×

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.

{{item.custom_attributes.author}}
Ποσότητα: {{item.quantity}}
{{item.total_price}} {{item.total_discounted_price}}
×
Υποσύνολο:
{{order.discounted_cost}}
Έκπτωση Προσφοράς:
{{order.promo_discount}}
Έκπτωση Κουπονιού:
{{order.extra_discount}}
Κόστος Αποστολής:
{{order.shipping_cost}}
Επιβάρυνση Πληρωμής:
{{order.payment_cost}}
ΣΥΝΟΛΟ:
{{order.final_cost}}
{{ product.title }}
{{ product.custom_attributes.author }}
{{ product.price }} {{ product.discounted_price }}
×
×
ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΜΟΥ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ ΤΑ EBOOKS ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΜΠΕΙΚΕΡ
30/03/2018
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΜΠΕΙΚΕΡ
Μια νέα πρωτότυπη σειρά βιβλίων μυστηρίου εμπνευσμένη από τον Σέρλοκ Χολμς

Σας παρουσιάζουμε τη νέα αστυνομική σειρά για παιδιά από 9 ετών Ακαδημία της οδού Μπέικερ του Σαμ Χερν. Το πρώτο βιβλίο της σειράς Ο Σέρλοκ Χολμς και το εξαφανισμένο διαμάντι, που μόλις κυκλοφόρησε, εμπνέεται από τις περιπέτειες του δημοφιλή Σέρλοκ Χολμς του σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ.

Ο Τζον Γουάτσον έχει μόλις αρχίσει να προσαρμόζεται στο καινούριο του σχολείο, την Ακαδημία της οδού Μπέικερ, και γνωρίζει τον μυστηριώδη Σέρλοκ Χολμς. Η καθηγήτριά τους τους ανακοινώνει ότι θα πάνε εκδρομή σε ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του Λονδίνου, το οποίο φιλοξενεί το Αλπικό Αστέρι, το πιο διάσημο διαμάντι του κόσμου. Το διαμάντι όμως έχει κλαπεί! Η αστυνομία κινητοποιείται και ολόκληρη η χώρα μιλάει γι’ αυτό. Όταν ο κλέφτης συλλαμβάνεται και το διαμάντι επιστρέφει στη θέση του, η υπόθεση μοιάζει να έχει κλείσει. Όμως ο Σέρλοκ Χολμς έχει άλλη άποψη. Με τον Τζον και τη Μάρθα στο πλευρό του, θα καταφέρουν να διαλευκάνουν το μυστήριο που κρύβεται πίσω από αυτό το μοναδικό πετράδι; Πώς συνδέεται με όλα αυτά ένας από τους πιο τρομακτικούς εγκληματίες του κόσμου, ο διαβόητος Τζέιμς Μοριάρτι;

Ο Σέρλοκ Χολμς και το εξαφανισμένο διαμάντι
Σαμ Χερν

Τιμή 8,91 €

Ξεφυλλίστε το βιβλίο ΕΔΩ.

Το βιβλίο, αν και έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τα μυστήρια και τις περιπέτειες του Σέρλοκ Χολμς όπως τα φαντάστηκε για πρώτη φορά ο σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, παρουσιάζει και κάποιες σημαντικές καινοτομίες.

Κατ’ αρχάς, είναι μια περιπέτεια για παιδιά που, χάρη στη φρεσκάδα και στο χιούμορ της, αποτελεί μια καλή εισαγωγή στον κόσμο και τους κλασικούς χαρακτήρες του σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ: τον μυστηριώδη αλλά ιδιοφυή Σέρλοκ, τον Γουάτσον που είναι καινούριος στο σχολείο, την αρχηγό της τάξης Μάρθα, τον εκνευριστικό Τζέιμς Μοριάρτι, τον καθηγητή της σχολής κύριο Γκαπ, αλλά και τον Μπάσκερβιλ, τον πιο κουλ σκύλο-ντετέκτιβ που υπήρξε ποτέ, και τόσους ακόμα. Άλλωστε και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές δεν είναι ενήλικες αλλά παιδιά, συμμαθητές που φοιτούν στην Ακαδημία της οδού Μπέικερ.
Μια ακόμα σημαντική διαφορά είναι η εποχή στην οποία εκτυλίσσονται τα μυστήρια. Δεν είναι φυσικά η βικτωριανή εποχή στα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ού αιώνα, αλλά η σύγχρονη εποχή με όλα της τα προβλήματα και ταυτόχρονα τις ανέσεις και τα τεχνολογικά της επιτεύγματα.

