×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
Γιορτάστε το λογοτεχνικό έτος Άλκη Ζέη
29/09/2023
Γιορτάστε το λογοτεχνικό έτος Άλκη Ζέη
Πάρτε μέρος με τους μαθητές σας σε δράσεις και εκδηλώσεις
Το 2023 συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση της Άλκης Ζέη (1923-2023)· μιας σταθερής αξίας για τη σύγχρονη λογοτεχνία μας. Και με αυτή την αφορμή το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έχει ανακηρύξει το 2023 ως «Λογοτεχνικό Έτος Άλκης Ζέη».
Η ανακήρυξη του 2023 ως «Λογοτεχνικού Έτους Άλκης Ζέη» από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αποτελεί μεγάλη τιμή και αναγνώριση της σπουδαιότητας του έργου της ιέρειας της παιδικής μας λογοτεχνίας και ιδανική ευκαιρία να ανατρέξουμε για ακόμα μία φορά στις σελίδες των βιβλίων της και να θυμηθούμε τους ήρωές της που έχουμε αγαπήσει, αλλά και να τους συστήσουμε σε νέους αναγνώστες.
 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΛΚΗΣ ΖΕΗ»

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, στο πλαίσιο του επετειακού έτους, σας προτείνουν να συμμετάσχετε με τους μαθητές σας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι στους κόσμους της Άλκης Ζέη», το οποίο έχει σχεδιάσει η μουσειολόγος-μουσειοπαιδαγωγός Καλλιόπη Κουτρουμπή σε συνεργασία με την ίδια την Άλκη Ζέη, πριν από τον θάνατό της. Μέσα από βιβλία και σημειώματα, αποστολές εξερεύνησης, καθημερινά και αναμνηστικά αντικείμενα, αρχειακό υλικό και ειδικά σχεδιασμένα παιχνίδια, οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τι σχέση έχουν οι περιπέτειες των ηρώων στα βιβλία της συγγραφέα με τη ζωή της, με τα μαθήματα του σχολείου αλλά και με τη σύγχρονη καθημερινότητα των μαθητών.
  • Για μαθητές Α΄ & Β΄ Δημοτικού: «Οικογενειακά ταξίδια με την Άλκη»
Τι είναι «οικογένεια», από ποιους μπορεί να αποτελείται και πώς νιώθουμε μέσα σε αυτήν; Πόσο διαφορετικές είναι οι οικογένειες μεταξύ τους και μέσα στα χρόνια; Μπορεί μια Κυριακή που είναι βαρετή να γίνει συναρπαστική; Τι ρόλο μπορεί να παίζει για μια οικογένεια ένα αντικείμενο με καραμελένια καρδιά, μια πόλη ή ένα ζευγάρι παπούτσια;
Με σημεία εκκίνησης τα βιβλία Γατοκουβέντες, Μια Κυριακή του Απρίλη, Τα παπούτσια του Αννίβα, Ο θείος Πλάτων και Το καπλάνι της βιτρίνας, οι μαθητές θα δώσουν τις δικές τους απαντήσεις και μέσα από το κοινό τους ταξίδι με τη συγγραφέα θα δημιουργήσουν «δείγματα γραφής» για τις δικές τους οικογένειες.
  • Για μαθητές Γ΄ & Δ΄ Δημοτικού: «Ταξίδια… ένα σωρό ταξίδια με την Άλκη»
Όλα τα ταξίδια τα κάνουν άραγε οι άνθρωποι για διακοπές; Για ποιους λόγους μπορεί να φεύγει ένας άνθρωπος από το σπίτι του σε ξένο τόπο και πώς να νιώθει για αυτό; Πόσα σπίτια μπορεί να αλλάξει κάποιος στη ζωή του; Πώς να είναι η «ζωή» ενός μαρμάρινου κεφαλιού μακριά από το μαρμάρινο σώμα του;
Με σημεία εκκίνησης τα βιβλία Η Αλίκη στη χώρα των μαρμάρων, Ο θείος Πλάτων, Το καπλάνι της βιτρίνας, Ο ψεύτης παππούς καθώς και το Ένα παιδί από το πουθενά, οι μαθητές θα ακολουθήσουν την πορεία της Άλκης Ζέη στον χάρτη και θα προσεγγίσουν τις έννοιες του ταξιδιού, της μετακίνησης, του αποχωρισμού και της «επιστροφής στις ρίζες» με όχημα αφηγήσεις, εικόνες, ήχους και μυρωδιές.
  • Για μαθητές Ε΄ & ΣΤ΄ Δημοτικού: «Ταξίδια αντίστασης και αγώνα με την Άλκη»
Τι σημαίνει ένας πόλεμος για τον κόσμο, για μια κοινωνία και για ένα παιδί; Υπάρχουν άραγε μάχες που δίνονται χωρίς όπλα; Τι αγώνες έδωσαν οι παππούδες μας και γιατί αξίζει να αγωνιζόμαστε εμείς στις μέρες μας;
Με σημεία εκκίνησης τα βιβλία Το καπλάνι της βιτρίνας, Η μωβ ομπρέλα, Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου, Κοντά στις ράγιες καθώς και το Ένα παιδί από το πουθενά, οι μαθητές θα πραγματοποιήσουν μια διαδρομή στην ιστορία της νεότερης και σύγχρονης Ελλάδας, θα επεξεργαστούν τους τρόπους και τα μέσα με τα οποία δόθηκαν σημαντικοί κοινωνικοί και προσωπικοί αγώνες και θα καταθέσουν τα δικά τους «δείγματα γραφής» για τους αγώνες και τις μάχες που αξίζει να δίνει ένα παιδί το 2020.

