×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ
25/01/2023
ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ
Εάν είστε γονιός και μπερδεμένος για το τι είναι σωστό και λάθος, μια νέα σειρά βιβλίων που συνδυάζει τη θεωρία µε την πράξη θα σας δείξει τον τρόπο να κατανοήσετε τη συµπεριφορά του παιδιού και να το καθοδηγήσετε σωστά.

Αισθάνεστε συχνά ότι βρίσκεστε σε αδιέξοδο με το παιδί σας; Νιώθετε ότι δεν ανταποκρίνεστε πάντα με επιτυχία στον γονεϊκό σας ρόλο; Δεν χρειάζεται να φέρνετε την καταστροφή! Είναι γεγονός ότι κάθε παιδί έχει τις δικές του ανάγκες και ιδιαιτερότητες, τους δικούς του ρυθμούς, και για να γίνει ένας ευτυχισμένος ενήλικας είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα ασφαλές πλαίσιο. Μπορείτε λοιπόν να αναλάβετε δράση και να αντιμετωπίσετε τα ζητήματα που σας απασχολούν ανατρέχοντας στα βιβλία της σειράς «Γονείς στην πράξη», από τον έγκριτο εκδοτικό οίκο Larousse. Μέσα από πρακτικά παραδείγματα της καθημερινής ζωής θα σας δείξουν τον τρόπο ώστε να συζητήσετε εποικοδομητικά με το παιδί σας και να βάλετε όρια στη συμπεριφορά του χτίζοντας μια σχέση εμπιστοσύνης και συμβάλλοντας στην ομαλή του ανάπτυξη.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ
ΕΙΣΤΕ ΓΟΝΙΟΣ ΑΝΥΠΑΚΟΥΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ;

Το παιδί μου δεν με ακούει! Πώς μπορώ να βάλω όρια χωρίς φωνές;
Nina Bataille
Το παιδί σας αντιδρά άσχημα όταν του μιλάτε ή ζητάτε κάτι από αυτό; Δείχνει απογοήτευση, έλλειψη κινήτρου ή έντονη διεκδίκηση στο σπίτι ή το σχολείο; Χάρη στις συμβουλές που θα βρείτε σε αυτό το βιβλίο, θα κατανοήσετε τη συμπεριφορά του και θα βελτιώσετε την επικοινωνία σας μαζί του, καθώς θα ανακαλύψετε:

  • Πώς να ερμηνεύετε την αντίδραση του παιδιού για να διαμορφώνετε ανάλογα και τη δική σας στάση (ηλικία, ωριμότητα του εγκεφάλου, κούραση, ανάγκη για προσοχή ή ασφάλεια).
  • Συμβουλές και τεχνικές για να θέσετε όρια με ηρεμία και χωρίς αυταρχισμό, όπως είναι τα τέσσερα κλειδιά της επικοινωνίας (συντομία, σαφήνεια, συνέπεια, ηρεμία), η ενσυναισθητική ακρόαση, η αντίστροφη μέτρηση, οι «μαγικές» λέξεις κ.ά.
     

Οι 10 εντολές του σούπερ γονιού

  • Ένας σούπερ γονιός κάνει σούπερ αγκαλιές!
  • Ένας σούπερ γονιός δεν είναι ρομπότ που μόνο δουλεύει και φροντίζει τους άλλους.
  • Ένας σούπερ γονιός ξέρει πώς να κάνει σούπερ αστείες γκριμάτσες, που προκαλούν τρελό γέλιο.
  • Ένας σούπερ γονιός φροντίζει τον εαυτό του: ο ύπνος και η διατροφή έχουν να κάνουν με την ισορροπία.
  • Ένας σούπερ γονιός αγαπάει το παιδί του σούπερ, σούπερ δυνατά!
  • Ένας σούπερ γονιός ξέρει πώς να επαναφορτίζει τις μπαταρίες του τακτικά: μεσημεριανό γεύμα με έναν φίλο, «χάζεμα» στην τηλεόραση…
  • Ένας σούπερ γονιός προσφέρει καραμέλες, σοκολάτες και παγωτό στο σούπερ παιδί του!
  • Ένας σούπερ γονιός δεν βάζει πάντα τα παιδιά του πριν από τον εαυτό του, γιατί γνωρίζει ότι το να είσαι γονιός δεν είναι σπριντ… αλλά αγώνας αντοχής.
  • Ένας σούπερ γονιός καθοδηγεί και μεγαλώνει το παιδί του μέσα στην αγάπη και τη χαρά.
  • Ένας σούπερ γονιός οργανώνει μερικά τετ α τετ με τον άλλον σούπερ γονιό αυτού του σούπερ παιδιού!
     

