×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΛΑΣΙΚΟΥΣ
23/09/2020
ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΛΑΣΙΚΟΥΣ
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προ(σ)καλούν να γνωρίσετε έργα που έσπασαν το φράγμα του χρόνου, έργα διαχρονικά που άλλαξαν τον κόσμο και τον τρόπο που σκεφτόμαστε. Πάρτε μέρος στον Μαραθώνιο Ανάγνωσης Κλασικής Λογοτεχνίας.

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ
Γνωριμία με τους κλασικούς

Από το «Μαγικό βουνό» και τα Καρπάθια όρη

στις παρυφές του αμερικανικού ονείρου

Στην κορυφή του «Μαγικού βουνού» παγιώθηκε ο μοντερνισμός στη λογοτεχνία, ενώ μέσα από τις ιστορίες του Πόε και στο κάστρο του Κόμη Δράκουλα η λογοτεχνία του τρόμου και του μεταφυσικού. Μερικές δεκαετίες αργότερα ο Ρέιμοντ Κάρβερ και ο Τσαρλς Μπουκόβσκι, ζώντας στις παρυφές του αμερικανικού ονείρου, τραβούσαν το παραπέτασμά του και με ένα είδος βρόμικου, απόλυτου ρεαλισμού, αποκάλυπταν την απομαγεμένη του αλήθεια που έβριθε από βία και ματαίωση.

Τόποι και ήθη χαμένα στον χρόνο αλλά όχι στη λήθη χάρη στην πένα του Πάτρικ Λη Φέρμορ και του Σατωβριάνδου, αλλά και τοπία πολεμικά. Ιαχές που μετουσιώθηκαν σε λογοτεχνία από τον Κούρτσιο Μαλαπάρτε και τον Στίβεν Κρέιν.

Καλώς ήρθατε στον 1ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης Κλασικής Λογοτεχνίας. Μια ανασκόπηση σε μερικούς από τους σημαντικότερους σταθμούς της παγκόσμιας και ελληνικής λογοτεχνίας. Μια μαγική περιδιάβαση στον χώρο και στον χρόνο, μέσα από τα πιο ασφαλή οδόσημα. Σε αυτό τον διαφορετικό Μαραθώνιο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ θα βρείτε 17 συγγραφείς που άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους στον λογοτεχνικό χάρτη και επηρέασαν καταλυτικά τις επόμενες γενιές λογοτεχνών.

Τα ιερά τέρατα της παγκόσμιας λογοτεχνίας Σταντάλ, Φραντς Κάφκα και Τόμας Μαν συναντούν τους Τσαρλς Μπουκόβσκι, Ρέιμοντ Κάρβερ και Τζον ντος Πάσος, που έφεραν στο προσκήνιο τη σαθρότητα και την ουτοπία του περίφημου αμερικανικού ονείρου.
Οι πατριάρχες της λογοτεχνίας του τρόμου Έντγκαρ Άλαν Πόε, Μπραμ Στόκερ και η ομότεχνή τους Σίρλεϊ Τζάκσον συναντούν τους Κούρτσιο Μαλαπάρτε, Στίβεν Κρέιν και Ντίνο Μπουτζάτι που έγραψαν για τόπους εξίσου τρομώδεις, συνυφασμένους ωστόσο απόλυτα με την ανθρώπινη δράση και συνθήκη.
Παρά τη μεταξύ τους χρονική απόσταση, ο Πάτρικ Λη Φέρμορ και ο Σατωβριάνδος, οι δύο μεγάλοι φιλέλληνες διανοητές, μας συστήνουν με απαράμιλλη λογοτεχνική δεξιοτεχνία τόπους και ήθη που φαντάζουν σήμερα χαμένα στον χρόνο.
«Εις το ήμισυ του δρόμου μεταξύ θείας και ανθρώπινης δικαιοσύνης» ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης τοποθετεί τη Φόνισσα, την πρώτη σίριαλ κίλερ της ελληνικής λογοτεχνίας, που φαντάζει να συνδιαλέγεται με την εξίσου αριστουργηματική Πάπισσα Ιωάννα του Εμμανουήλ Ροΐδη, συνιστώντας από κοινού ένα εμφατικό σχόλιο για τη θέση της γυναίκας.
Από αυτή τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει η Άλκη Ζέη και η εμβληματική Αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα, ένα έργο τομή στη νεοελληνική λογοτεχνία, που υπήρξε και θα εξακολουθήσει να αποτελεί σημείο αναφοράς για τις μελλοντικές γενιές αναγνωστών.

