×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{item.title}}
{{item.custom_attributes.author}}
{{item.price}} {{item.discounted_price}}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
25/02/2019
ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Ένας βρόμικος ελεφαντάκος, που ακούει στο όνομα Κιλόμπο και αγαπήθηκε πολύ από τα παιδιά, ετοιμάζει βαλίτσες και περιοδεύει στη Γερμανία από τις 19 έως τις 31 Μαρτίου 2019.

Το βιβλίο της Δάφνης Βλουμίδη Κιλόμπο, ο βρόμικος ελεφαντάκος, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και αγαπήθηκε από τους μικρούς αναγνώστες, είναι μια ιστορία για τη διαφορετικότητα και για το πώς κατά βάθος είμαστε όλοι ίδιοι.
Ο Κιλόμπο είναι ένας ελεφαντάκος που φτάνει στο νησί της Λέσβου από μια χώρα πολύ μακρινή. Βρόμικος και εγκαταλειμμένος, φαντάζει τόσο ξένος και διαφορετικός! Κι όμως είναι ίδιος με όλα τα άλλα παιδιά του κόσμου, και αυτά που ζουν στους προσφυγικούς καταυλισμούς και εκείνα που κοιμούνται ήσυχα στο σπίτι τους, μαζί με το λούτρινο ζωάκι τους. Μια φιλόξενη αγκαλιά γεφυρώνει κάθε απόσταση και είναι πολύ λίγα αυτά που τελικά χρειάζεται κάθε πλάσμα για να νιώσει ζεστασιά, αποδοχή και ασφάλεια.

Το βιβλίο, που απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών και έχει εικονογραφήσει μοναδικά η Άννα Γεωργιάδου, διακρίθηκε τον Μάιο του 2018 μπαίνοντας στα δέκα επικρατέστερα βιβλία της κατηγορίας «Παιδική λογοτεχνία» των βραβείων κοινού Public, ενώ δύο μήνες νωρίτερα η συγγραφέας τιμήθηκε στο Μιλάνο στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μνήμης των Δικαίων, παρουσία του δημάρχου της πόλης, ως ένας από τους «Δικαίους της Φιλοξενίας» για τη δράση της στη Λέσβο κατά την προσφυγική κρίση του 2015.

Τώρα ο Κιλόμπο ετοιμάζει βαλίτσες για να ταξιδέψει μέχρι τη Γερμανία. Εκεί η Δάφνη Βλουμίδη θα επισκεφτεί σχολεία σε διάφορες πόλεις, ενώ θα πραγματοποιηθούν και ανοιχτές εκδηλώσεις για το κοινό.

Πιο αναλυτικά:

  • Αννόβερο: Τρίτη 19 Μαρτίου 2019, στις 4:30 μ.μ.,  στο βιβλιοπωλείο Leuenhagen & Paris (Lister Meile 39)
  • Βέτσλαρ: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019, στις 6 μ.μ., στην Παιδική Βιβλιοθήκη (Phantastische Bibliothek) της πόλης (Turmstraße 20)
  • Στουτγκάρδη: Σάββατο 30 Μαρτίου 2019, στις 11 το πρωί, στο παιδικό τμήμα του Πολιτιστικού Κέντρου του Λούτβιχσμπουργκ (Wilhelmstraße 9/1)
  • Kornwestheim: Κυριακή 31 Μαρτίου 2019, στις 4 μ.μ. (Pfarrstraße 7)


Όσοι ζείτε σε αυτές τις περιοχές της Γερμανίας έχετε λοιπόν την ευκαιρία να γνωρίσετε τον Κιλόμπο! Όταν πρώτη φορά τον συνάντησε η συγγραφέας στη Μυτιλήνη, ο Κιλόμπο ξεκουραζόταν μόνος του στη σκιά ενός πεύκου, ενώ γύρω του έπαιζαν, έτρεχαν, μιλούσαν σε ακαταλαβίστικες γλώσσες ένα σωρό παιδάκια, που λίγες μέρες πριν είχαν φτάσει από άλλες χώρες.

Διαβάστε το σημείωμα της συγγραφέα για το πώς εμπνεύστηκε το βιβλίο:
«Καλοκαίρι 2015. Χιλιάδες άνθρωποι από άλλες χώρες φτάνουν ταλαιπωρημένοι και φοβισμένοι, ύστερα από ένα δύσκολο ταξίδι, στο νησί της Λέσβου, αναζητώντας μια πιο ασφαλή ζωή γι’ αυτούς και τα παιδιά τους. Εικόνες συνταρακτικές, συναισθήματα απερίγραπτα για όλους εμάς που βρισκόμαστε στο νησί. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε. Στήνονται πρόχειροι καταυλισμοί και περιθάλπονται όσο περισσότεροι πρόσφυγες γίνεται. Σ’ αυτή την προσπάθεια συμμετέχω κι εγώ.
Κάποια μέρα γυρίζω από έναν καταυλισμό κρατώντας στα χέρια μου ένα μικρό λούτρινο ελεφαντάκι. Το βρήκα εκεί, βρόμικο και παραπεταμένο, και το πήρα μαζί μου, με τη σκέψη ότι μπορώ να το πλύνω και να το στείλω στη μικρή μου εγγονή που ζει στην Αγγλία. Μαζί με το ελεφαντάκι θέλω να της στείλω τις σκέψεις μου για ένα σωρό πράγματα που νιώθω βλέποντας όλα αυτά τα μικρά παιδιά που έφτασαν ξαφνικά στο νησί μας, όλα αυτά τα παιδιά που έκαναν ένα τόσο δύσκολο ταξίδι…
Έτσι λοιπόν μου γεννήθηκε αυτό το παραμύθι, που το αφιερώνω σε όλα τα παιδιά που ζούνε στους προσφυγικούς καταυλισμούς, αλλά και σε όλα εκείνα που κοιμούνται ήσυχα στο σπίτι τους, αγκαλιά με το λούτρινο ζωάκι τους».

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Σχετικά βιβλία

Κιλόμπο, ο βρόμικος ελεφαντάκος
Δάφνη Βλουμίδη
Άννα Γεωργιάδου
Ο Κιλόμπο είναι ένας ελεφαντάκος που φτάνει στο νησί της Λέσβου από μία χώρα πολύ μακρινή. Βρόμικος και εγκαταλειμμένος, φαντάζει τόσο ξένος και διαφορετικός. Κι όμως είναι ίδιος με όλα τα παιδιά του κόσμου, και αυτά που ζουν στους προσφυγικούς ...