ΕΙΣΤΕ ΓΟΝΙΟΣ ΥΠΕΡΚΙΝΗΤΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ;
Το παιδί μου δεν συγκεντρώνεται και δεν ηρεμεί! Πώς να το βοηθήσω;
Laura Caldironi
Μήπως το παιδί σας είναι ζωηρό, υπερκινητικό; Δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί και να συγκρατήσει την υπερβολική του ενέργεια, κινδυνεύοντας να απομονωθεί; Το βιβλίο αυτό θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τη συμπεριφορά του και να το καθοδηγήσετε σωστά.
Συγκεκριμένα, στις σελίδες του θα ανακαλύψετε:

  • Πώς να αντιδράτε µε ηρεµία και να δείχνετε στο παιδί να ελέγχει το σώµα του σε διάφορες καθηµερινές καταστάσεις.
  • Απλούς κανόνες και στοχευµένες συµβουλές για να περιορίσετε τις οθόνες, την ένταση, να καλοδεχτείτε τα συναισθήµατα και να διευκολύνετε τη λεκτική έκφρασή τους.
  • Αποτελεσµατικέs ασκήσεις – δραστηριότητες, διασκεδαστικά παιχνίδια, τεχνικές αναπνοής, µασάζ που χαλαρώνουν το σώµα κ.ά.

10 χρυσοί κανόνες για την καθημερινή ζωή με ένα υπερδραστήριο παιδί

  1. Δημιουργήστε ένα ασφαλές περιβάλλον στο σπίτι.
  2. Όλα έχουν τη θέση τους: τακτοποιήστε, ξεχωρίστε, βάλτε ετικέτες!
  3. Θέστε απλούς και ακριβείς κανόνες.
  4. Περιορίστε τις οθόνες (τηλεόραση, τάμπλετ, υπολογιστή και κινητό τηλέφωνο).
  5. Μειώστε τα ερεθίσματα ώστε να μην αποσπάται η προσοχή του.
  6. Επιλέξτε τα κατάλληλα παιχνίδια.
  7. Κάντε τακτικές εξόδους με το παιδί για να εκτονωθείτε.
  8. Δημιουργήστε στο σπίτι έναν χώρο-καταφύγιο για το παιδί σας.
  9. Περιορίστε τις εξωσχολικές δραστηριότητες ώστε να υπάρχει χρόνος για χαλάρωση.
  10. Εξασφαλίστε του έναν ποιοτικό ύπνο.
     

ΕΙΣΤΕ ΓΟΝΙΟΣ ΕΝΟΣ «ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥ» ΠΑΙΔΙΟΥ;
Το παιδί μου είναι διαφορετικό! Πώς να το βοηθήσω;
Marina Failliot-Laloux
Αν το παιδί σας είναι σε διαρκή κίνηση και θεωρείτε ότι είναι παρορμητικό, ευσυγκίνητο, αφηρημένο, μοναχικό ή αγχωμένο, το βιβλίο αυτό θα σας βοηθήσει να καταλάβετε καλύτερα την ψυχολογία του και να το οδηγήσετε στον δρόμο της ηρεμίας και της επιτυχίας.
Συγκεκριμένα, θα μπορέσετε:

  • Να κατανοήσετε τις διαταραχές της μάθησης (δυσλεξία, δυσγραφία, δυσαριθμησία), τη διαταραχή ελλειμματικής προσοχής με ή χωρίς υπερκινητικότητα (ΔΕΠ/Υ), την υψηλή νοητική ικανότητα, το σύνδρομο Άσπεργκερ.
  • Να καθοδηγήσετε το παιδί σας ώστε να εξελιχθεί νοητικά, σωματικά και συναισθηματικά, να το ενθαρρύνετε να καλλιεργήσει τα ταλέντα του, να διαχειριστεί την υπερευαισθησία και να ελέγξει το σώμα του.
     

