×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ (Γυμνάσιο)
23/05/2019
ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ (Γυμνάσιο)
Ανακαλύψτε και προτείνετε στους μαθητές του Γυμνασίου τα καλύτερα βιβλία για τις καλοκαιρινές διακοπές
Το καλοκαίρι έφτασε και έτσι σας προτείνουμε νέα βιβλία που θα εντυπωσιάσουν τους νεαρούς αναγνώστες, θα τους μεταδώσουν χρήσιμες γνώσεις αλλά και θα τους συντροφεύσουν ευχάριστα την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών και όχι μόνο.

Τα βιβλία τα οποία σας προτείνουμε να συστήσετε στους μαθητές δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν το έργο καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων συγγραφέων και εικονογράφων –πολλοί από τους οποίους έχουν τιμηθεί με σημαντικά βραβεία–, προσφέρουν αφορμή για προβληματισμό πάνω σε πλήθος σύγχρονων κοινωνικών και πολιτικών ζητημάτων και, τέλος, εμπλουτίζουν τη φαντασία των παιδιών, καλλιεργούν τη δημιουργικότητά τους και οξύνουν την κριτική τους σκέψη.
 
 
Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες της
Άλκη Ζέη

Η ζωή της Κωνσταντίνας ήρθε τα πάνω κάτω όταν χώρισαν οι γονείς της και από τη φιλική ατμόσφαιρα της καθημερινής ζωής στη Γερμανία, την έστειλαν να ζήσει με τη γιαγιά της στην Κυψέλη. Όμως την Κωνσταντίνα δεν τη νοιάζει τίποτα πια. Ας είναι καλά ο Λουμίνης και τα γαλάζια θαυματουργά χαπάκια που τη στέλνουν μια στα ουράνια και μια στον γκρεμό κι ύστερα… δεν υπάρχει επιστροφή. Ή μήπως υπάρχει;
 
ΘΕΜΑ: Ναρκωτικά, οικογένεια, διαζύγιο, φιλία, ανθρώπινες σχέσεις
 
Ξεφυλλίστε ορισμένες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
 
Μια πινελιά μυστήριο
Μαρία Νομικού
Εικονογράφηση: Ράνια Βαρβάκη

Όταν η Αριάδνη με τους γονείς της φεύγουν από την Αθήνα για να εγκατασταθούν στο σπίτι του προπάππου της, του Καπετάν Δημήτρη, σε ένα μικρό νησί των Κυκλάδων, η ζωή της αλλάζει απότομα. Μακριά από τους φίλους της και απ’ όλα όσα την έκαναν χαρούμενη στην πόλη, η Αριάδνη αφοσιώνεται ακόμα περισσότερο στη μεγάλη της αγάπη, τη ζωγραφική…
 
ΘΕΜΑ: Ανθρώπινες σχέσεις, τέχνη
 
Ξεφυλλίστε ορισμένες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.

 
Ο άνθρωπος φωτιά
Κωνσταντίνος Πατσαρός
Εικονογράφηση: Γιώργος Γούσης

ΒΡΑΒΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΥ PUBLIC 2018 στην κατηγορία της ελληνικής εφηβικής λογοτεχνίας
Τρεις χαρακτήρες που αφηγούνται τα γεγονότα: ο γιος, ο πατέρας και ο παππούς. Τρεις νέοι που ωριμάζουν μέσα από τη σύγκρουση με το παρελθόν και το μέλλον. Το τέλος της αθωότητας μέσα σ’ ένα καλοκαίρι που θα σημαδέψει τη ζωή τους…
 
ΘΕΜΑ: Ενηλικίωση
 
Ξεφυλλίστε ορισμένες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.

 
Πεταλούδα
Yusra Mardini

Η Σύρια Yusra Mardini, η νεότερη πρέσβειρα καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, καταγράφει τη μαρτυρία της από τους βομβαρδισμένους δρόμους της Συρίας μέχρι τις πισίνες των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο, και με το παράδειγμά της μας διδάσκει πως δεν κάνουμε εκπτώσεις στα όνειρα.
 
Θέμα: Ιστορία, προσφυγικό, διαφορετικότητα
 
Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο θα βρείτε ΕΔΩ.
 
Ξεφυλλίστε ορισμένες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ

 
Νέα σειρά: Τα χρονικά του Άρανμορ
Οι Θυελλοφύλακες του Άρανμορ
Κάθριν Ντόιλ

Όταν ο Φιον Μπόιλ πατάει για πρώτη φορά το πόδι του στο Άρανμορ, το νησί αρχίζει να αναδεύεται από κάτω του... Μια φορά σε κάθε γενιά, το Άρανμορ διαλέγει έναν νέο Θυελλοφύλακα για να κρατήσει τη μαγεία του νησιού ασφαλή από τους εχθρούς. Πλησιάζει ο καιρός που ο τωρινός Φύλακας θα πρέπει να αποσυρθεί. Σύντομα, κάποιος άλλος θα κληθεί να αναλάβει τη θέση του. Όμως βαθιά κάτω από τη γη, κάποιος περιμένει τον Φιον εδώ και πολύ καιρό. Ενώ η μάχη για την ανάδειξη του επόμενου Θυελλοφύλακα μαίνεται, μια σκοτεινή δύναμη ξυπνά, έτοιμη να αναζωπυρώσει έναν αρχαίο πόλεμο…
 
ΘΕΜΑ: Μυστήριο, φαντασία, παράδοση, οικογενειακές σχέσεις
 
Αναζητήστε πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό και περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο.
 
