×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΑ ΓΙΟΡΤΙΝΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΚΑΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΜΙΑ ΔΡΑΣΗ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΑΣ!
08/11/2018
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΑ ΓΙΟΡΤΙΝΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΚΑΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΜΙΑ ΔΡΑΣΗ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΑΣ!
Με αφορμή τα Χριστούγεννα που πλησιάζουν, οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας παρουσιάζουν τα νέα γιορτινά βιβλία τους
 
Ανακαλύψτε τα γιορτινά βιβλία των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και διοργανώστε μια δράση φιλαναγνωσίας στο σχολείο σας!
 
Με αφορμή τα Χριστούγεννα που πλησιάζουν, οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας παρουσιάζουν τα νέα γιορτινά βιβλία τους αλλά και παλαιότερους τίτλους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην τάξη ή να προτείνετε στους μαθητές σας, προσφέροντάς τους ατέλειωτες ώρες διασκέδασης και δημιουργίας.

Με αυτή την ευκαιρία, θέλουμε επίσης να σας προτείνουμε δράσεις που στοχεύουν στην προώθηση της φιλαναγνωσίας και τις οποίες μπορείτε να διοργανώσετε στο σχολείο σας. Μέσα από αυτές τις δράσεις οι μαθητές σας θα έρθουν σε στενότερη επαφή με το βιβλίο γνωρίζοντας από κοντά τους συγγραφείς και αλληλεπιδρώντας με τους έμπειρους εμψυχωτές μας. 

Αξιοποιήστε ένα βιβλίο στην τάξη και καλέστε τον συγγραφέα στο σχολείο
Οι συγγραφείς μας που θα βρείτε ΕΔΩ είναι πρόθυμοι να σας επισκεφθούν για να παρουσιάσουν στο σχολείο σας το βιβλίο τους κατόπιν συνεννόησης. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις επισκέψεις των συγγραφέων μας μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ, ενώ πατώντας ΕΔΩ μπορείτε να συμπληρώσετε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος κι εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Φιλοξενήστε στο σχολείο διαδραστικές εκδηλώσεις με αφορμή ένα λογοτεχνικό βιβλίο
Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει να φιλοξενήσετε κάποια διαδραστική εκδήλωση στο σχολείο σας, οι έμπειροι εμψυχωτές μας, οι οποίοι έχουν σχεδιάσει ψυχαγωγικές δράσεις, διαδραστικά παιχνίδια ή και παραστάσεις με αφορμή βιβλία των εκδόσεών μας, είναι στη διάθεσή σας. Αναλυτικές πληροφορίες γι’ αυτές τις εκδηλώσεις θα βρείτε πατώντας ΕΔΩ. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας φέρουμε σε επαφή με τον εμψυχωτή της κάθε εκδήλωσης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος που θα βρείτε ΕΔΩ.

Παρακολουθήστε μια χριστουγεννιάτικη παράσταση
«Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη»
Η ομάδα κουκλοθεάτρου Τα Πάντα Φι παρουσιάζει φέτος στα σχολεία μια παράσταση κουκλοθεάτρου βασισμένη στο βιβλίο Φον Κουραμπιές εναντίον Κόμη Μελομακαρόνη του Κυριάκου Χαρίτου. Χειροποίητες κούκλες διάφορων μεγεθών και τεχνικών, πρωτότυπη μουσική και φωτισμός διαμορφώνουν τα σκηνικά των παραστάσεων.

Διασκευή, Σκηνοθεσία, Κατασκευές, Εμψύχωση, Φωτισμοί: Ομάδα κουκλοθεάτρου «Τα Πάντα Φι» (Κική Μαλτσάκη και Ειρήνη Μάστορα)
Πρωτότυπη Μουσική & Μουσική Επιμέλεια: Π. Μαυρόπουλος
Διάρκεια: 1 ώρα Κόστος: 5 ευρώ για το κάθε παιδί (συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 6%)

«Χριστουγεννιάτικη Ιστορία»
Πρωτότυπη μεταφορά του κλασικού αριστουργήματος του Καρόλου Ντίκενς, σε μια παράσταση με χειροποίητες ξυλόγλυπτες μαριονέτες και ηθοποιούς.
 