3 συμβουλές για τη ΔΕΠ/Υ

  1. Μιλήστε στο παιδί ήρεμα και κάντε το να σας προσέξει: Φωνάξτε το όνομά του, σταθείτε απέναντί του, κοιτάξτε το και αγγίξτε το.
  2. Βάλτε στόχους: Εξηγήστε του κάθε φορά τι ακριβώς περιμένετε από εκείνο.
  3. Επιβεβαιώστε ή διορθώστε αμέσως τις απαντήσεις του: Μια καθυστερημένη ανατροφοδότηση δεν είναι αποτελεσματική, καθώς το παιδί σας δεν θα θυμάται πια την απάντησή του.
     

Διαβάστε όσα αναφέρει για τη σειρά η μεταφράστριά της, νηπιαγωγός, έμπειρη παιδαγωγός και συγγραφέας παιδικών βιβλίων Κωνσταντίνα Αρμενιάκου:
Η σειρά βιβλίων «Γονείς στην πράξη», την οποία έχω τη χαρά να μεταφράζω από τα γαλλικά, αριθμεί ήδη τρεις τίτλους με σημαντικά θέματα: παιδιά με ιδιαιτερότητες, συγκέντρωση, ηρεμία, οριοθέτηση. Πολύτιμοι οδηγοί για τους ενήλικες που εμπλέκονται στο μεγάλωμα των παιδιών, τα βιβλία της σειράς διαβάζονται ευχάριστα και μπορούν να αλλάξουν την καθημερινότητά μας με τα παιδιά, να μας βοηθήσουν να διαχειριστούμε δυσάρεστες καταστάσεις, να μειώσουμε την ένταση και να βελτιώσουμε την επικοινωνία με το παιδί μας. Απλοί κανόνες, στοχευμένες συμβουλές, αποτελεσματικές ασκήσεις, ευχάριστες δραστηριότητες για να κατανοήσουμε καλύτερα τα παιδιά μας και τη συμπεριφορά τους, ώστε να μπορέσουμε να τα καθοδηγήσουμε σωστά και να τα οδηγήσουμε στον δρόμο της ευτυχίας. Με την υπογραφή έμπειρων παιδαγωγών, με ειδίκευση στη θετική παιδαγωγική και ψυχολογία, καθώς και στη συμβουλευτική γονέων, τα βιβλία αυτά είμαι σίγουρη ότι θα αγαπηθούν από το αναγνωστικό κοινό και θα αποτελέσουν ένα χρήσιμο εργαλείο για γονείς, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες ειδικής αγωγής.

Σχετικά βιβλία

Το παιδί μου δεν με ακούει! Πώς μπορώ να βάλω όρια χωρίς φωνές;
Nina Bataille
Κωνσταντίνα Αρμενιάκου
Το παιδί σας αντιδρά άσχηµα όταν του µιλάτε ή ζητάτε κάτι από αυτό; Δείχνει απογοήτευση, έλλειψη κινήτρου ή έντονη διεκδίκηση στο σπίτι και στο σχολείο; Αυτό το εικονογραφηµένο βιβλίο, που συνδυάζει τη θεωρία µε την πράξη, σας βοηθάει να κατανο...
Το παιδί μου δεν συγκεντρώνεται και δεν ηρεμεί - Πώς να το βοηθήσω;
Laura Caldironi
Κωνσταντίνα Αρμενιάκου
To παιδί σας είναι πολύ ζωηρό, υπερκινητικό; Δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί και να συγκρατήσει την υπερβολική του ενέργεια, κινδυνεύοντας να αποµονωθεί; Αυτό το εικονογραφηµένο βιβλίο συνδυάζει τη θεωρία µε την πράξη και σας δείχνει τον τρόπο ...
Το παιδί μου είναι διαφορετικό. Πώς να το βοηθήσω;
Marina Failliot-Laloux
Κωνσταντίνα Αρμενιάκου
Το παιδί σας είναι σε διαρκή κίνηση; Είναι παρορμητικό, ευσυγκίνητο, αφηρημένο, μοναχικό, αγχωμένο; Νιώθετε πως έχετε ένα παιδί διαφορετικό, που αντιλαμβάνεται τον κόσμο γύρω του και τα συναισθήματα με τον δικό του μη συνηθισμένο τρόπο; Αυτό τ...