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προ(σ)καλούν να γνωρίσετε έργα που έσπασαν το φράγμα του χρόνου, έργα διαχρονικά που άλλαξαν τον κόσμο και τον τρόπο που σκεφτόμαστε.
Όσοι από εσάς ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό μας, θα πρέπει να επιλέξετε έξι (6) βιβλία, ένα από κάθε θεματική κατηγορία που βλέπετε παρακάτω, και να απαντήσετε σε τρεις ερωτήσεις για το καθένα, αφού τα διαβάσετε. Οι ερωτήσεις θα αποσταλούν μετά τη λήξη του Μαραθωνίου.
Παράλληλα, με τις απαντήσεις στην ειδική φόρμα που θα σας στείλουμε, θα θέλαμε τις σκέψεις, τις ιδέες και τις προτάσεις σας για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας στην Ελλάδα. Πώς θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε περισσότερους αναγνώστες; Πώς θα καταφέρουμε να διαβάζουμε περισσότερο; Να βάλουμε το βιβλίο στην καθημερινότητά μας;

Ο Μαραθώνιος θα διαρκέσει από την 1η Οκτωβρίου 2020 έως τις 31 Μαρτίου 2021. Όσοι τον ολοκληρώσουν με επιτυχία θα έχουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τη βιβλιοθήκη τους με βιβλία κλασικής λογοτεχνίας μέσω κλήρωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Απριλίου, την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.

Οι συγγραφείς και τα βιβλία τους μέσα από έξι θεματικές κατηγορίες

1η κατηγορία: Οι μεγάλοι κλασικοί

Το μαγικό βουνό του Thomas Mann
Ένα αριστούργημα της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας από τον Γερμανό νομπελίστα συγγραφέα που διερευνά τη γοητεία και τον εκφυλισμό των ιδεών σε μια εσωστρεφή κοινότητα τις παραμονές του Μεγάλου Πολέμου.

Το μοναστήρι της Πάρμας του Σταντάλ
Ίσως το σηµαντικότερο γαλλικό µυθιστόρηµα του 19ου αιώνα. Ένα αφηγηµατικό παραλήρηµα νεανικής τόλµης και πάθους µε φόντο τα χρυσαφένια τοπία της Ιταλίας µέσα και έξω από τον ναπολεόντειο κόσµο.

Γράμμα στον πατέρα του Franz Kafka
Ένα από τα θεμελιώδη κείμενα του λογοτεχνικού μοντερνισμού, κομβικό σε ό,τι αφορά την κατανόηση και ερμηνεία του καφκικού λογοτεχνικού σύμπαντος. Ο Κάφκα καταδύεται άσπλαχνα και με οδυνηρή ακρίβεια στα βάθη του εαυτού του για να ανασύρει τα αμοιβαία τεκμήρια μίσους και εχθρότητας που μολύνουν τη σχέση του με τον πατέρα του.

2η κατηγορία: Τρόμος - φανταστικό

Δράκουλας του Bram Stoker
Ο ιδιοφυής Ιρλανδός συγγραφέας, αξιοποιώντας τη µακραίωνη παράδοση γύρω από τον Δράκουλα της Τρανσιλβανίας, εκδίδει το 1897 το οµώνυµο αριστούργηµά του, το οποίο έχει επηρεάσει όσο λίγα τη σύγχρονη κουλτούρα και έχει γνωρίσει πάµπολλες κινηµατογραφικές µεταφορές.

21 ιστορίες και το Koράκι του Edgar Allan Poe
Μια έκδοση που δίνει μια όσο γίνεται πληρέστερη εικόνα του πολυσύνθετου και πολυώνυμου πεζογραφικού έργου του Έντγκαρ Άλαν Πόε, του μεγάλου παρεξηγημένου των αμερικανικών γραμμάτων.

