Metaixmio

Αιχμς για μικρος #12
απ το Μεταχμιο, τον Πολυχρο, το Οξυγνο
10/6/2015
www.metaixmio.gr
 
Τα να μας

Πσο καλ γνωρζεις τον ντετκτιβ Κλουζ και τις περιπτεις του; Αν εσαι ανμεσα στους μυημνους, απντησε σωστ σε δκα ερωτσεις και στελε μας τις απαντσεις σου για να κερδσεις πολλ, απθανα δρα! Αν πλι δεν εσαι σγουρος για τις σωστς απαντσεις, χεις λο το καλοκαρι στη διθεσ σου! Τρξε στο βιβλιοπωλεο της γειτονις σου και βρες λα τα βιβλα με τις υποθσεις που ο Κλουζ χει εξιχνισει!
Μοναδικ βιβλα που υπσχονται ατλειωτες ρες διασκδασης και θα αποδειχθον η καλτερη παρα σας για το καλοκαρι!
Αυτ το καλοκαρι περστε ευχριστες και δημιουργικς ρες με την αγαπημνη σας Στρουμφοπαρα.
να εκπαιδευτικ βιβλο της Ελνης Σβορνου, διαφορετικ απ λα τ’ λλα, που χι μνο καλλιεργε στα παιδι την αγπη για τα βιβλα, τις ιστορες και το διβασμα, αλλ υπσχεται να τους διδξει τα μυστικ της δημιουργικς γραφς.
Το νο, καλοκαιριν τεχος της εφημερδας μας εναι εδ! Ξεφυλλστε την και ανακαλψτε καλοκαιρινς εκδηλσεις, παιχνδια, βιβλα και μυστικς πληροφορες για τους αγαπημνους σας συγγραφες. Πρτε μρος στον καινοριο διαγωνισμ μας και κερδστε!
Απ την Παρασκευ 12 ως και την Κυριακ 28 Ιουνου σας περιμνουμε στο περπτερ μας (αρ. 53-54), για να ξεφυλλσετε τα βιβλα μας και να διαλξετε τι θα διαβσετε φτος το καλοκαρι, αλλ και για να παρακολουθστε εκδηλσεις με αγαπημνους λληνες συγγραφες.
Δετε τα εκπαιδευτικ προγρμματα και τις εκδηλσεις που πραγματοποιονται σε συνεργασα με τις εκδσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Πολυχρος
Την Παρασκευ 26 Ιουνου, στις 7 μ.μ., ο αγαπημνος ντετκτιβ των παιδιν, ο ακαταμχητος ντετκτιβ Κλουζ, ρχεται να σας παρασρει σε να μοναδικ παιχνδι μυστηρου, που καλεστε να επιλσετε τους πιο περπλοκους γρφους με τη βοθεια του ηθοποιο Δημτρη Παπαδτου. Απαρατητες αποσκευς για το ταξδι σας; Παρατηρητικτητα, καλ μνμη, νστικτο, φαντασα και πνω απ’ λα διθεση για παιχνδι!
Οξυγνο

ΘΕΡΙΝΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ
Αυτ το καλοκαρι, μη χσετε να εργαστρι δημιουργικς γραφς για μαθητς γυμνασου. Ελτε να δημιουργσουμε φανταστικς χρες, να τις κατοικσουμε με μγους, παρξενα πλσματα που ζουν κτω απ τη γη, ξωτικ που πετνε. Σας προσκαλομε σε να ανεπανληπτο ταξδι στα ρια του σμπαντος... κι ακμα παραπρα. Βρετε τις λξεις, πρτε μολβι και χαρτ, μια δση φαντασας, δο στλες λογοτεχνας και… φγαμε!
Πετε μας τη γνμη σας.
Οι εκδηλσεις μας

Τι συμβανει ταν νας πργκιπας που τα χει λα χει και την κακ συνθεια ν’ αφνει τα πντα ΜΙΣΑ; Ελτε να το ανακαλψουμε παρα με τη συγγραφα Κατερνα Ανωγιαννκη και την ομδα της «Μικρς Ιστορες» την Παρασκευ 12 Ιουνου, στις 6 μ.μ., στο βιβλιοπωλεο ΑΝΑΛΟΓΙΟ (Ροσου Χορδου 8, Ηρκλειο Κρτης).
     
Το Σββατο 13 Ιουνου, στις 12:30 το μεσημρι, νεριδες και πργκιπες σας περιμνουν στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σε μια εκδλωση με αφορμ τα βιβλα Ο νεργος πργκιπας της Ιωννας Μπουλντομη και Καληνχτα, νεριδα νον της Αλεξνδρας Τσλκα.
Δετε περισστερα…

  Δετε περισστερα…

Ελτε να φτιξουμε μαζ τη Σοπα της σοφας με αγπη, συνεννηση, μα πνω απ’ λα κατανηση, το Σββατο 13 Ιουνου, στις 12:30 το μεσημρι, στο ΟΞΥΓΟΝΟ, στη Θεσσαλονκη.
     
