτα. Ο Αριστοφάνης προτείνει μια ακραία για την εποχή του λύση: την παράδοση της εξουσίας στις γυναίκες και τη δημιουργία ενός κράτους που βασίζεται στην κοινοκτημοσύνη. Με αρχηγό την Πραξαγόρα το «ασθενές φύλο»(;) με σθένος και διπλωματία φέρνει την κοινωνική επανάσταση: αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση του κράτους και ψηφίζει ριζοσπαστικά και καινοτόμα μέτρα υπέρ των πολλών. Κι αν αυτό μας θυμίζει σύγχρονες πολιτικές χίμαιρες και ουτοπικές υποσχέσεις, ας ξορκίσουμε με τη σάτιρα και το γέλιο τους κακούς μας δαίμονες, κι ίσως μια μέρα η θεωρία να γίνει πράξη και να πετύχουμε τον «υπαρκτό Πραξισμό».

Συντελεστές Διασκευή – Σκηνοθεσία: Βαλεντίνα Παρασκευαΐδου Παραγωγή: SourLiBooM Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Γιώτα Αμανατίδου, Αγγελική Αρναούτογλου, Νατάσα Βλέμμα, Δημήτρης Κώστογλου, Θάλεια Λεϊνούδη, Δημήτρης Μπούρικας, Ζωγραφιά Οτζάκη, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Μπάμπης Πεΐδης, Ελένη Πρασίνη, Γρηγόρης Πυριαλάκος, Δημήτρης Τσάκας, Μαρία Τσίρμπα, Αντώνης Φωτιάδης, Νίνα Φωτιάδου

Ώρα έναρξης: 9 το βράδυ
Διάρκεια: 100΄ (χωρίς διάλειμμα)
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (κανονικό) και 5 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων και ατέλειες)
Πληροφορίες – κρατήσεις: 2314 011584 (Καθημερινές 18:00-21:00)

Δείτε ΕΔΩ το trailer της παράστασης. Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του χώρου Τέχνης SourLiBooM στο facebook ή στην ιστότοπό του.

Λίγα λόγια για το κόμικς Εκκλησιάζουσες σε διασκευή του Τάσου Αποστολίδη και εικόνες του Γιώργου Ακοκαλίδη
Οι γυναίκες της Αθήνας, δώδεκα χρόνια μετά το τέλος του Πελοποννησιακού πολέμου, βλέπουν ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά στη διακυβέρνηση της χώρας. Έτσι μ' έναν έξυπνο τρόπο, καταλαμβάνουν αυτές την εξουσία! Επαγγέλλονται μια κοινωνία κοινοκτημοσύνης, δίκαιη και ειρηνική. Θα πετύχουν άραγε το σκοπό τους;