Ζούσαμε πάντα σ’ ένα κάστρο της Shirley Jackson
Ένα αριστούργημα γοτθικού σασπένς, ένας θαυμάσιος στοχασμός πάνω στην ίδια τη ζωή.

3η κατηγορία: Αποδομώντας το αμερικανικό όνειρο

Ελέφαντας του Ρέιμοντ Κάρβερ
Επτά ιστορίες του σπουδαίου διηγηματογράφου που αποτελούν το κύκνειο άσμα του. Ο απόλυτος μετρ της διαυγούς λεπτομέρειας και της περιγραφής της καθημερινής ζωής.

Manhattan Transfer του John Dos Passos
Το σημαντικότερο έργο του Αμερικανού συγγραφέα, μια εξπρεσιονιστική απεικόνιση της Νέας Υόρκης της δεκαετίας του 1920 που περιγράφει τις ζωές καθημερινών ανθρώπων που πασχίζουν να ενσωματωθούν στη σύγχρονη εποχή προτού εκείνη τους κατασπαράξει.

Χόλιγουντ του Τσαρλς Μπουκόβσκι
Ο Μπουκόβσκι μας προσφέρει ένα Χόλιγουντ σε νεγκατίφ, σε αρνητικό, απαλλαγμένο από τη φαντασμαγορία και ιδωμένο στην καθημερινή του διάσταση, με τις μηχανορραφίες και τις περιπλοκές του, με τα πανηγύρια της ματαιοδοξίας του και τα φτηνιάρικα κόλπα που παίζουν σουραύλι στον τρελό χορό των εκατομμυρίων.

4η κατηγορία: Λογοτεχνία από το μέτωπο

Το κόκκινο σήμα του θάρρους του Stephen Crane
Το διασημότερο έργο του Crane που του χάρισε διεθνή φήμη. Ένα μυθιστόρημα για τον Αμερικανικό Εμφύλιο (1861-65), όπου για πρώτη φορά στην αμερικανική λογοτεχνία ο πόλεμος αντιμετωπίζεται όχι από την πλευρά του καθηλωτικού μεγαλείου και του ηρωισμού, αλλά από την πλευρά του φόβου και του συναισθηματικού κλονισμού.

Καπούτ του Curzio Malaparte
Γραµµένο µεταξύ του 1941 και του 1943, το Καπούτ είναι ένα έντονα λυρικό µυθιστόρηµα και µαζί µια ωµή µαρτυρία για τη φρικτή πραγµατικότητα της εποχής.

Η έρημος των Ταρτάρων του Ντίνο Μπουτζάτι
Το γνωστότερο έργο του διάσημου Ιταλού συγγραφέα, πολυμεταφρασμένο σε όλο τον κόσμο και μεταφερμένο στη μεγάλη οθόνη, ένα έργο με καφκική ατμόσφαιρα που έχει διαβαστεί και αγαπηθεί πολύ στην Ευρώπη. Ένα μυθιστόρημα για τη μοναξιά, την υπαρξιακή αγωνία, την άνιση μάχη ενάντια στο πέρασμα του χρόνου, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τον θάνατο.

5η κατηγορία: Ταξιδιωτική λογοτεχνία

Οδοιπορικό του 1806 του Σατωβριάνδου
Επιλογή από το γοητευτικό ταξιδιωτικό αφήγημα του περίφημου Γάλλου περιηγητή στην Ελλάδα και στη Μικρά Ασία των αρχών του 19ου αιώνα. Ένα βιβλίο που έμεινε στην ιστορία της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας.

Η εποχή της δωρεάς του Πάτρικ Λη Φέρμορ
Tο συναρπαστικό χρονικό του νεανικού ταξιδιού του Πάτρικ Λη Φέρμορ, του μεγαλύτερου σύγχρονου ταξιδιωτικού συγγραφέα, από την Ολλανδία μέχρι την ουγγρική μεθόριο, που τιμήθηκε το 1978 με το W. H. Smith Literary Award και χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα ωραιότερα ταξιδιωτικά βιβλία του 20ού αιώνα.

Ρούμελη του Πάτρικ Λη Φέρμορ
Περιηγηθείτε σε μια περιοχή που δεν τη βρίσκεις πια στον χάρτη με την πένα του μεγαλύτερου σύγχρονου ταξιδιωτικού συγγραφέα. Εκεί που το παρελθόν της Ελλάδας ενώνεται με το μέλλον.