Τι σχση χουν το φυτοπλαγκτν, ο καρχαρας και ο νθρωπος; Την Παρασκευ 19 Ιουνου, στις 8 το βρδυ, θα ανακαλψουμε πς συνδονται λα, με αφορμ τις καινοργιες περιπτειες του Ντετκτιβ Βεντουζνι στο βιβλο της Ελνης Σβορνου Το μυστικ της φκιας.
Δετε περισστερα…
  Δετε περισστερα…
Νες κυκλοφορες

Αντουν ντε Σεντ-Εξιπερ
Ο μικρς πργκιπας

Το πολυαγαπημνο διαχρονικ παραμθι σε μια να αριστουργηματικ κδοση για μικρος και μεγλους, με τη φροντδα δο μοναδικν δημιουργν, της λκης Ζη που με τη μαγικ της πνα αποδδει την ιστορα, και του Αλξη Κυριτσπουλου που την εικονογραφε με τον δικ του ιδιατερο τρπο.
    
Πτερ Σις
Ο πιλτος και ο μικρς πργκιπας

Μια γεμτη ευαισθησα αφγηση της ζως του Σεντ-Εξιπερ και ταυτχρονα να συναρπαστικ χρονικ του πς η αεροπλοα λλαξε την ανθρωπτητα απ τον δισημο εικονογρφο και συγγραφα Πτερ Σις.

7,70 € 6,93 €

 
11,00 € 9,90 €

Λνα Σωτηροπολου
Η μαμ μου
η μγισσα

Πς γνεται η μαμ να βρσκει λα τα κλπα που ανακαλπτεις για να μη διαβζεις; χουν λες οι μαμδες μαγικς ιδιτητες μνο η δικ σου; Κι υπρχει τρπος τελικ για να γλιτσεις το διβασμα πρκειται για μια νιση μχη;
 
Ιωννα Μπαμπτα
Διακοπς
στη βερντα

Οι διακοπς του καλοκαιριο χουν ξεκινσει. Η μαμ κι ο μπαμπς εναι στη δουλει κι ο Δημτρης στο σπτι μαζ με τη γιαγι. Διακοπς στη βερντα δεν εναι και το καλτερο που μπορε να συμβε σε να εννιχρονο αγρι. μπως εναι;

6,60 € 5,94 €

 
6,60 € 5,94 €


Μυθολογικ παραμθια
Με τη να σειρ «Μυθολογικ παραμθια» επιχειρεται μια καινορια «ανγνωση» των αρχαων ελληνικν μθων. Που δεν εναι παλις χιλιοειπωμνες ιστορες ξεχασμνων θεν, αλλ συναρπαστικ παραμθια δρσης, μσα απ τα οποα ξετυλγονται λες οι διαχρονικς ανθρπινες περιπτειες, οι φβοι και οι χαρς που χουν σημαδψει κι ακμη σημαδεουν την ψυχ του ανθρπου. Στο τλος των βιβλων υπρχουν εκπαιδευτικς δραστηριτητες.

Μαρα Αγγελδου
Τα βδια
του Γηρυνη

Τον καιρ που η Γη ταν ακμη καινορια, τις δουλεις τις πολ δσκολες, τις ακατρθωτες, τις καναν οι ρωες. Και πρτος ανμεσ τους ο Ηρακλς, που πγε να φρει το χρυσφι του Βορρ, αυτ που φλαγαν μαζ με το κοπδι των βοδιν ο γγαντας Γηρυνης και ο ρθρος, το δικφαλο τσοπανσκυλ του.
 
Μαρα Αγγελδου
Τα μλα
των Εσπερδων

Τον καιρ που η Γη ταν ακμη καινορια, τις δουλεις τις πολ δσκολες, τις ακατρθωτες, τις καναν οι ρωες. Και πρτος ανμεσ τους ο Ηρακλς, που πγε να φρει το χρυσφι της Δσης, τα χρυσ μλα που φλαγαν στο δντρο τους οι Εσπερδες και ο Λδωνας, το φδι-φρουρς τους.

5,50 € 4,95 €

 
5,50 € 4,95 €

Κστας Πολος
Το ανιγμα
της Σφγγας

Τα τρατα της ελληνικς μυθολογας μιλον για τον εαυτ τους. Μην τα φοβσαι. Γνρισ τα. Η Σφγγα ξρει πολλ αινγματα. Ρωτει τους περαστικος και περιμνει να βρουν τη λση. Και καλ θα κνουν να σκεφτον πριν απαντσουν. Γιατ αλμονο σε ποιον δε δσει τη σωστ απντηση.
 