Ξεφυλλίστε ορισμένες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
  
 
Σειρά: Στον καιρό των Μάγων
Διπλή μαγεία                                                                       Κυκλοφορεί: 30/5/2019
Κρεσίντα Κάουελ

Ένας νεαρός μάγος που όμως δεν έχει αποκτήσει ακόμη τις μαγικές του ικανότητες κι ένα κορίτσι πολεμίστρια που όμως διαθέτει μαγική δύναμη (απαγορευμένη για τη φύση και τη φυλή της) αναγκάζονται να παραβλέψουν την προαιώνια έχθρα των φυλών τους και να συμμαχήσουν μπροστά στον κοινό κίνδυνο.
 
ΘΕΜΑ: Μαγεία, περιπέτεια, φαντασία, φιλία
 
Ξεφυλλίστε ορισμένες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
  
 
 
Σειρά: Timeless
Ο Ντιέγκο και οι Φύλακες του Απερατλαντικού
Κείμενο-Εικονογράφηση: Αρμάντ Μπάλταζαρ

Στον κόσμο που γεννήθηκε ο Ντιέγκο Ριμπέρα, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον συνυπάρχουν. Στο Νέο Σικάγο, οι διάδρομοι του Γυμνασίου του Ντιέγκο είναι γεμάτοι από παιδιά όλων των ιστορικών εποχών και πολιτισμών. Στα δέκατα τρίτα γενέθλιά του, ο Ντιέγκο μαθαίνει για ένα ιδιαίτερο χάρισμα που διαθέτει. Κι όταν ο πατέρας του, κορυφαίος μηχανικός της νέας εποχής, αιχμαλωτίζεται από τους Ετέρνουμ, ο Ντιέγκο πρέπει να τον σώσει.
 
ΘΕΜΑ: Ανάπτυξη φαντασίας, περιπέτεια
 
Ξεφυλλίστε ορισμένες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ
 
  
Σειρά: Πράκτορας δίχως άδεια
Η τελευταία στιγμή                                                             Κυκλοφορεί: 13/6/2019
Άντριου Λέιν

Μια σειρά από μέλη του προσωπικού του Ινστιτούτου Γκόλντφιντς βρίσκονται νεκρά. Στην Μπεξ ανατίθεται να ερευνήσει κατά πόσο οι θάνατοι αυτοί αποτελούν απειλή για τα βρετανικά συμφέροντα. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα: η Επικεφαλής Ασφαλείας στο Γκόλντφιντς είναι παλιά συμφοιτήτριά της. Καθώς η Μπεξ ερευνά τους θανάτους των υπαλλήλων, κάτι πιο σατανικό αρχίζει να διαφαίνεται από πίσω τους…
 
ΘΕΜΑ: Περιπέτεια, φαντασία
 
Ξεφυλλίστε ορισμένες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
 
Οδηγός εφηβείας
Για αγόρια
Οδηγός εφηβείας
Για κορίτσια
Λίζι Κοξ
Εικονογράφηση: Ντάμιεν Γουέιχιλ

Το να μεγαλώνεις μπορεί να μοιάζει με βόλτα σε τρενάκι του τρόμου στο λούνα παρκ, αλλά, αν ξέρει κανείς τι να περιμένει, μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολο. Αυτοί οι οδηγοί θα πουν στα παιδιά όλα όσα χρειάζεται να ξέρουν και θα τους προσφέρουν συμβουλές για τα πάντα.
 
ΘΕΜΑ: Εφηβεία
 
Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για τα βιβλία ΕΔΩ.
 
Ξεφυλλίστε ορισμένες σελίδες του Οδηγού εφηβείας για αγόρια ΕΔΩ και του Οδηγού εφηβείας για κορίτσια ΕΔΩ.
 
Περισσότερες προτάσεις βιβλίων μπορείτε να βρείτε στον παιδικό και νεανικό μας κατάλογο, τον οποίο μπορείτε να ξεφυλλίσετε ΕΔΩ.
*** 
 
Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, εφόσον επιθυμείτε να διοργανώσουμε για την επόμενη σχολική χρονιά εκδηλώσεις και άλλα δρώμενα στο σχολείο σας, επισκέψεις συγγραφέων και άλλες κοινές δράσεις με στόχο τη φιλαναγνωσία και την επαφή των μαθητών με τον μαγικό κόσμο του βιβλίου. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις επισκέψεις των συγγραφέων μας μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.
Δάφνη Βρέλλη, τηλ.: 211 3003500, εσωτ. 268, e-mail: paidiko@metaixmio.gr