×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
ΓΙΟΡΤΑΣΤΕ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
15/02/2023
ΓΙΟΡΤΑΣΤΕ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Για τους Νηπιαγωγούς και τους Δασκάλους

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,
 
Είμαστε πλέον στη μέση της σχολικής χρονιάς και ο Απρίλιος, ο μήνας που έχει καθιερωθεί ως μήνας βιβλίου, πλησιάζει. Με αφορμή, λοιπόν, την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου και την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στις 23 Απριλίου, σας προτείνουμε δράσεις που μπορείτε να οργανώσετε για το σχολείο σας, συμμετέχοντας κι εσείς στη μεγάλη αυτή γιορτή.

Οι συγκεκριμένες δράσεις, που κινούνται στο πλαίσιο της γνωριμίας των παιδιών με τον κόσμο του βιβλίου και της προώθησης της φιλαναγνωσίας στα σχολεία, θα δώσουν τη δυνατότητα στους μαθητές να έρθουν σε στενότερη επαφή με το βιβλίο, να γνωρίσουν από κοντά τους συγγραφείς και να αλληλεπιδράσουν με τους έμπειρους εμψυχωτές μας.
 
Αν σας ενδιαφέρει να προγραμματίσετε κάποια από τις παρακάτω δράσεις για το σχολείο σας, κλείστε το ραντεβού σας άμεσα, καθώς η ζήτηση για την περίοδο αυτή είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ
Πατώντας ΕΔΩ θα βρείτε τον κατάλογο με τις βιβλιοπροτάσεις μας κατανεμημένες ανά τάξη, μαζί με χρήσιμες πληροφορίες, όπως η θεματολογία των βιβλίων και ο τόπος διαμονής κάθε συγγραφέα. Οι συγγραφείς μας είναι πρόθυμοι να συναντηθούν μαζί σας, διά ζώσης ή διαδικτυακά, κατόπιν συνεννόησης.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις επισκέψεις των συγγραφέων μας μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει να ασχοληθείτε με το βιβλίο κάποιου ξένου συγγραφέα, οι έμπειροι εμψυχωτές μας είναι στη διάθεσή σας. Το ίδιο ισχύει και σε ορισμένες περιπτώσεις Ελλήνων συγγραφέων, οι οποίοι αδυνατούν να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις. Αναλυτικές πληροφορίες για τα συγκεκριμένα βιβλία θα βρείτε ΕΔΩ.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσετε, διά ζώσης ή διαδικτυακά, τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα. Τα προγράμματα είναι ειδικά σχεδιασμένα από τους έμπειρους συνεργάτες μας και παιδαγωγούς και απευθύνονται σε σχολικές ομάδες της Προσχολικής και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Μπορείτε να βρείτε λεπτομερείς πληροφορίες για τα προγράμματα ΕΔΩ.
 
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΤΟΣ ΑΛΚΗΣ ΖΕΗ
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακήρυξε το 2023 ως Λογοτεχνικό Έτος Άλκης Ζέη. Αν, λοιπόν, το σχολείο σας βρίσκεται στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, μπορείτε να καλέσετε τους εμψυχωτές μας και να γιορτάσετε με τους μαθητές σας τα 100 χρόνια από τη γέννηση της ιέρειας της παιδικής μας λογοτεχνίας.
 

ΑΘΗΝΑ
Παίζοντας με τις Γατοκουβέντες

Μέσα από τα μάτια του γάτου Μίσα η Μαρία Τερζάκη αφηγείται την ξεκαρδιστική αλλά και ευαίσθητη ιστορία της Άλκης Ζέη σταματώντας σε κομβικά σημεία για να εξερευνήσει μαζί με τα παιδιά όσα σπουδαία έχει να μας πει για το διαζύγιο, τη μοναξιά, τους παππούδες και τις γιαγιάδες, που καμιά φορά τους ξεχνάμε, αλλά και τη δύναμη της αγάπης.

Για παιδιά από 4 ετών
Διάρκεια: 60 λεπτά
Κόστος: 70 ευρώ (+ΦΠΑ 24%)
Μέγιστος αριθμός παιδιών: 30
Εμψυχώνει η θεατροπαιδαγωγός Μαρία Τερζάκη.
 
