×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ: ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΔΑΡΛΑΣΗ
05/10/2021
ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ: ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ-ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΔΑΡΛΑΣΗ
Η ιστορία μιας αληθινής φιλίας και ενός μαγικού καλοκαιριού με ηρωίδα ένα κορίτσι που όλοι έπρεπε να κρατούν μακριά
Από μακριά
Μια ιστορία για τη στενομυαλιά των μεγάλων και τη σκληρότητα μα κι ευαισθησία των παιδιών.
Πάνω απ’ όλα, όμως, μια ιστορία αληθινή για μια γενναιόδωρη φιλία

κι ένα μαγικό καλοκαίρι…

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,
 
Επικοινωνούμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για ένα βιβλίο-σταθμό για την παιδική και τη νεανική λογοτεχνία που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Είμαστε βέβαιοι ότι θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο κατά τη συζήτηση σημαντικών θεμάτων με τους μαθητές σας, όπως οι προκαταλήψεις, ο ρατσισμός και οι φυλετικές διακρίσεις. Πρόκειται για το βιβλίο Από μακριά της Αγγελικής Δαρλάση με τις υπέροχες εικόνες του Βασίλη Κουτσογιάννη.
  
 
Από μακριά
Αγγελική Δαρλάση
Εικονογράφηση: Βασίλης Κουτσογιάννης
Εκείνο το καλοκαίρι, στην απομακρυσμένη αλάνα της μικρής μας πόλης, μαζί με τους πλανόδιους και το Λούνα Παρκ τους ήρθε και η Άλη. Το Λούνα Παρκ είχε κι ένα καρουζέλ, που το ονειρευόμασταν ακόμα και στον ξύπνιο μας. Η Άλη δεν είχε τίποτα – αλλά αυτό θα το μαθαίναμε αργότερα. Αυτό που ξέραμε τότε ήταν ότι ήταν αλλιώτικη και, όπως μας είπαν οι μεγάλοι, θα έπρεπε να τη φοβόμαστε και να την αποφεύγουμε. Γι’ αυτό μας έδωσαν ένα μαντίλι να της φορέσουμε για να ξεχωρίζει. Μέχρι που εμείς ανακαλύψαμε ότι η Άλη μπορούσε να κάνει μάγια…
 
Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.

Το συγκεκριμένο βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά που φοιτούν τόσο στο Δημοτικό όσο και στο Γυμνάσιο, και μπορεί να αξιοποιηθεί στο πρόγραμμα διδασκαλίας στο πλαίσιο της Φιλαναγνωσίας και της διδασκαλίας του μαθήματος Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, αντίστοιχα. Η ανάγνωσή του, παράλληλα με την ανάπτυξη της φαντασίας και την καλλιέργεια της γραπτής έκφρασης (διδασκαλία της Γλώσσας), μπορεί να εμπλουτίσει τις ιστορικές γνώσεις των μαθητών για το Ολοκαύτωμα των Ρομά, αλλά και να αποτελέσει ένα θετικό παράδειγμα για τους νεαρούς αναγνώστες και να τους δείξει πώς γεννιέται μια φιλία που πατά σε δύο κόσμους.
 
Για την καλύτερη αξιοποίηση του βιβλίου στην τάξη, η Αγγελική Δαρλάση ετοίμασε για εσάς πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο μπορείτε να αναζητήσετε ΕΔΩ.
 
ΕΔΩ μπορείτε να ακούσετε το νέο, πέμπτο επεισόδιο της σειράς podcast από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, που είναι αφιερωμένο στο βιβλίο Από μακριά. Σε αυτό το επεισόδιο η συγγραφέας Αγγελική Δαρλάση συνομιλεί με τη ραδιοφωνική παραγωγό και δημοσιογράφο Θάλεια  Καραμολέγκου και διαβάζει αποσπάσματα από το νέο της βιβλίο.
 
***
Εάν σας ενδιαφέρει να αξιοποιήσετε το βιβλίο στην τάξη σας και να προγραμματίσετε παράλληλα μια διαδικτυακή συνάντηση με την Αγγελική Δαρλάση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα. Δάφνη Βρέλλη (τηλ.: 6947 109472, e-mail: paidiko@metaixmio.gr).