×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ
08/09/2021
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ
Παιδικά βιβλία για όλες τις ηλικίες αλλά και για όλα τα γούστα ετοιμάζονται με αγάπη και μεράκι από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Βιβλία σύγχρονα που αφουγκράζονται τον παλμό των παιδιών και των νέων της εποχής. Πάρτε μια πρώτη γεύση.

ΝΕΑ ΣΕΖΟΝ, ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ!

Κύριο μέλημα των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ είναι να βάλουν τα παιδιά το βιβλίο στη ζωή τους. Δεν είναι εύκολη υπόθεση να μεγαλώνεις αναγνώστες από κούνια και να τους διατηρείς ενεργούς με το πέρασμα του χρόνου, αδιαμφισβήτητα όμως αποτελεί σπουδαία επένδυση. Για ακόμα μία σεζόν, λοιπόν, ο παιδικός μας κατάλογος είναι γεμάτος με νέα βιβλία για μικρά αλλά και μεγαλύτερα παιδιά: βιβλία συμπεριφοράς, γνώσεων και δραστηριοτήτων, εγκυκλοπαιδικές σειρές, βιβλία με ήχους αλλά και από χαρτόνι για τις πρώτες αναγνώσεις, διαδραστικά βιβλία, εικονογραφημένες ιστορίες και ιστορίες κόμικς, περιπέτειες μυστηρίου, νέες ιστορίες με τους δημοφιλείς ήρωες των παιδιών, λογοτεχνικά βιβλία και βιβλία για νέους που θα ικανοποιήσουν ακόμα και τα πιο απαιτητικά γούστα των νεαρών μας φίλων.

Για να μη σας κρατάμε όμως άλλο σε αγωνία, στη συνέχεια παρουσιάζονται συνοπτικά τα παιδικά βιβλία που θα κυκλοφορήσουν ανά ηλικία έως το τέλος του χρόνου (Δεκέμβριος 2021) ώστε να πάρετε μια καλή γεύση από τις επικείμενες εκδόσεις μας. 

Για παιδιά από 2 ετών

Ο Ρούντι και το κατακόκκινο παλτό του Ντέιβιντ Μέλινγκ εγκαινιάζει μια νέα σειρά βιβλίων συμπεριφοράς με ήρωα έναν αξιολάτρευτο σκυλάκο που μαθαίνει τον κόσμο γύρω του και ζει τις πρώτες του εμπειρίες σαν ένα συνηθισμένο νήπιο.
Στις Μικρές νίκες, το καινούργιο βιβλίο της σειράς «Ο Μαξ και το κουνέλι» της Αστρίντ Ντεμπόρντ, ο Μαξ κάνει το πρώτο του μάθημα σκι, δοκιμάζει την πρώτη του απογοήτευση, ενώ παράλληλα μαθαίνει να μην το βάζει κάτω. 
«Η πολιτεία του Αισώπου» με τους τίτλους Ο λαγός και η χελώνα και Η αλεπού και ο πελαργός είναι η νέα σειρά βιβλίων με μύθους του Αισώπου διασκευασμένους για πολύ μικρά παιδιά από την Ιωάννα Μπαμπέτα.


Για παιδιά από 3 ετών

Στο Καληνύχτα, βατραχάκι το παιδί βάζει τον μαγικό φακό ανάμεσα στις σελίδες και φωτίζει τις εικόνες για να βρει όλα τα ζωάκια.
Το βιβλίο Οι δράκοι δε μοιράζονται, σε κείμενο και εικονογράφηση της Νίκολα Κίνεαρ, είναι μια υπέροχη ιστορία που δείχνει πόσο σημαντικό (και διασκεδαστικό) είναι να ξέρει κανείς να μοιράζεται.
Η αγαπημένη σειρά «Μικρές καληνύχτες» μεγαλώνει! Ο μαγεμένος κήπος του Δημήτρη Μπογδάνου θα μας αποκαλύψει τα εφόδια που χρειάζεται να έχει κανείς για να μπει σε έναν μαγικό κήπο, ενώ το Έρχεται ο γίγαντας του Μάκη Τσίτα περιγράφει τι συμβαίνει στη ζωή μιας μικρής πόλης όταν την επισκέπτεται ένας φοβερός και τρομερός γίγαντας. Και τα δύο, πάντως, υπόσχονται όνειρα γλυκά και περιλαμβάνουν QR codes με την αφήγηση της ιστορίας από τους συγγραφείς. Παράλληλα, για τους μεγάλους φαν της σειράς ετοιμάζεται και θα κυκλοφορήσει ένας θεματικός συλλογικός τόμος με πέντε βιβλία.