Σκηνοθεσία: Χρήστος Χριστόπουλος, Κατασκευές: Αθηναϊκές Μαριονέτες, Ερμηνεία/Εμψύχωση κούκλας: Μαργαρίτα Δημητρούση, Κωνσταντίνος Καλαβρυτινός
Διάρκεια: 1 ώρα Κόστος: 250 ευρώ + ΦΠΑ 24%

Συμμετάσχετε σε ένα Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής
Με εργαλεία τα κόλπα και τις ιδέες του αγαπημένου μας Ιταλού συγγραφέα Τζάνι Ροντάρι, και του βιβλίου του ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ τα παιδιά θα απελευθερώσουν την επινοητική τους ικανότητα, θα διασκεδάσουν ταξιδεύοντας με τη φαντασία τους και θα φτιάξουν τις δικές τους ιστορίες, τις οποίες στη συνέχεια θα μπορούν να ζωντανέψουν!
*Το πρόγραμμα έχει διασκευαστεί και για την περίοδο των Χριστουγέννων.
 
Σχεδιασμός και εμψύχωση: Μαρία Τερζάκη, ηθοποιός και εμψυχώτρια
Διάρκεια: 1,5 ώρα Κόστος: 50 ευρώ + ΦΠΑ 24%

Οργανώστε μια γιορτινή θεατρική παράσταση με τους μαθητές σας
Ζωντανέψτε στη σχολική γιορτή ένα βιβλίο με οδηγό το εκπαιδευτικό βιβλίο της Μαίρης Μπιρμπίλη και του Απόστολου Πάππου Ώρα για θέατρο!, ένα χρήσιμο εγχειρίδιο για τους εκπαιδευτικούς του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού που αναζητούν τρόπους και ιδέες για να εμπλέξουν τους μικρούς μαθητές τους στον χώρο του θεάτρου, στη δημιουργική ανάγνωση και την ομαδική δράση.
Στο βιβλίο Ώρα για θέατρο! παρουσιάζονται οι διασκευές δύο λογοτεχνικών έργων που μπορούν να ζωντανέψουν τα παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας στη σκηνή του σχολείου τους. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα παρακάτω βιβλία που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ: Ο Μικρός πρίγκιπας του Αντουάν ντε Σεντ-Εξιπερί σε μετάφραση Άλκης Ζέη, ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία στον κόσμο, και Η νύχτα που γεννήθηκε η αγάπη της Σοφίας Μαντουβάλου, μια συγκλονιστική ωδή στην αγάπη με χριστουγεννιάτικο θέμα.
Το βιβλίο Ώρα για θέατρο! περιέχει ιδέες και συμβουλές βήμα βήμα που κάνουν τη μεταφορά των έργων από το χαρτί στη σκηνή εύκολη, πρωτότυπη και επιτυχημένη.


Πάρτε μια γεύση από το βιβλίο ΕΔΩ
 
***

Δείτε αναλυτικά τα γιορτινά μας βιβλία:
 
Νέες κυκλοφορίες

Από 4 ετών
 
Φωτογραφία με τον Αï-Βασίλη
Πίτερ Μπέντλι
εικονογράφηση: Άννα Τσερνίσοβα 
 
Ο Άγιος Βασίλης χρειάζεται ένα διάλειμμα. Έτσι φέτος αναθέτει στα ξωτικά του να μοιράσουν τα δώρα και ο ίδιος φεύγει για κρουαζιέρα. Όμως, αυτές οι διακοπές μπορεί να μην είναι τόσο διασκεδαστικές όσο ήλπιζε…
 
Ξεφυλλίστε κάποιες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.

Από 5 ετών
 
Μια χριστουγεννιάτικη ευχή
Κάθριν Ράντελ
εικονογράφηση: Έμιλι Σάτον

Είναι παραμονή Χριστουγέννων και ο Θίο βλέπει από το παράθυρο ένα παράξενο αστέρι και αποφασίζει να κάνει μια ευχή: Εύχεται να είχε μερικούς φίλους να του κάνουν παρέα. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα τα χριστουγεννιάτικα στολίδια αρχίζουν να ξεκρεμιούνται από το έλατο πίσω του, έτοιμα να φέρουν τα πάνω κάτω…
 
Ξεφυλλίστε κάποιες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.

Από 5 ετών
 
Ο μικρός δράκος Καρύδας 
Επίσκεψη στον Αï-Βασίλη
Κείμενο - εικονογράφηση: Ίνγκο Ζίγκνερ
 
Τι είναι τέλος πάντων αυτός ο Αϊ-Βασίλης; Ο μικρός δράκος Καρύδας και η σκαντζοχοιρίνα Ματίλντα αποφασίζουν να του κάνουν µια επίσκεψη… Να τον γνωρίσουν και να τον ρωτήσουν αν θα μπορούσαν να γιορτάζουν κι αυτοί τα Χριστούγεννα στο νησί τους. Κι έτσι αρχίζει ένα συναρπαστικό ταξίδι!
 
Ξεφυλλίστε κάποιες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
 
Δείτε ΕΔΩ τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς.