Παίζοντας με την Αλίκη στη χώρα των μαρμάρων

H Μαρία Τερζάκη μεταμορφώνεται σε Αλίκη και, αφού αφηγηθεί τις περιπέτειές της στο Βρετανικό Μουσείο, προσκαλεί τα παιδιά να τη βοηθήσουν με το σχέδιό της: να βάλει τις φωτογραφίες που τράβηξε στο Βρετανικό Μουσείο στη θέση όπου ανήκαν στον Παρθενώνα. Μέσα από την αφήγηση και το παιχνίδι τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον πλούσιο κόσμο που είναι σκαλισμένος στα μάρμαρα του Παρθενώνα και ευαισθητοποιούνται σχετικά με το ζήτημα της επιστροφής τους στην Ελλάδα.

Για παιδιά από 6 ετών
Διάρκεια: 60 λεπτά
Κόστος: 70 ευρώ (+ΦΠΑ 24%)
Μέγιστος αριθμός παιδιών: 30
Εμψυχώνει η θεατροπαιδαγωγός Μαρία Τερζάκη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Παίζοντας με τις Γατοκουβέντες

Στις Γατοκουβέντες διαβάζουμε για τη ζωή ενός ρομαντικού γάτου, του Μήτσου, που αναγκάζεται να μείνει πίσω στην Αθήνα με τη γιαγιά ενόψει ενός φοβερού και τρομερού καύσωνα. Τι θα γινόταν όμως αν άλλαζε η ιστορία; Αν τις αποφάσεις τις έπαιρναν τα παιδιά, η γιαγιά ή ακόμα και ο ίδιος ο γάτος; Τι θα λέγατε να μας βοηθήσετε να δώσουμε φωνή στον Μήτσο και να πάρει την κατάσταση… στις πατούσες του;

Για παιδιά από 4 ετών
Διάρκεια: 60 λεπτά
Κόστος: 50 ευρώ (+ΦΠΑ 24%)
Μέγιστος αριθμός παιδιών: 30
Εμψυχώνει η μουσειολόγος-παιδαγωγός Δέσποινα Τσιπτσέ.

Παίζοντας με την Αλίκη στη χώρα των μαρμάρων

Μια διαδραστική αφήγηση προσκαλεί τα παιδιά στον κόσμο των μουσείων και της Ιστορίας, με εργαλεία τη φαντασία και το βιωματικό παιχνίδι. Η Αλίκη και ο θείος της, που είναι αρχαιολόγος, ταξιδεύουν στο Λονδίνο για να επισκεφτούν το Βρετανικό Μουσείο. Στην Αλίκη αρέσει πολύ η Ποκαχόντας και δεν ξέρει ότι το Βρετανικό Μουσείο κλείνει στις 5 το απόγευμα. Εκεί ένας παράξενος γάτος με μαγικά φίλτρα θα μας ξεναγήσει σε μια ονειρική ιστορία στη χώρα των μαρμάρων. Εσύ ποιο μαγικό φίλτρο θα διαλέξεις;

Για παιδιά από 6 ετών
Διάρκεια: 60 λεπτά
Κόστος: 50 ευρώ (+ΦΠΑ 24%)
Μέγιστος αριθμός παιδιών: 30
Dulcinea Compania

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
Για πολλά βιβλία των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ έχει σχεδιαστεί πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό που διατίθεται δωρεάν και σκοπό έχει να διευκολύνει τον εκπαιδευτικό στη διδακτική αξιοποίηση κάθε βιβλίου στην τάξη. Αναζητήστε το εκπαιδευτικό υλικό ΕΔΩ.

ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ 
Τον Μάιο πρόκειται να κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ το νέο τεύχος της παιδικής εφημερίδας Παιδιά, διάλειμμα!, που μπορείτε να αξιοποιήσετε στην τάξη ως διδακτικό εργαλείο. Μάθετε περισσότερα για το περιεχόμενό της και συμπληρώστε τη φόρμα που θα βρείτε ΕΔΩ για να τη λαμβάνετε δωρεάν τόσο εσείς όσο και οι μαθητές σας.