Για παιδιά από 4 ετών


Οι φαν του μικρού δράκου Καρύδα και του Ίνγκο Ζίγκνερ, του δημιουργού του, θα έχουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τη συλλογή τους με ακόμα μία δρακοπεριπέτεια (Ποιος φοβάται τα βαμπίρ;), αλλά και με τρία νέα βιβλία γεμάτα παιχνίδια, δραστηριότητες και πολλή ζωγραφική (Παίζω και μαθαίνω στη ζούγκλα, Παρατηρώ και μαθαίνω με τους αγαπημένους μου ήρωες, Μαθαίνω να συγκεντρώνομαι με απίθανες δραστηριότητες).
Και για ακόμα περισσότερες δραστηριότητες και παιχνίδια, Ο απόλυτος οδηγός διασκέδασης στο σπίτι του Μάικ Λάουρι σας προτείνει 100+ δραστηριότητες για δημιουργικές μέρες!


Η Σάντρα Νίμπουρ-Ζίμπερτ στο βιβλίο της Η Μίνα ανακαλύπτει έναν νέο κόσμο αφηγείται μια ιστορία που μας δείχνει με θαυμαστή ενσυναίσθηση πώς είναι να κάνεις μια καινούργια αρχή και να αντιμετωπίζεις τις προκλήσεις που παρουσιάζονται.
Η νέα σειρά «Τα παιδιά μπορούν» της Τζιλ Χάσον με τους πρώτους δύο τίτλους της, Πες όχι στο πείραγμα και Πες γεια, κι ας ντρέπεσαι, προτείνει στα παιδιά εφαρμόσιμες τεχνικές ώστε να διαχειριστούν διάφορες καταστάσεις, όπως η συστολή και το πείραγμα.
Η Λησμονία: Η χώρα των χαμένων αναμνήσεων της Ρέιτσελ Άιπ είναι μια μαγική περιπέτεια που προσεγγίζει με μοναδική ευαισθησία το δύσκολο θέμα της απώλειας της μνήμης.
Στην κλασική σειρά «Η πρώτη μου λογοτεχνία» η Τζέμη Τασάκου διασκευάζει Πηνελόπη Δέλτα, και συγκεκριμένα την Καρδιά της βασιλοπούλας. Μια εξαιρετική πρόταση για το κλασικό ράφι της παιδικής βιλιοθήκης, με παραστατική και ζωντανή αφήγηση και με αριστουργηματική εικονογράφηση.


Για παιδιά από 5 ετών


Ένα από τα σημαντικότερα παιδικά βιβλία του 20ού αιώνα, Ο μυστικός κήπος της Φράνσες Χότζσον Μπάρνετ, διασκευασμένο για μικρά παιδιά, αναφέρεται σε ένα κορίτσι που μετακομίζει στο απομονωμένο αρχοντικό ενός θείου της και ανακαλύπτει έναν μυστικό κήπο τον οποίο βάζει πείσμα να εξερευνήσει.
Το Ουρανοκατέβατο, το νέο βιβλίο των αδερφών Φαν, είναι ακόμα μία υπέροχα εικονογραφημένη ιστορία για τη συνύπαρξη, την τέχνη και την αξία του να μοιράζεται κανείς.
Η αγαπημένη συγγραφέας Ελένη Σβορώνου με το βιβλίο της Η Αργοναυτική Εκστρατεία παρουσιάζει στα μικρά παιδιά τον μύθο του Ιάσονα και του χρυσόμαλλου δέρατος. Η μοντέρνα εικονογράφηση του Βασίλη Κουτσογιάννη δίνει μια νέα πνοή στον μύθο.

Η κλασική κι αγαπημένη ιστορία του Όσκαρ Ουάιλντ Το φάντασμα του Κάντερβιλ, σε διασκευή της Αγγελικής Δαρλάση, κάνει λόγο για το τι τελικά μπορεί να σημαίνει να είσαι φάντασμα, αλλά και για το πραγματικό νόημα του φόβου και της αγάπης.
Στην ερώτηση Τα χρήματα - τι είναι; απαντά η βραβευμένη Μαρίζα Ντεκάστρο στο νέο της βιβλίο πολιτικής και κοινωνικής αγωγής για μικρά παιδιά.


Για παιδιά από 6 ετών


Ο εγκέφαλός μας και πώς λειτουργεί της Δρα Μπετίνα Άιπ είναι το βιβλίο που θα λύσει όλες τις απορίες των παιδιών για το πώς δουλεύει ο εγκέφαλός μας και πόσα πράγματα μπορεί να κατορθώσει, ενώ το Αυτός είναι ο κόσμος μας της Τρέισι Τέρνερ θα τους δώσει απαντήσεις για τον κόσμο και τα ταξίδια, για την ποικιλομορφία και τη διαφορετικότητα καθώς και για την προστασία του περιβάλλοντος.
Στο δεύτερο βιβλίο της σειράς κόμικς «Κουνέλι και Αλεπού» της Μπεθ Φέρι, με τίτλο Ταξίδια με τον νου, θα βρείτε ακόμα πέντε ιστορίες που μιλούν με τρυφερότητα και χιούμορ για τη μαγεία της φαντασίας και τη δύναμη της φιλίας.
Η σειρά «Διαβάζω ιστορίες» εμπλουτίζεται με το βιβλίο Η δασκάλα με μισεί! της πολυβραβευμένης εικονογράφου Σάντρας Ελευθερίου, η οποία πλάθει μια ιστορία με θέμα τη σχολική ζωή.