Τέλος, η αφήγηση της ιστορίας δεν είναι καθόλου μονότονη, καθώς ξετυλίγεται μέσα από το blog του Γουάτσον, τις σημειώσεις του, τις σχολικές του εργασίες, τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ και τη ζωντανή εικονογράφηση σε στιλ κόμικ, δηλαδή τον ευχάριστο συνδυασμό graphic novel και εικονογραφημένου βιβλίου.

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά που φοιτούν στο Δημοτικό και μπορεί να αξιοποιηθεί στην τάξη στο πλαίσιο της Φιλαναγνωσίας. Η ανάγνωσή του, παράλληλα με την ανάπτυξη της φαντασίας και την καλλιέργεια της γραπτής έκφρασης (διδασκαλία της Γλώσσας), μπορεί να ενισχύσει την παρατηρητικότητα και τη συνδυαστική σκέψη των παιδιών εισάγοντάς τα στον κόσμο της ιστορίας μυστηρίου. Το βιβλίο μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί για δραματοποίηση στην τάξη, ενώ η εικονογράφησή του μπορεί να δώσει την αφορμή για συζήτηση και δραστηριότητες στην τάξη καθώς και να εισαγάγει τα παιδιά στον κόσμο της δημιουργικής γραφής και στους κανόνες που διέπουν τα διάφορα είδη γραφής.
Ακόμα, για την καλύτερη αξιοποίηση του βιβλίου στην τάξη θα βρείτε ΕΔΩ πλούσιο Εκπαιδευτικό Υλικό που σχετίζεται με το βιβλίο.
 
***

Για περισσότερες ώρες παιχνιδιού και διασκέδασης σάς προτείνουμε εύκολες δραστηριότητες με αφορμή το βιβλίο Ο Σέρλοκ Χολμς και το εξαφανισμένο διαμάντι που θα απασχολήσουν δημιουργικά τα παιδιά. Πατήστε στους παρακάτω συνδέσμους για να κατεβάσετε τις δραστηριότητες, να τις τυπώσετε και να τις μοιράσετε στους μαθητές σας.
Λύσε το κρυπτόλεξο ΕΔΩ.
Σχεδίασε το εξώφυλλο της δικής σου αστυνομικής περιπέτειας ΕΔΩ.
Φτιάξε το δικό σου κόμικ ΕΔΩ.
 
***
 
Η ομάδα Gamecraft, που δραστηριοποιείται στον χώρο του σχεδιασμού και της υλοποίησης πρωτότυπων εκδηλώσεων, βασισμένων σε μοντέρνες και ενδιαφέρουσες τεχνικές, όπως τα ζωντανά παιχνίδια ρόλων, τα παιχνίδια μυστηρίου, το κυνήγι θησαυρού και τα διαδραστικά παιχνίδια σε ανοιχτό ή κλειστό χώρο, έχει στήσει ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό παιχνίδι μυστηρίου με αφορμή το βιβλίο που μπορεί να διεξαχθεί σε σχολεία της Βορείου Ελλάδας.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Δάφνη Βρέλλη στο τηλ. 211 3003500 (εσωτ. 268) ή στο e-mail: paidiko@metaixmio.gr

 

Σχετικά βιβλία

Ο Σέρλοκ Χολμς και το εξαφανισμένο διαμάντι
Sam Hearn
Μάρω Ταυρή
Sam Hearn
Ο Τζον Γουάτσον δεν έχει προλάβει καλά καλά να πατήσει το πόδι του στην Ακαδημία της Οδού Μπέικερ και γνωρίζει τον μυστηριώδη Σέρλοκ Χολμς. Έτσι βρίσκεται μπλεγμένος σε μια ιλιγγιώδη περιπέτεια που έχει να κάνει με ένα διάσημο διαμάντι, μια επει...