×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
«Αυτή η πραγματική νύχτα» της Rebecca West
26/10/2023
«Αυτή η πραγματική νύχτα» της Rebecca West
Το δεύτερο μέρος της εμβληματικής τριλογίας «Το χρονικό μιας οικογένειας» αποτυπώνει τον αγώνα του φωτός ενάντια στο σκοτάδι, του καλού ενάντια στο κακό. Η μεταφράστρια Κλαίρη Παπαμιχαήλ μας δίνει μια πρώτη γεύση για το τι θα διαβάσουμε.

Αυτή η πραγματική νύχτα είναι ο τίτλος του δεύτερου τόμου της τριλογίας «Το χρονικό μιας οικογένειας» από τη μεγάλη κυρία των βρετανικών γραμμάτων, ο οποίος συνεχίζει την εκπληκτική ιστορία της οικογένειας Όμπρι, που ξεκίνησε με Το σιντριβάνι ξεχειλίζει.

Αρχές του 20ού αιώνα. Η Κλερ Όμπρι καταφέρνει να βάλει σε μια τάξη τη ζωή της μετά την εξαφάνιση του επιπόλαιου συζύγου της, αφού πουλήσει κάποιους πίνακες μεγάλης αξίας, εξασφαλίζοντας το μέλλον των παιδιών της. Έτσι, οι δίδυμες, η Ρόουζ και η Μαίρη, σπουδάζουν μουσική στο πανεπιστήμιο, πασχίζοντας να αγγίξουν την καλλιτεχνική τελειότητα∙ η μεγαλύτερη αδελφή, η Κορντίλια, αποφασίζει να γίνει βοηθός ενός εμπόρου τέχνης, και ο Ρίτσαρντ Κουίν, ο μικρότερος, συνεχίζει να γοητεύει τους πάντες με τον καλόβολο, σοφό χαρακτήρα του, ενώ σκέφτεται να σπουδάσει στην Οξφόρδη. Αγαπημένες φιγούρες στον οικογενειακό τους κύκλο εξακολουθούν να είναι η Κέιτ, η αγαπημένη τους υπηρέτρια, η εξαδέλφη Ρόζαμουντ, νοσηλεύτρια πια σ’ ένα παιδιατρικό νοσοκομείο, κι ο κύριος Μορπούργκο, ο παλιός εργοδότης του πατέρα τους και παντοτινός προστάτης τους, του οποίου τον απογοητευτικό γάμο τώρα αρχίζουν να αντιλαμβάνονται. Παλιοί φίλοι επανεμφανίζονται κι ο μικρός κοινωνικός τους κύκλος ξεπερνάει τα όρια των τάξεων, φέρνοντάς τους σ’ επαφή από τη μια με τον κόσμο της μουσικής και των τεχνών κι από την άλλη με τους λαϊκούς ανθρώπους και τις συνήθειές τους.

Τα χρόνια περνάνε ήσυχα, με εκδρομές στην ειδυλλιακή εξοχή που τους ανοίγουν τα μάτια για διάφορα θέματα. Η Κορντίλια κάνει έναν πολύ καλό γάμο κι είναι επιτέλους ευτυχισμένη, οι δίδυμες γίνονται γνωστές πιανίστριες, ενώ ο Ρίτσαρντ Κουίν παίρνει υποτροφία για το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Μα ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος δεν αργεί να ξεσπάσει, καταλύοντας όλες τις βεβαιότητες της ζωής τους. Ο Ρίτσαρντ Κουίν φεύγει για να πολεμήσει στη Γαλλία. Η υγεία της Κλερ, εύθραυστη ως επί το πλείστον, κλονίζεται ανεπανόρθωτα.

Μέσα από τα μάτια της Ρόουζ, η Ρεμπέκα Γουέστ, χαμηλόφωνα και υποβλητικά, μας περιγράφει τη μετάβαση από την εφηβεία στην ενηλικίωση, με όσες αλλαγές, ανακατατάξεις και προβληματισμούς συνεπάγεται αυτό. Οι γυναίκες στην τριλογία της Γουέστ είναι ως επί το πλείστον δυνατές, δίνουν μεγάλη σημασία στην ανεξαρτησία τους και στην αίσθηση της ταυτότητάς τους κι αποτελούν τους στυλοβάτες των οικογενειακών και κοινωνικών σχέσεων, παρά τους περιορισμούς που τους θέτει η εποχή τους. Η οικογένεια παραμένει ο βασικός πυρήνας και όλα διυλίζονται και κοσκινίζονται σύμφωνα με τις αρχές που τη διέπουν. Τις αρχές της αγάπης, της ενσυναίσθησης, της αλληλεγγύης, της ανοχής. Μ’ αυτές τις αρχές έρχεται σε έντονη αντίθεση ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, αυτή η πραγματική νύχτα, με τις σπαρακτικές του συνέπειες να αλλάζουν τις ζωές όλων των μελών της οικογένειας Όμπρι.

Κλαίρη Παπαμιχαήλ

Σχετικά βιβλία

Το χρονικό μιας οικογένειας: Αυτή η πραγματική νύχτα
Rebecca West
Κλαίρη Παπαμιχαήλ
Το δεύτερο μέρος μιας εμβληματικής τριλογίας Στον δεύτερο τόμο της τριλογίας της West, μετά το βιβλίο Tο σιντριβάνι ξεχειλίζει, βυθιζόμαστε και πάλι στο σύμπαν της οικογένειας Όμπρι, αυτή τη φορά όμως επικεντρωνόμαστε κυρίως στο πορτρέτο της ...
Το χρονικό μιας οικογένειας: Το σιντριβάνι ξεχειλίζει
Rebecca West
Κλαίρη Παπαμιχαήλ
Η οικογένεια Όμπρι είναι μια ασυνήθιστη οικογένεια. Η σύζυγος του κυρίου Όμπρι, μια ευγενική αλλά εκκεντρική γυναίκα, φροντίζει τα τέσσερα παιδιά, τις δίδυμες κόρες τους, τη Μαίρη και τη Ρόουζ, που είναι εξαιρετικά ταλαντούχες στο πιάνο, τον μικ...
Το χρονικό μιας οικογένειας: Το σιντριβάνι ξεχειλίζει (ebook/pdf)
Rebecca West
Κλαίρη Παπαμιχαήλ
Η οικογένεια Όμπρι είναι μια ασυνήθιστη οικογένεια. Η σύζυγος του κυρίου Όμπρι, μια ευγενική αλλά εκκεντρική γυναίκα, φροντίζει τα τέσσερα παιδιά, τις δίδυμες κόρες τους, τη Μαίρη και τη Ρόουζ, που είναι εξαιρετικά ταλαντούχες στο πιάνο, τον μικ...