Για παιδιά από 7 ετών


Στη σειρά «Διαβάζω ιστορίες» η συγγραφέας και εκπαιδευτικός Αντιόπη Φραντζή στο νέο της βιβλίο Άμπαλη, εγώ; μας συστήνει τη Χριστιάνα, ένα κορίτσι που τρελαίνεται για το ποδόσφαιρο και που παλεύει να διεκδικήσει το δικαίωμά της στο παιχνίδι, έξω από τα κουτάκια που έχουν οι άλλοι για εκείνη.
Στη νέα σειρά βιβλίων «Ιστοριοναύτες» της Δρα Φράνσις Ντέρκιν, που μεταφράζεται ήδη σε περισσότερες από 10 γλώσσες, τρεις φίλοι και ο αγαπημένος τους γάτος ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο, σε διάφορες εποχές, και στην πρώτη τους στάση θα ζήσουν μια Περιπέτεια στην αρχαία Ελλάδα. Ένας συναρπαστικός συνδυασμός κόμικς, γνώσεων και δραστηριοτήτων, ο τέλειος τρόπος να ζωντανέψει η Ιστορία!
Η νέα σειρά «Σέρλοκ Χολμς, ο μεγάλος ντετέκτιβ» περιλαμβάνει διασκευές γνωστών ιστοριών του Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ. Η πρώτη από αυτές, με τίτλο Το μυστήριο του γαλάζιου ρουμπινιού, πραγματεύεται την υπόθεση της εξαφάνισης του πιο πολύτιμου λίθου στον κόσμο. Ο Σέρλοκ Χολμς και ο βοηθός του Τζον Γουότσον αναλαμβάνουν να την εξιχνιάσουν.


Η ιστορία του κόσμου μέσα από 25 πόλεις της Τρέισι Τέρνερ και του Άντριου Ντόνκιν, ένα εικονογραφημένο βιβλίο με εξαιρετικούς χάρτες πόλεων, αφηγείται την ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού στο πέρασμα των αιώνων.
Ο απρόθυμος δράκος του Κένεθ Γκράχαμ μιλά για τη φιλία ενός αγοριού και ενός καλού δράκου και είναι το πρώτο βιβλίο στην ιστορία της λογοτεχνίας του φανταστικού όπου ο δράκος αποτελεί έναν συμπαθητικό χαρακτήρα και όχι απειλή.
Η Αγγελική Δαρλάση στο Δέντρο που είχε φτερά επεξεργάζεται μια ιστορία για τη δύναμη της αγάπης, που μπορεί να μεταμορφώσει την καθημερινότητα έτσι ώστε να μοιάζει με θαύμα ή παραμύθι. Μια ιστορία για ένα μοναχικό δέντρο και ένα πουλί που κάθεται στα κλαδιά του και σπάει τη μοναξιά του…


Για παιδιά από 8 ετών


Στο Αγόρι που ονειρευόταν δράκους της Άντι Σέπερντ ο Τόμας μπλέκεται σε νέες περιπέτειες, με νέους δράκους και νέους φίλους. Εξίσου συναρπαστικό είναι και το βιβλίο Η Μιμή η Νευρική και ο διαγωνισμός ανάγνωσης της Μέγκαν ΜακΝτόναλντ, καθώς η απόφαση της ηρωίδας να λάβει μέρος σε έναν μαθητικό διαγωνισμό για βιβλιοφάγους την κάνει να πέσει με τα μούτρα στο διάβασμα.
Τα λόγια περιττεύουν για το Μια πραγματικά μικρή ιστορία περί των πάντων (σχεδόν) του ανεπανάληπτου Bill Bryson, ένα βιβλίο που θα βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν (σχεδόν) τα πάντα για τον κόσμο που μας περιβάλλει.
Η τελευταία μαύρη γάτα, το εμβληματικό έργο του Ευγένιου Τριβιζά με θέμα τη διαφορετικότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ανθρώπινες σχέσεις, κυκλοφορεί σε μια νέα επετειακή έκδοση, καθώς συμπληρώνονται 20 χρόνια από την πρώτη έκδοση.