Από 6 ετών
 
Το ωραιότερο χριστουγεννιάτικο στολίδι
Αγγελική Δαρλάση
εικονογράφηση: Αλεξία Οθωναίου
 
Αυτή είναι η ιστορία ενός ξεχωριστού χριστουγεννιάτικου στολιδιού που κρέμεται σε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο κάπου σ’ ένα σπίτι, σε μια χώρα από τις πολλές του κόσμου. Αυτή είναι η ιστορία ενός αγοριού που, αν κι έμοιαζε με ξωτικό, ντύθηκε στρατιώτης για να πάει να πολεμήσει σε έναν από τους αγριότερους πολέμους. Όμως αυτή είναι και η ιστορία μιας μικρής εκεχειρίας σε έναν μεγάλο πόλεμο. Τότε που μέσα από τα χαρακώματα, αντί για λευκές σημαίες, εμφανίστηκαν χριστουγεννιάτικα δεντράκια…
 
Ξεφυλλίστε κάποιες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.

Από 9 ετών
 
Ρίκο και Όσκαρ
Χριστουγεννιάτικη μαγεία
Αντρέας Σταϊνχέφελ
εικονογράφηση: Πέτερ Σέσοβ
 
Χριστούγεννα στον αριθμό 93 της οδού Ντίφε: φουλ πρόγραμμα, αλλά τίποτα δεν προχωράει σύμφωνα με αυτό! Τα δέντρα έχουν στολιστεί, αλλά ποιος θα γιορτάσει με ποιον… αυτό μπερδεύεται και αλλάζει. Πού πάει τόσο φαγητό που εξαφανίζεται ανεξήγητα; Μήπως ο Όσκαρ ταΐζει κάποιον στα κρυφά; Όταν στο Βερολίνο ξεσπάει χιονοθύελλα και ψυχή δεν μπορεί πια να βγει στον δρόμο, η αγωνία χτυπάει κόκκινο. Και κανείς δεν υποψιάζεται ότι τον Ρίκο και τον Όσκαρ τους περιμένουν δυο μεγάλες εκπλήξεις….
 
Ξεφυλλίστε κάποιες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
 
Δείτε ΕΔΩ τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς.


Βιβλία δραστηριοτήτων

Από 4 ετών
 
Τα φυλλαράκια των Χριστουγέννων
Elniplex

εικονογράφηση: Ρένια Μεταλληνού
 
Η γνωστή παρέα γνωρίζει τα χριστουγεννιάτικα έθιμα, παίζει και περνά αξέχαστες χριστουγεννιάτικες διακοπές.
Το βιβλίο περιλαμβάνει, όπως και τα υπόλοιπα της σειράς, ανοιχτά φύλλα δραστηριοτήτων, οι οποίες επιδέχονται περισσότερες από μία σωστές απαντήσεις, καλλιεργώντας την κρίση, τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών.

Δείτε ΕΔΩ κάποιες δραστηριότητες του βιβλίου.
Δείτε ΕΔΩ τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς.
 
Τα Χριστούγεννα της Χαράς
Φύλλα δραστηριοτήτων για το Νηπιαγωγείο
Κατερίνα Χριστόγερου

εικονογράφηση: Νίκη Λεωνίδου
 
Ένα ευχάριστο χριστουγεννιάτικο βιβλίο με φύλλα δραστηριοτήτων από όλες τις θεματικές ενότητες του Προγράμματος Σπουδών για το Νηπιαγωγείο και πρωτότυπες ιδέες για χριστουγεννιάτικες κατασκευές.

Δείτε ΕΔΩ κάποιες δραστηριότητες του βιβλίου.

Δείτε και τα υπόλοιπα εκπαιδευτικά βιβλία της Κατερίνας Χριστόγερου ΕΔΩ.
 
Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες
 
Ένα χριστουγεννιάτικο βιβλίο γεμάτο θεότρελα παιχνίδια με τον Αϊ-Βασίλη και τους ταράνδους του, σπαζοκεφαλιές, λαβύρινθους και εικονοσταυρόλεξα, χρωμοσελίδες, γιορτινές κατασκευές αλλά και συνταγές!

Δείτε ΕΔΩ κάποιες δραστηριότητες του βιβλίου.
 
Δείτε ΕΔΩ όλα τα γιορτινά βιβλία των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

***

Εάν σας ενδιαφέρει να αξιοποιήσετε κάποιο γιορτινό βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ στην τάξη σας και να προγραμματίσετε παράλληλα μια συνάντηση με έναν από τους συγγραφείς ή κάποια άλλη δράση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Δάφνη Βρέλλη στο τηλ. 211 3003500 (εσωτ. 268) ή στο e-mail: paidiko@metaixmio.gr.