×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ «Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ»
21/10/2020
ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ «Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ»
Η σειρά με διασκευές κλασικών έργων για μικρά παιδιά εμπλουτίζεται με νέους τίτλους

Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Η σειρά με διασκευές κλασικών έργων για μικρά παιδιά εμπλουτίζεται με νέους τίτλους
 
Η σειρά βιβλίων με τίτλο Η πρώτη μου λογοτεχνία περιλαμβάνει ιστορίες από την Ελλάδα αλλά και απ’ όλο τον κόσμο, γραμμένες από την αρχή, από αγαπημένους Έλληνες συγγραφείς. Καθένας από τους τίτλους συνδυάζει ένα διαχρονικό κλασικό λογοτεχνικό έργο με την παραστατική και ζωντανή αφήγηση για μικρά παιδιά και τη γεμάτη χρώμα εικονογράφηση. Καταξιωμένοι λογοτέχνες με πλούσιο συγγραφικό έργο έχουν αναλάβει τη διασκευή, καταφέρνοντας με επιτυχία να συστήσουν ένα κλασικό έργο σε παιδιά από 4 ετών, με την ίδια ζωντάνια και ευρηματικότητα που έχει το πρωτότυπο.

ΤΑ ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ
 
 
Ο πρώτος μου Μαρκ Τουέιν: Πρίγκιπας και φτωχός
Διασκευή: Κατερίνα Ζωντανού
Εικονογράφηση: Βασίλης Γρίβας

Ο πρίγκιπας Εδουάρδος, μελλοντικός βασιλιάς της Αγγλίας, ζει μέσα στον ασφυκτικό κλοιό της εθιμοτυπίας της αυλής και λαχταρά την ανέμελη ζωή των φτωχών παιδιών. Ένα φτωχόπαιδο, που μοιάζει καταπληκτικά στον Εδουάρδο, ονειρεύεται την πλούσια ζωή του πρίγκιπα. Κάποια μέρα συναντιούνται και ο πρίγκιπας του ζητά να αλλάξουν ρούχα. Έτσι αρχίζουν μια σειρά από περιπέτειες και παρεξηγήσεις, αφού το φτωχόπαιδο δεν έχει ιδέα τι σημαίνει η ζωή στο παλάτι και ο πρίγκιπας δεν ξέρει πώς να αντιμετωπίσει τη φτώχεια.
 
Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.

 
Ο πρώτος μου Ροΐδης: Η Μηλιά
Διασκευή: Τζέμη Τασάκου
Εικονογράφηση: Βασίλης Κουτσογιάννης

Η Μηλιά, ένα καλόκαρδο κορίτσι, φεύγει απ’ το χωριό της για να βρει μια καλύτερη τύχη στην πόλη. Ένα σμάρι πουλιών τη βοηθάει να φτάσει στο παλάτι και να λάβει μέρος στον διαγωνισμό που έχει κηρύξει ο βασιλιάς. Μάγοι, φιλόσοφοι, επιστήμονες, όλοι θα είναι εκεί! Ανάμεσά τους και η Μηλιά. Νικητής; Όποιος καταφέρει να κάνει τον βασιλιά να γελάσει…
 
Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
 
Τα βιβλία της σειράς απευθύνονται σε παιδιά που φοιτούν στο Νηπιαγωγείο και στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού και μπορούν να αξιοποιηθούν στην τάξη στο πλαίσιο της Φιλαναγνωσίας. Η ανάγνωση αυτών των κειμένων, παράλληλα με την ανάπτυξη της φαντασίας και την καλλιέργεια της γραπτής έκφρασης (διδασκαλία της Γλώσσας), μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για συζήτηση γύρω από τις διαχρονικές αξίες: την ειλικρίνεια, τη συμπόνια, την υπομονή, την τιμιότητα, τη δικαιοσύνη, την υπευθυνότητα, την ελευθερία, τη φιλία, την αγάπη, τον σεβασμό, τη γενναιοδωρία. Τα βιβλία της σειράς μπορούν ακόμα να χρησιμοποιηθούν για δραματοποίηση στην τάξη, ενώ και η εικονογράφησή τους μπορεί να δώσει την αφορμή για συζήτηση ή δραστηριότητες στην τάξη.
 
Γνωρίστε όλα τα βιβλία της σειράς Η πρώτη μου λογοτεχνία.
 
Εάν σας ενδιαφέρει να αξιοποιήσετε κάποιο από τα βιβλία στην τάξη σας και να προγραμματίσετε παράλληλα μια συνάντηση, από κοντά ή διαδικτυακά, με τον/τη διασκευαστή/διασκευάστριά του, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Δάφνη Βρέλλη (τηλ. 211 3003500, εσωτ. 268, e-mail: paidiko@metaixmio.gr).
 
***

Πάρτε μέρος με την τάξη σας στον 2ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης για τα Νηπιαγωγεία και στον 10ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης για τα Δημοτικά!

Ο Μαραθώνιος Ανάγνωσης αποτελεί ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προάγει τη φιλαναγνωσία και δίνει αφορμή στον εκπαιδευτικό να εργαστεί με την ομάδα του διαθεματικά και να ενθαρρύνει τα παιδιά να ανταλλάξουν σκέψεις και απόψεις, να αναπτύξουν διάλογο και να γίνουν ενεργητικοί αναγνώστες.

Οι συγγραφείς των βιβλίων που συμμετέχουν στον διαγωνισμό, εφόσον το επιτρέπει το πρόγραμμά τους και κατόπιν συνεννόησης με τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, προτίθενται να επισκεφθούν κάποια από τα σχολεία που θα συμμετάσχουν ή, αν οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν, να επικοινωνήσουν μαζί τους διαδικτυακά, ώστε να συνεχιστεί ο διάλογος με τα παιδιά.

Περισσότερες πληροφορίες για τις βιβλιοφιλικές αυτές δράσεις θα βρείτε ΕΔΩ (Νηπιαγωγεία) και ΕΔΩ (Δημοτικά).