×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ ΤΟΝ ΙΝΓΚΟ ΖΙΓΚΝΕΡ
12/04/2017
ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ ΤΟΝ ΙΝΓΚΟ ΖΙΓΚΝΕΡ
Ο βραβευμένος Γερμανός συγγραφέας βρέθηκε για τρεις μέρες στην Αθήνα συντροφιά με τον διάσημο μικρό δράκο Καρύδα.

Ο βραβευμένος Γερμανός συγγραφέας Ίνγκο Ζίγκνερ βρέθηκε για τρεις μέρες στην Αθήνα συντροφιά με τον διάσημο μικρό δράκο Καρύδα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Πολλοί μικροί φίλοι του Γερμανού συγγραφέα και εικονογράφου είχαν την ευκαιρία να τον απολαύσουν από κοντά το Σάββατο 1 Απριλίου 2017, στο Ινστιτούτο Goethe, και να ανακαλύψουν πως πράγματι είναι «ένας ωραίος τύπος». Σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο, ο Ίνγκο Ζίγκνερ, ένα από τα σημαντικότερα ονόματα στον χώρο της σύγχρονης λογοτεχνίας για παιδιά, παρουσίασε τον εαυτό του και τον μικρό του δράκο με πολύ χιούμορ, σχεδιάζοντας ταυτόχρονα σκίτσα και συνοδεύοντας τον λόγο του με προβολές από τις εικόνες των βιβλίων του. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα, ο συγγραφέας επισκέφθηκε επίσης τρία δημοτικά σχολεία της Αττικής –το Neue Schule Athen, τη Σχολή Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου και την Ιόνιο Σχολή– όπου συνάντησε πάνω από 180 μαθητές.

 

Ο μικρός δράκος Καρύδας, ο κεντρικός ήρωας των ιστοριών του, είναι εξαιρετικά αγαπητός στη Γερμανία, και απ΄ ό,τι φαίνεται από τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν οι μικροί αναγνώστες στο Ινστιτούτο Goethe και τη μεγάλη ουρά που δημιούργησαν για να πάρουν ένα αυτόγραφο και μια αφιέρωση από τον δημιουργό του, και στην Ελλάδα. Πάνω από 15 χρόνια σχεδόν ο Ζίγκνερ με τα βιβλία της σειράς «Ο μικρός δράκος Καρύδας» σημειώνει στη χώρα του σταθερή εμπορική επιτυχία, ξεπερνώντας σε πωλήσεις τα 8 εκατομμύρια αντίτυπα. Οι περιπέτειες της σειράς έχουν διασκευαστεί για το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση και ο δημιουργός τους πραγματοποιεί κάθε χρόνο γύρω στις 130 παρουσιάσεις και αναγνώσεις των βιβλίων του σε σχολεία, βιβλιοθήκες και βιβλιοπωλεία.

Ο Ζίγκνερ αφουγκράζεται τον σφυγμό των παιδιών και δημιουργεί συναρπαστικές ιστορίες με κύρια συστατικά το χιούμορ και την περιπέτεια που διαδέχεται η μία την άλλη. Η εξαιρετική εικονογράφησή του (ζωγραφίζει ο ίδιος τα βιβλία του) αντανακλά την προσωπικότητα του δημοφιλούς ήρωα και παρουσιάζει με φαντασία και ελαφράδα την κόσμο του. Μια απίστευτη παρέα που μας παρασύρει στη ζούγκλα, στην προϊστορία, στο διάστημα, ακόμα και στη χαμένη Ατλαντίδα! Διαβάζοντας τα βιβλία της σειράς, γονείς και παιδιά γελάνε ασταμάτητα και δεν κλείνουν το βιβλίο μέχρι να φτάσουν στην τελευταία σελίδα.

     

Τα βιβλία της σειράς «Ο μικρός δράκος Καρύδας» που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο σε μετάφραση της Μαρίας Αγγελίδου είναι:
Εκδρομή με το σχολείο 
Ταξίδι στην Προϊστορία
Περιπέτεια στο διάστημα
Ο θησαυρός της ζούγκλας
Ο μεγάλος μάγος
Ο μαύρος ιππότης
Περιπέτεια στη χαμένη Ατλαντίδα
Το μυστικό του Φαραώ
Στην εποχή των δεινοσαύρων (νέο βιβλίο)