Διάρκεια: 90 λεπτά
Κόστος: 6 ευρώ/παιδί (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ)
Τόπος υλοποίησης: Στον χώρο του σχολείου

Για κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Προώθησης Παιδικού Βιβλίου (κα Δάφνη Βρέλλη) στο τηλέφωνο 6981 089945 ή μέσω email: paidiko@metaixmio.gr.
 

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΡΑΓΙΕΣ»

Ένα συναρπαστικό θεατρικό ταξίδι στον μακρινό Βορρά, με οδηγό τα «απερίσκεπτα» όνειρα που κάνουν τα παιδιά και όσοι νιώθουν παιδιά για έναν κόσμο πιο δίκαιο, ξεκινά στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Άλφα – Ληναίος-Φωτίου, στην Αθήνα (28ης Οκτωβρίου 37 και Στουρνάρα 51), από τον Οκτώβριο και θα διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο. Με αφορμή το Λογοτεχνικό Έτος Άλκης Ζέη, το μυθιστόρημα της αγαπημένης συγγραφέα Κοντά στις ράγιες ανεβαίνει πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή, σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα, σε μια παράσταση γεμάτη φαντασία και χιούμορ, εμπνευσμένη από την απαράμιλλη γραφή της Άλκης Ζέη, που γαλούχησε γενιές και γενιές αναγνωστών.
Επί σκηνής έξι ταλαντούχοι ηθοποιοί και μουσικοί θα παρασύρουν τους θεατές σε μια παραμυθένια ιστορία που διαδραματίζεται στον βορρά μιας άλλης εποχής, μέσα από μια παράσταση με σύγχρονη αισθητική και γρήγορους ρυθμούς. Ένα έργο-σταθμός που θέτει στο επίκεντρο το παιδί ως ισότιμο πολίτη, θίγοντας παράλληλα θέματα που παραμένουν επίκαιρα, όπως η κοινωνική ανισότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ξενοφοβία, η σχολική ζωή, η αξία της φιλίας και οι σχέσεις μέσα στην οικογένεια.
Παίζουν οι Αλέξανδρος Βαμβούκος, Τάσος Θεοφιλάτος, Γιώργος Κυδωνάκης, Μαρία Κυρώζη, Βασιλική Χρυσικού, Τσαμπίκα Φεσάκη.
Για παιδιά από 6 ετών
Συντελεστές
Συγγραφέας: Άλκη Ζέη
Διασκευή – σκηνοθεσία: Γιώργος Τζαβάρας
Σκηνικά – κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα
Πρωτότυπη μουσική: Γιώργος Κυδωνάκης
Κίνηση: Άννα Ανουσάκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Ιλιάνα Παζαρζή
Φωτογραφίες – trailer: Χρήστος Συμεωνίδης
Γραφίστας: Δημήτρης Παγγές,
Οργάνωση – επιμέλεια προωθητικού υλικού: Αλεξάνδρα Λιακοπούλου
Επικοινωνία: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου | Art Ensemble
Παραγωγή: Stage Works Entertainment Group
 
Τιμές εισιτηρίων
Γενική είσοδος 12 €
Μειωμένα για ανέργους, πολύτεκνους, τρίτεκνους: 10 €
Γκρουπ από 30 άτομα και πάνω: 8 €
Τιμή σχολικού εισιτηρίου: 7 €
Προσφορά προπώλησης έως 7 Οκτωβρίου: 10 €
 
Προπώληση εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/children/konta-stis-ragies/ και στο ταμείο του θεάτρου
 
Πρεμιέρα για εκπαιδευτικούς: Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023, στις 11:30 π.μ. και στις 3 μ.μ.
Από 7 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο, στις 3 μ.μ., παραστάσεις για το κοινό.
Καθημερινές οργανωμένες παραστάσεις σχολείων στις 10 π.μ., κατόπιν συνεννόησης.
Τηλέφωνα κρατήσεων για σχολεία και συλλόγους: 2103803197, 2111180889, 6948727275 (επικοινωνία: Δευτέρα-Παρασκευή, 9 π.μ.-2 μ.μ.), email: texnes.paidi@gmail.com