×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΤΡΙΛΟΓΙΑ
27/02/2020
ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΤΡΙΛΟΓΙΑ
Ένα μεγαλειώδες έργο που δεν πρέπει να προσπεράσετε

Σε λίγες μέρες, στις 5 Μαρτίου 2020, κυκλοφορεί ένα από τα πιο εμβληματικά έργα του 20ού αιώνα: η περίφημη Βαλκανική Τριλογία της Ολίβια Μάνινγκ, που πολλοί συγκρίνουν με τον Τολστόι και τον Χέμινγουεϊ. Θέλουμε, λοιπόν, να μοιραστούμε μαζί σας την ανυπομονησία και τον ενθουσιασμό μας για την έκδοση της τριλογίας που θα κατακτήσει σίγουρα τις καρδιές του ελληνικού κοινού.


Η Βαλκανική Τριλογία είναι ένα μεγάλο έργο για έναν μεγάλο έρωτα κι έναν μεγάλο πόλεμο, το σημαντικότερο λογοτεχνικό έργο της μεταπολεμικής βρετανικής σκηνής, ένα πολυσύνθετο αριστούργημα που σφύζει από ζωντάνια, στο οποίο η Βρετανίδα συγγραφέας αναπλάθει με μοναδικό τρόπο την αβεβαιότητα και την περιπέτεια που επικρατεί στις ζωές των πολιτών όταν βρίσκονται υπό στρατιωτική πολιορκία. Ένα πολυσέλιδο έργο 1.280 σελίδων (λιανική τιμή 22,00 €) που αποτελείται από τα μυθιστορήματα Η μεγάλη τύχη, Η κατεστραμμένη πόλη και Φίλοι και ήρωες. Στην έκδοση περιλαμβάνεται εισαγωγή της συγγραφέα Rachel Cusk.

Καθώς ο αναγνώστης επιβιβάζεται στη Βαλκανική Τριλογία, ξεκινά ένα μοναδικό ταξίδι στο κωμικοτραγικό θέατρο του πολέμου αλλά και της ζωής ολάκερης. Όπως λέει και η κεντρική ηρωίδα του βιβλίου: «Από εδώ και στο εξής, μπορεί να συμβεί οτιδήποτε».
Πρόκειται για την ιστορία ενός γάμου κι ενός πολέμου και ταυτόχρονα αποτελεί μια λαμπρή περιγραφή της Ευρώπης του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου. Η Μάνινγκ δεν εστιάζει στο πεδίο της μάχης, αλλά στην καφετέρια και την κουζίνα, την κρεβατοκάμαρα και τον δρόμο, την καθημερινότητα των απλών πολιτών που έχει διαταραχτεί από τον πόλεμο κι όμως παραμένει απαράλλαχτη.

Στην καρδιά της τριλογίας βρίσκεται ένα νιόπαντρο ζευγάρι Βρετανών, ο Γκάι και η Χάριετ Πρινγκλ, που μετακομίζουν στη Ρουμανία κι αποκεί καταφεύγουν στην Αθήνα, κυνηγημένοι από τα βουητά του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, προσπαθώντας να ξεφύγουν από τη δίνη του.
Ο αναγνώστης δεν μπορεί παρά να μην παρασυρθεί από τους χαρακτήρες του σπουδαίου αυτού λογοτεχνικού επιτεύγματος που κρατάει το ενδιαφέρον αμείωτο μέχρι και την τελευταία λέξη. Ένα μεγαλειώδες έργο, γεμάτο χιουμοριστικές νότες, ήχους, εικόνες, φωτοσκιάσεις, αγγίγματα και αρώματα που βυθίζουν το κοινό στην εποχή που άλλαξε τον κόσμο.

Οι New York Times αναφέρουν τη Μάνινγκ ως «μία από τις καλύτερες γυναίκες μυθιστοριογράφους». Το βιβλίο βασίζεται στις εμπειρίες της δικής της πολυτάραχης ζωής. Δυστυχώς, η δόξα και η αναγνώριση ήρθαν, όπως η ίδια φοβόταν, μετά τον θάνατό της το 1980, όταν οι δύο τριλογίες της μεταφέρθηκαν στη μικρή οθόνη, σε μια από τις πιο ακριβές παραγωγές του BBC, στη βραβευμένη ομότιτλη σειρά με τον τίτλο Fortunes of War και πρωταγωνιστές τον Κένεθ Μπράνα και την Έμμα Τόμσον. Πλέον έχει δικαιωματικά τη θέση της στο πάνθεο των σημαντικότερων Βρετανίδων συγγραφέων του 20ού αιώνα.

Αυτό το μεγαλειώδες έργο μην το προσπεράσετε. Συστήστε το στους πελάτες σας που αγαπούν τη λογοτεχνία. Για τον σκοπό αυτό μαζί με το βιβλίο θα λάβετε και ένα προωθητικό φυλλάδιο με απόσπασμα από το έργο, ώστε να το μοιράζετε στους αναγνώστες. Θα χαρούμε να ακούσουμε και τις δικές σας εντυπώσεις για το βιβλίο.

Σχετικά βιβλία

Βαλκανική Τριλογία (Η μεγάλη τύχη // Η κατεστραμμένη πόλη // Ήρωες και φίλοι)
Olivia Manning
Κλαίρη Παπαμιχαήλ
Ένα μεγάλο έργο για έναν μεγάλο έρωτα κι έναν μεγάλο πόλεμο. Περιλαμβάνονται τα μυθιστορήματα: - Η μεγάλη τύχη - Η κατεστραμμένη πόλη - Ήρωες και φίλοι Στην καρδιά της τριλογίας βρίσκονται ο Γκάι και η Χάριετ Πρινγκλ, νιόπαντρο ζευγάρι...