Κστας Πολος
Το τραγοδι
των Σειρνων

Τα τρατα της ελληνικς μυθολογας μιλον για τον εαυτ τους. Μην τα φοβσαι. Γνρισ τα. Οι Σειρνες τραγουδον καλ. λοι το λνε. ποιος ακοσει τη μουσικ τους χνει τον νου του. Ξεχνει το σπτι του και τους δικος του και λλο δε θλει στη ζω παρ να ακοει το τραγοδι τους.

7,70 € 6,93 €

 
11,00 € 9,90 €

Ιωννα Μπουλντομη
Σκυλσια ζω (Γραφεο αστυνομικν ερευνν Ηρακλ Πουαντιγι)

Ο Ηρακλς Πουαντιγι αναλαμβνει μια να υπθεση: την εξαφνιση ενς φημισμνου πνακα. Γργορα μως η ρευν του θα φτσει σε αδιξοδο: πολλο οι ποπτοι και κανες δεν αποδεικνεται νοχος! Μπως για πρτη φορ στην καριρα του ο Ηρακλς Πουαντιγι δε θα καταφρει να λσει το μυστριο;
 
Η Ραπουνζλ βρσκει ναν φλο

Η μικρολα Ραπουνζλ περνει πολλς ρες μνη της, αφο δεν χει παρα στον πργο που μνει. Μια μρα, μως, παρατηρε κτι παρξενα χνη. Ποιος εναι ραγε ο μυστηριδης επισκπτης του πργου; Μπως εναι γραφτ να βρει η Ραπουνζλ επιτλους ναν φλο;

7,70 € 6,93 €

 
3,70 € 3,33 €

George R. R. Martin
Ο δρκος
του πγου

Μια αξχαστη ιστορα θρρους, αγπης και θυσας σε εικονογρφηση του Luis Royo, του δισημου ισπανο ζωγρφου και σχεδιαστ κμικς. Το μοναδικ εφηβικ βιβλο που γραψε ο George R. R. Martin, νας απ τους πιο τιμημνους συγγραφες φαντασας λων των εποχν, το οποο λειτουργε ως μια εισαγωγ στη λογοτεχνα του φανταστικο.
 
Τνι μποτ
Η κατρα του φιδιο (Η κληρονομι
του Κοπρνικου)

Η συνχεια της επικς νας σειρς του Τνι μποτ, μια συναρπαστικ περιπτεια πλοσια σε σπαζοκεφαλις, ραδιουργες και δρση. Οι τσσερις νεαρο Φρουρο της Κληρονομις πρπει να ριχτον σε ναν νο αγνα δρμου για να ανακαλψουν το επμενο κειμλιο και να σσουν τη ζω του πιο αγαπημνου τους προσπου.

8,80 € 7,92 €

 
15,50 € 13,95 €

Best Sellers

Γργκεν Μπανσρους
ΤΕΡΑΤΑ, ΦΕΓΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑΦΘΑΛΙΝΕΣ
  ΨΥΧΡΑ ΚΙ ΑΝΑΠΟΔΑ   Μαρτν Αγκσι
ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΡΝΟΥΜΕ
  λκη Ζη
ΤΟ ΚΑΠΛΑΝΙ
ΤΗΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ
feedback
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ    Ιπποκρτους 118, 11472 – Αθνα / Τ.Θ. 21001, 114 10 Αθνα / Τ. 211 300 3500 / F. 211 300 3562 / www.metaixmio.gr
$$UNSUBSCRIBELINK$$

Please consider the environment before printing
Αυτ το e-mail δεν μπορε να θεωρηθε spam εφσον αναγρφονται τα στοιχεα του αποστολα και οι διαδικασες διαγραφς απ τη λστα παραληπτν. Αν εσαστε σε αυτ τη λστα κατ λθος για οποιονδποτε λλο λγο θλετε να διαγραφε το e-mail σας, ειλξτε το παρακτω link UNSUBSCRIBE / ΔΙΑΓΡΑΦΗ. Αυτ το μνυμα σμφωνα με το ρθρο 14 του Νμου 2672/1998 (ΦΕΚ 290 τ.Α) πληρο τις προποθσεις της Ευρωπακς νομοθεσας περ διαφημιστικν μηνυμτων: "Κθε μνυμα θα πρπει vα φρει τα πλρη στοιχεα του αποστολα ευκρινς και θα πρπει να δνει στον δκτη τη δυναττητα διαγραφς. Directiva2002/58/EC του Ευρωπακο Κοινοβουλου, Relative as A5-270/2001 του Ευρωπακο Κοινοβουλου".

twitter facebook youtube