Για παιδιά από 9 ετών


Ο ξεχασμένος κόσμος είναι το δεύτερο escape book που προστίθεται στη σειρά «Ημερολόγιο εξερεύνησης» των Μπγερν Μπέρεντς και Κρίστοφ Ντίτερτ. Γρίφοι, κώδικες και πολλά μυστήρια περιμένουν τον Λίας και τους αναγνώστες στη νέα αυτή υπόθεση αναζήτησης του πατέρα του.
«Τα τελευταία παιδιά στη Γη» του Μαξ Μπράλιερ ξεκινούν για μια ιλιγγιώδη κούρσα: την Κούρσα της Αποκάλυψης. Στη νέα τους περιπέτεια ο Τζακ Σάλιβαν και τα φιλαράκια του ταξιδεύουν προς τον μυστηριώδη Πύργο για να εμποδίσουν μια για πάντα τον Ρέτζοχ τον Αρχαίο να καταφτάσει στη διάστασή μας. Γρήγορα όμως το ταξίδι τους θα αλλάξει πορεία…
Το βιβλίο Πιζάζ: Σούπερ ηρωίδα με το ζόρι της Σόφι Χεν είναι το πρώτο μιας νέας σειράς που μιλάει για τα βάσανα του να είσαι σούπερ ήρωας και τι πρέπει να κάνεις για να επιβιώσεις στο σχολικό περιβάλλον, να αντιμετωπίσεις διάσημους «κακούς», καθώς και να σώσεις το πάρκο της γειτονιάς, το οποίο ισχυροί επιχειρηματίες θέλουν να μετατρέψουν σε πάρκινγκ.
Στη δημοφιλή σειρά «Το Μαγικό Αρωματοπωλείο» της Άννα Ρούε έρχεται το 6ο βιβλίο, με τίτλο Η κληρονομιά της Βίλας Εύα. Σε αυτό τα μαγικά αρώματα βρίσκονται σε κίνδυνο και μόνο η Λούτσι μπορεί να τα σώσει!


Για παιδιά από 10 ετών


Στο βιβλίο Ο τόπος των τεράτων του Κόρι Μέριτ ο ντροπαλός Λέβι και το αγριοκόριτσο Κατ ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ανακαλύψουν τι έχει συμβεί στην πόλη τους όπου παιδιά εξαφανίζονται μυστηριωδώς και διαγράφονται από τη μνήμη όλων, σαν να μην υπήρξαν ποτέ.
Στην Υπόσχεση του νυχτεράργυρου της Αναλίς Έιβερι ξεδιπλώνεται η ιστορία της δεκατριάχρονης Πέισλι, που ενώ πίστευε ότι θα γινόταν εξερευνήτρια, ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα της, μαθαίνει το πεπρωμένο της και φαίνεται πως η ζωή της σύντομα θα τελειώσει…
Τέλος, ακόμα ένα εμβληματικό έργο της Άλκης Ζέη, Το καπλάνι της βιτρίνας, γίνεται graphic novel σε διασκευή και εικονογράφηση της Στέλλας Στεργίου και της Γεωργίας Ζάχαρη, για να αποκτήσει ακόμα περισσότερους φίλους.


Γιορτινά βιβλία

Για παιδιά από 1-3 ετών

Τα Τρίγωνα, κάλαντα της Νίκολα Σλέιτερ είναι ένα βιβλίο με μουσική, μια παραλλαγή του γνωστού χριστουγεννιάτικου τραγουδιού, ενώ Ο Αϊ-Βασίλης ξεκινά! αποτελεί τον νέο, 16ο, τίτλο της σειράς «Διαβάζω και διασκεδάζω», με κινούμενες εικόνες που κάνουν το διάβασμα παιχνίδι.

Για παιδιά από 2 ετών

Ο Πίκο και η Λόλα στο βιβλίο Ένα τέλειο δώρο της Λίνας Σωτηροπούλου ετοιμάζονται για νέες περιπέτειες, σε μια ιστορία με άκρως χριστουγεννιάτικο περιεχόμενο. 

Για παιδιά από 3 ετών

Για όσους τα Χριστούγεννα είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου και τρελαίνονται για φανταχτερά φουσκωτά αυτοκόλλητα και γιορτινά παιχνίδια, τα βιβλία 5 νύχτες μέχρι τα Χριστούγεννα του Τζίμι Φάλον, Χαρούμενα Χριστούγεννα και Χαρούμενη Πρωτοχρονιά έχουν πολλά να πουν.

Για παιδιά από 7 ετών

Στο βιβλίο της Γερμανίδας βραβευμένης συγγραφέα Γιούλι Τσε Επιχείρηση Τρίγωνα Κάλαντα το αγγελάκι των Χριστουγέννων δε φέρνει στην ώρα του τα δώρα των παιδιών, ωστόσο αυτό γίνεται η αφορμή για να ανακαλύψουν τι είναι εκείνο που πραγματικά έχει αξία στη ζωή.
 


Βάλτε το βιβλίο στη ζωή σας