×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ
29/09/2022
ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΜΕ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ
Τρεις πολύτιμοι οδηγοί για να ανταποκριθείτε με επιτυχία στον πιο δύσκολο ρόλο της ζωής σας.

«Πώς μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου να αντιμετωπίσει όσα το προβληματίζουν; Πώς μπορώ να το καθοδηγήσω σωστά ώστε να κάνει φίλους, να είναι χαρούμενο, να διαχειρίζεται συναισθήματα όπως ο θυμός, το άγχος, οι φοβίες;» Αυτή η ερώτηση απασχολεί όλους τους γονείς που έρχονται αντιμέτωποι με καταστάσεις που αφορούν τα παιδιά τους.
Οι τρεις εύχρηστοι, ευσύνοπτοι οδηγοί της σειράς «Πώς να βοηθήσω το παιδί μου…», που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, επικεντρώνονται σε ζητήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν στην εποχή μας οι γονείς αλλά και οι φροντιστές των παιδιών, με στόχο να τα υποστηρίξουν ώστε να υιοθετήσουν μια θετική στάση ζωής.

Ειδικότερα, η Poppy O’Neill στο βιβλίο Πώς να βοηθήσω το παιδί μου να έχει φίλους καταπιάνεται με το θέμα της φιλίας κυρίως σε παιδιά από 5 έως 16 ετών και συγκεντρώνει συμβουλές και τεχνικές από ειδικούς, παρουσιάζοντας πρακτικές και εφαρμόσιμες ιδέες.
Για να είναι ένα παιδί χαρούμενο και να έχει υγιείς φιλικές σχέσεις, θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να του εξηγήσετε τι σημαίνει καλή φιλία. Στη συνέχεια μπορείτε να κάνετε μαζί ευχάριστες δραστηριότητες που ενισχύουν τους δεσμούς και να του καλλιεργήσετε τον θετικό τρόπο σκέψης και την ενσυναίσθηση. Επίσης, μπορείτε να το βοηθήσετε ώστε να αντιμετωπίσει την πίεση των συνομηλίκων και τον εκφοβισµό. Μην ξεχνάτε ότι είναι σημαντικό να ζητήσετε τη βοήθεια ειδικού, χωρίς όμως να πανικοβάλλεστε, σε περίπτωση που διακρίνετε κάποια από τα παρακάτω σημάδια:
● Σας λέει ότι δεν έχει φίλους.
● Διστάζει να πάει στο σχολείο.
● Έχει φιλίες που είναι ταραχώδεις ή που δεν κρατάνε πολύ.
● Φαίνεται ότι έχει κοινωνικό άγχος.
● Είναι κοινωνικά απομονωμένο ή απορρίπτει κοινωνικές προσκλήσεις.

Δείτε ΕΔΩ τα περιεχόμενα και τις πρώτες σελίδες του βιβλίου.
 

Η Caroline Roope, συγγραφέας που ειδικεύεται σε θέματα γονεϊκότητας και κοινωνικής ιστορίας, στο βιβλίο της Πώς να βοηθήσω το παιδί μου να είναι χαρούμενο αναφέρει ότι σε έναν κόσμο που το 10-20% των παιδιών και εφήβων αντιμετωπίζει ψυχικές διαταραχές, με τις μισές ασθένειες ψυχικής υγείας να ξεκινούν στην ηλικία των 14 ετών, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να βεβαιωθούν οι γονείς ότι το παιδί τους έχει θετική στάση απέναντι στη ζωή. Το βιβλίο της αποτελεί έναν έξυπνο πρακτικό οδηγό για να βοηθήσουμε κάθε παιδί να υιοθετήσει θετική στάση ζωής και να χτίσει την ψυχική ανθεκτικότητα και την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται.
Συχνά η συμπεριφορά ενός παιδιού αποτελεί χρήσιμο δείκτη των συναισθημάτων του. Αναζητήστε τις ακόλουθες ενδείξεις δυστυχίας:
● Το παιδί απομονώνεται – ή το συνήθως ήσυχο παιδί γίνεται επιθετικό.
● Υπερβολικές εναλλαγές διάθεσης.
● Παράπονα για σωματικές ενοχλήσεις, όπως στομαχόπονο ή πονοκέφαλο (πρώτα αποκλείστε την περίπτωση ασθένειας).
● Αλλαγές στην όρεξη.
● Διαταραχές ύπνου.
● Απροθυμία να ακολουθήσει την καθημερινή ρουτίνα.

Δείτε ΕΔΩ τα περιεχόμενα και τις πρώτες σελίδες του βιβλίου.
 