6η κατηγορία: Τα κλασικά του τόπου μας

Η φόνισσα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη
Ένα από τα κορυφαία έργα της νεοελληνικής λογοτεχνίας που σημάδεψε γενιές αναγνωστών εκεί όπου ο νατουραλισμός ισορροπεί έξοχα με το ψυχογράφημα.

Η Πάπισσα Ιωάννα του Εμμανουήλ Ροΐδη
Ένα βιβλίο-σταθμός στην ελληνική λογοτεχνία, ένα κλασικό μυθιστόρημα που εξακολουθεί να γοητεύει και να «σκανδαλίζει».

Η αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα της Άλκης Ζέη
Ένα μεγαλόπνευστο βιβλίο, που αποτελεί τομή στη νεότερη πεζογραφία μας.

Λεπτομέρειες για κάθε βιβλίο θα βρείτε κάνοντας κλικ σε κάθε τίτλο.

ΤΑ ΔΩΡΑ

  • Ένας τυχερός θα κερδίσει όλα τα βιβλία που περιλαμβάνονται στον Μαραθώνιο για να εμπλουτίσει την κλασική βιβλιοθήκη του.
  • Πέντε τυχεροί θα κερδίσουν από πέντε  λογοτεχνικά βιβλία της επιλογής τους από τον κατάλογο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΟ.
  • Δέκα τυχεροί θα κερδίσουν από ένα λογοτεχνικό βιβλίο της επιλογής τους από τον κατάλογο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
  • Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικά συμμετοχής μετά την ολοκλήρωση του Μαραθωνίου.

Όροι διαγωνισμού

Έναρξη διαγωνισμού: 1 Οκτωβρίου 2020 - Λήξη διαγωνισμού: 31 Μαρτίου 2021. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέσω της φόρμας, καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαραθωνίου και το αργότερο έως τις 29/3/2021.

Όσοι έχουν δηλώσει συμμετοχή θα λάβουν έως τις 9 Απριλίου 2021 μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τρεις ερωτήσεις για καθένα από τα παραπάνω βιβλία.

Έως τις 18/4/2021 θα πρέπει να έχετε αποστείλει τις απαντήσεις σας στις τρεις ερωτήσεις που αντιστοιχούν στα βιβλία που έχετε διαβάσει, μαζί με τις προτάσεις σας για τη δημιουργία μιας αναγνωστικής κουλτούρας (100-300 λέξεις).  

Εφόσον έχετε ολοκληρώσει την παραπάνω διαδικασία και έχετε απαντήσει σωστά στις ερωτήσεις που σας αντιστοιχούν, μπαίνετε αυτομάτως στην κλήρωση που θα αναδείξει τους τυχερούς νικητές. Η κλήρωση και η ανακοίνωση των νικητών θα πραγματοποιηθούν την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, στις 23 Απριλίου 2021. Τα ονόματα των νικητών θα αναρτηθούν στον διαδικτυακό τόπο www.metaixmio.gr, ενώ οι τυχεροί θα ειδοποιηθούν και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Οι νικητές που κατοικούν στην Αττική μπορούν να επιλέξουν τα βιβλία από το www.metaixmio.gr και να τα παραλάβουν από τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα), με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητάς τους. Όσοι νικητές κατοικούν στην υπόλοιπη Ελλάδα θα λάβουν τα βιβλία ταχυδρομικά κατόπιν συνεννόησης. Εάν προκύψουν νικητές που κατοικούν εκτός Ελλάδας, θα γίνει ειδική συνεννόηση για την παραλαβή των δώρων τους.

Από την κλήρωση αποκλείονται όλοι οι εργαζόμενοι των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ καθώς και οι συγγενείς τους πρώτου βαθμού.

Σε περίπτωση που κάποιος από τους τυχερούς δεν αποδεχτεί το δώρο που του αντιστοιχεί, αυτό μεταφέρεται στον πρώτο επιλαχόντα και ούτω καθεξής. Το δώρο δεν μεταβιβάζεται επίσης σε άλλο συγγενικό ή φιλικό πρόσωπο του νικητή.