×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{item.title}}
{{item.custom_attributes.author}}
{{item.price}} {{item.discounted_price}}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
ΔΩΣΤΕ ΘΑΡΡΟΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ
03/10/2018
ΔΩΣΤΕ ΘΑΡΡΟΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ
Πώς να ενισχύσετε την αυτοεκτίμηση και την προσωπικότητα των παιδιών και των εφήβων
 
Ένα χρήσιμο βιβλίο για εκπαιδευτικούς
 
Ποτέ άλλοτε δεν υπήρξαν τόσοι σύμβουλοι σχετικά με την ανατροφή των παιδιών όσο στις μέρες μας. Ποτέ άλλοτε δεν υπήρξαν τόσο πολλοί καλοπροαίρετοι γονείς και δάσκαλοι που να προσπαθούν να ακολουθήσουν τις σωστές συμβουλές. Και ποτέ άλλοτε τα παιδιά δεν υπήρξαν τόσο επιθετικά και τόσο καταθλιμμένα όσο στις μέρες μας. Αυτό δεν πηγάζει μόνο από τα σύγχρονα προβλήματα, όπως, παραδείγματος χάριν, τα καταστρεπτικά επικοινωνιακά μέσα ή η έλλειψη ελεύθερου χρόνου των γονέων. Πηγάζει και από το λανθασμένο ερώτημα: Τι πρέπει να λάβουν τα παιδιά μας για να νιώσουν καλύτερα και μέσω αυτού να γίνουν πιο ευτυχισμένα;
 
Το ζήτημα δεν είναι μόνο τι μπορούμε να κάνουμε ώστε τα παιδιά μας να βιώνουν την ευτυχία, αλλά και πώς να μάθουν να αντιμετωπίζουν τη δυστυχία, το δυσάρεστο συναίσθημα, την αποτυχία, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πώς μπορούν τα παιδιά να μάθουν να αντεπεξέρχονται καλύτερα στις αποθαρρυντικές καταστάσεις της ζωής.
 
Τέτοια ερωτήματα πραγματεύεται το νέο βιβλίο της διεθνούς φήμης ψυχολόγου Boglarka Hadinger με τίτλο Δώστε θάρρος στο παιδί: Πώς να ενισχύσετε την αυτοεκτίμηση και την προσωπικότητα των παιδιών και των εφήβων που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Η συγγραφέας του βιβλίου, γνωρίζοντας ότι το να μεγαλώνει κάποιος, γονέας ή εκπαιδευτικός, παιδιά με υγιή αυτοεκτίμηση που εξελίσσονται ως προσωπικότητες είναι πολύ σημαντικό, μελετά 5 λόγους-πυλώνες που καλλιεργούν μια τέτοια υγιή αυτοεκτίμηση. Αυτοί είναι:
 
1. Θετικές σκέψεις
2. Ικανότητα
3. Προσανατολισμός (στόχοι και αξίες)
4. Πρόθεση για διαρκή εξέλιξη
5. Αγάπη και όρεξη για ζωή
 
Μέσα στο βιβλίο δίνονται ιδέες ώστε να διευκολυνθεί η απόκτηση θετικής εμπειρίας των παιδιών στους παραπάνω τομείς. Αυτές οι ιδέες, αν προσαρμοστούν καταλλήλως, μπορούν να αποβούν πολύτιμες τόσο στη σχέση σας με τους μαθητές σας όσο και για σας προσωπικά.
 
Boglarka Hadinger
Τιμή: 11,00€

Ξεφυλλίστε το βιβλίο ΕΔΩ.

***

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Η Boglarka Hadinger είναι ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια και εκπαιδεύτρια λογοθεραπείας και υπαρξιακής ανάλυσης – η λογοθεραπεία είναι σχολή ψυχοθεραπείας με επίκεντρο το νόημα (η λέξη «λόγος» χρησιμοποιείται εδώ με την έννοια του νοήματος) σύμφωνα με τη θεωρία του Viktor Frankl. Διευθύνει το Ινστιτούτο Λογοθεραπείας και Υπαρξιακής Ανάλυσης στο Τίμπινγκεν και τη Βιέννη. Παγκοσμίως γνωστή εισηγήτρια, έχει αναπτύξει ένα μοντέλο διάπλασης προσωπικότητας που χρησιμοποιείται στο πλαίσιο της γενικής συμβουλευτικής σε σχολεία, πανεπιστήμια, καθώς και στον τομέα της διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού. 
 
 
***

Άλλα συναφή βιβλία

Για παιδιά από 5 ετών 
 
Εγώ είμαι Εγώ… και μου αρέσω!
Κατερίνα Χριστόγερου

Σελίδες:
120
Τιμή: 8,80€

Ξεφυλλίστε το βιβλίο ΕΔΩ

Ένα πρωτότυπο βιβλίο με φύλλα δραστηριοτήτων που βοηθά το παιδί να γνωρίσει τον εαυτό του, να κατανοήσει τη μοναδικότητά του και να αισθανθεί ότι είναι ξεχωριστή προσωπικότητα. Οι δραστηριότητες είναι εξελικτικά δομημένες ώστε το παιδί, περνώντας από διάφορα στάδια/ενότητες (Η προσωπικότητά μου, Τα συναισθήματά μου, Το σώμα μου, Εγώ και οι άλλοι) να προσεγγίζει τα ατομικά του χαρακτηριστικά, να τα αποδέχεται και να εκτιμά τον εαυτό του. Χάρη στην αυτοεκτίμηση, η οποία αποτελεί πηγή χαράς και αισιοδοξίας, καταφέρνει να αγαπήσει τον εαυτό του και τους συνανθρώπους του.

Για παιδιά από 8 ετών

Ναι στη χαρά! 
Στέφανι Κλάρκσον

Εικονογράφηση: Κέιτι Άμπι
Σελίδες: 96
Τιμή: 9,90€

Ξεφυλλίστε το βιβλίο ΕΔΩ
 
 

Όχι στο άγχος!
Λίλι Μάρεϊ

Εικονογράφηση: Κέιτι Άμπι
Σελίδες: 96
Τιμή: 9,90€

Ξεφυλλίστε το βιβλίο ΕΔΩ.
 

Δύο βιβλία που προσφέρουν στα παιδιά την ευκαιρία να εκφράσουν και να εξηγήσουν τις ανησυχίες τους, καθώς και να συζητήσουν ανοιχτά με τον δάσκαλο, τον γονιό ή κάποιον μεγάλο που εμπιστεύονται. Ακόμα, τα βοηθούν να συμφιλιωθούν με ό,τι νιώθουν, να μάθουν να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους και να χαίρονται τη ζωή. Το μόνο που χρειάζεται για να το επιτύχουν είναι να χρησιμοποιήσουν τη δημιουργικότητά τους έτσι ώστε γράφοντας και ζωγραφίζοντας να διώξουν τις ανησυχίες τους και το άγχος τους και να αντιμετωπίσουν με αισιοδοξία ό,τι τους απασχολεί.
 
***
 
Μη χάσετε την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018, στις 7 μ.μ., την ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118) «Δώστε θάρρος στο παιδί»: Συμβουλευτική ημερίδα για γονείς με θέμα την ενδυνάμωση της αυτοεκτίμησης των παιδιών και των εφήβων.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε ΕΔΩ.
 
***

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν τα παιδικά βιβλία των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Δάφνη Βρέλλη τηλεφωνικά στο 2113003500 (εσωτ. 268) ή στέλνοντας e-mail στο paidiko@metaixmio.gr