Στο τρίτο βιβλίο της σειράς, που αποτελεί νέα προσθήκη, με τίτλο Πώς να βοηθήσω το παιδί μου να ελέγχει τη διάθεσή του, η Louise Baty παρουσιάζει τους τρόπους με τους οποίους θα βοηθήσουμε ένα παιδί να αναγνωρίζει τα συναισθήματά του, να τα διαχειρίζεται και να τα εκδηλώνει με υγιή τρόπο. Οι εναλλαγές της διάθεσης είναι φυσιολογικές στις ηλικίες μεταξύ των 5 και των 16 ετών. Ένας παράγοντας που περιπλέκει τα πράγματα είναι το γεγονός ότι τα παιδιά συνήθως δεν είναι εφοδιασμένα με τις γλωσσικές δεξιότητες ή την ωριμότητα που θα τα βοηθήσει να εκφράσουν ή να διαχειριστούν τα συναισθήματα που βιώνουν. Πώς όμως μπορούμε να διαχειριστούμε εμείς τις μεταβολές στη διάθεση του παιδιού;
Ο θυμός είναι ένα συνηθισμένο ανθρώπινο συναίσθημα και τα συνήθη συμπτώματά του είναι:
● Σφιγμένες γροθιές
● Αυξημένοι καρδιακοί παλμοί και σφίξιμο στο στήθος
● Τεταμένοι μύες
● Αίσθηση ζέστης
● Νευρικότητα, ένταση ή αδυναμία για ηρεμία
● Ευερεθιστότητα
● Αίσθηση ταπείνωσης
● Αίσθηση αποστροφής για τους άλλους
● Δυνατές φωνές
● Κατσούφιασμα
● Σπάσιμο αντικειμένων
● Υποκίνηση καβγά
● Αυτοτραυματισμός

Δείτε ΕΔΩ τα περιεχόμενα και τις πρώτες σελίδες του βιβλίου.
 

Η Καλλιόπη Εμμανουηλίδου, ψυχολόγος και μεταφράστρια των βιβλίων, αναφέρει για τα πρώτα δύο βιβλία της σειράς:
«Πέρα από τις τεχνικές, τα εργαλεία και τις ασκήσεις, αυτό που ως ψυχοθεραπεύτρια εκτίμησα πολύ σε αυτά τα βιβλία είναι ότι οι δραστηριότητες που προτείνονται και οι συμβουλές που διατυπώνονται στοχεύουν όχι μόνο στην εφήμερη αντιμετώπιση ενός παιδιού που κλαίει. Αντίθετα, βοηθούν το παιδί να χτίσει δεξιότητες που θα το συνοδεύσουν και στην ενήλικη ζωή του, χτίζουν μια γενικότερη φιλοσοφία και στάση ζωής με γνώμονα την ποιότητα ζωής και τη θωράκιση της ψυχικής υγείας. Πολλά από αυτά τα tips μου ήταν ιδιαίτερα χρήσιμα και χαίρομαι που θα μπορώ να έχω αυτά τα βιβλία ως εγχειρίδια στη βιβλιοθήκη μου για να ανατρέχω ξανά και ξανά, γιατί μια ιδέα μπορεί να εφαρμοστεί και σε μεγαλύτερες ηλικίες, ακόμα και στον εαυτό μας».
Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο.

Ο τέταρτος και τελευταίος τόμος της σειράς, με τίτλο Πώς να βοηθήσω το παιδί μου να μην αγχώνεται, θα κυκλοφορήσει το πρώτο εξάμηνο του 2023.
 

Ακούστε το παιδί σας, επικοινωνήστε μαζί του και ζήστε την κάθε του στιγμή.
Όλα τα άλλα θα έρθουν.

Σχετικά βιβλία

Πώς να βοηθήσω το παιδί μου να έχει φίλους
Poppy O'Neill
Καλλιόπη Εμμανουηλίδου
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΦΙΛΟΥΣ Οι φιλίες είναι δύσκολες, υπάρχει όµως λύση. Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να δώσετε στο παιδί σας τα εφόδια που χρειάζεται για να χτίσει γερούς δεσµούς. Προσφέρει ιδέες, πληροφορίε...
Πώς να βοηθήσω το παιδί μου να είναι χαρούμενο
Caroline Roope
Καλλιόπη Εμμανουηλίδου
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟ Υπάρχουν τόσοι λόγοι για να έχει ένα παιδί κακή διάθεση, που είναι δύσκολο να γνωρίζετε τον καλύτερο τρόπο να το υποστηρίξετε. Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να επικοινωνήσετε µαζί ...
Πώς να βοηθήσω το παιδί μου να ελέγχει τη διάθεσή του
Louise Baty
Καλλιόπη Εμμανουηλίδου
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΘΥΜΩΜΕΝΟ Όλοι μας έχουμε διακυμάνσεις στη διάθεσή μας και ξεσπάσματα θυμού, πόσο μάλλον τα παιδιά που αναπτύσσουν ακόμη τη συναισθηματική τους επίγνωση. Αν και δεν είναι κακό ένα παιδί ν...