Metaixmio

Αιχμς για μικρος #11
απ το Μεταχμιο, τον Πολυχρο, το Οξυγνο
14/5/2015
www.metaixmio.gr
 
Τα να μας

Το βιβλο της Ελνης Ανδρεδη εναι υποψφιο στα φετιν Βραβεα Public, στην κατηγορα της Ελληνικς Παιδικς Λογοτεχνας. Εν το διβασες και σου ρεσε, ψφισ το ΕΔΩ μχρι τις 17 Μαου και γνε κι εσ πρκτορας του πλαντη.  νας μεγλος τυχερς, που θα αναδειχθε με κλρωση, θα ανκει για πντα στη δισημη παρα των Πρακτρων του Πλαντη, καθς η συγγραφας Ελνη Ανδρεδη θα δσει το νομ του σ’ ναν χαρακτρα του νου της βιβλου!
Απ τις 14 ως τις 17 Μαου 2015 στον Πολυχρο Πολιτισμο και Αθλητισμο «WE» και στo Περπτερο 8 της ΔΕΘ-HELEXPO, το 1ο Science Festival στη Θεσσαλονκη σας προσκαλε να εξερευνσετε τις επιστμες που σας περιβλλουν. Οι εκδσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, χορηγς σε αυτ την καινοτμα διοργνωση, διοργαννουν τρεις μοναδικς εκδηλσεις-εργαστρια για παιδι και θα εναι εκε με βιβλα τους σχετικ με τις θεματικς του φεστιβλ που αφορον την επιστμη, την τεχνολογα αλλ και την τχνη.
Τρα μπορες να πρεις μια γεση απ τα αγαπημνα σου παραμθια, ακογοντας τους συγγραφες να διαβζουν οι διοι τις ιστορες τους. Επισκψου το site μας, βρες αυτ που θα σου τραβξει περισστερο την προσοχ και ξεκνα ενημερωμνος για την επμενη βλτα σου στο βιβλιοπωλεο.
Κθε χρνο στις 18 Μαου γιορτζουμε τη Διεθν Ημρα Μουσεων. Για τους μικρος μας φλους που θεωρον τις επισκψεις στα μουσεα βαρετς, απ τις εκδσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορε η σειρ «Μυστρια στην πλη» της Ελνης Σβορνου, που θα τους κνει σγουρα να αλλξουν γνμη!
Με αφορμ την Παγκσμια Ημρα Βιοποικιλτητας που γιορτζεται κθε χρνο στις 22 Μαου, σας προτενουμε να γνωρσετε το βραβευμνο βιβλο της Σρμως Μιχαλ Μα πο πγαν οι νυχτερδες; να οικολογικ μυθιστρημα γραμμνο με κφι και γλαφυρτητα που ευαισθητοποιε τα παιδι σ’ να ζτημα σημαντικ και επκαιρο, την απλεια της βιοποικιλτητας.
Πολυχρος
Η ζω του σγχρονου γονα εναι γεμτη προκλσεις. Ο κκλος αυτς διαδραστικν εργαστηρων βοηθ τους γονες να μεγαλνουν τα παιδι τους με τρπο που συμβαδζει με τη σημεριν εποχ, παρχοντς τους ταυτχρονα σταθερτητα και μεταδδοντας διαχρονικς αξες που θα τα στηρξουν σε ολκληρη τη ζω τους.
Οξυγνο

«Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ» ΣΕ GRAPHIC NOVEL
Ο Τσος Αποστολδης και ο Γιργος Ακοκαλδης, δημιουργο της συναρπαστικς μεταφορς της Οδσσειας σε Graphic Novel, συναντον μαθητς και μαθτριες σε μια συζτηση για το δισημο ομηρικ πος το Σββατο 16 Μαου, στις 11 το πρω, στο ΟΞΥΓΟΝΟ.
Πετε μας τη γνμη σας.
Οι εκδηλσεις μας

ΠΑΙΔΙΑ, ΠΡΟΣΟΧΗ! χετε σοβαρς υποψες τι η μαμ σας χει μαγικς ικαντητες; Πιστεετε τι μπορε να ξεσκεπσει λα τα κλπα που σκαρφζεστε για να μη διαβζετε; Ελτε να ανακαλψουμε την αλθεια, μαζ με τη συγγραφα Λνα Σωτηροπολου, το Σββατο 16 Μαου, στις 12:30 το μεσημρι, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
     
Δσκολοι καιρο για πργκιπες, αλλ θαυμσιοι για παιχνδι! Με αφορμ ναν νεργο πργκιπα, η συγγραφας Ιωννα Μπουλντομη σς περιμνει  το Σββατο 16 Μαου, στις 12 το μεσημρι στο βιβλιοπωλεο ΓΡΑΜΜΗ, για να ζσουμε μεγαλειδεις στιγμς παιχνιδιο και χαρς!
Δετε περισστερα…

  Δετε περισστερα…

Μη χσετε τη Δευτρα 18 Μαου το εκπαιδευτικ πργραμμα «να αστεο στο μουσεο» που εμψυχνει η συγγραφας Ελνη Σβορνου στο Μουσεο Σχολικς Ζως και Εκπαδευσης, με αφορμ την Παγκσμια Ημρα Μουσεων. Το πργραμμα εναι βασισμνο στη σειρ βιβλων της «Μυστρια στην πλη».
     
Ελτε να φτιξουμε μαζ τη Σοπα της σοφας με αγπη, συνεννηση, μα πνω απ’ λα κατανηση, το Σββατο 23 Μαου, στις 12:30 το μεσημρι, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Δετε περισστερα…
  Δετε περισστερα…
Νες κυκλοφορες


ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ
Μια να σειρ βιβλων που φρνει σε επαφ τα παιδι με την Τχνη εν παρλληλα ασκονται αβαστα σε εντητες των Μαθηματικν που χουν διδαχτε στο δημοτικ σχολεο. Καθς εφαρμζουν με σαφες οδηγες και παραδεγματα τις γεωμετρικς ννοιες, δημιουργον τα δικ τους καλλιτεχνικ ργα με τον διο τρπο που τα δημιοργησαν σημαντικο πρωτοπροι καλλιτχνες του 19ου και του 20ο αινα.

Δημτρης Χασπης
ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ ΟΠΩΣ Ο ΜΟΝΤΡΙΑΝ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΕΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

να βιβλο που βοηθ τα παιδι να μθουν ποιες γραμμς λγονται κθετες και ποιες παρλληλες, πς σχεδιζουμε κθετες και παρλληλες γραμμς και πς μπορομε να σχεδιζουμε παρλληλες γραμμς σε ορισμνη απσταση μεταξ τους.
    
Δημτρης Χασπης
ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ ΟΠΩΣ Ο ΜΑΛΕΒΙΤΣ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΤΡΑΠΛΕΥΡΑ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ

Με αυτ το βιβλο τα παιδι μαθανουν ποια σχματα ονομζονται τετρπλευρα, ποια εναι τα εδη των τετρπλευρων σχημτων και ποιες οι ιδιτητς τους, καθς και πς  μπορομε να τα κατασκευσουμε.

4,40 € 3,96 €

 
4,40 € 3,96 €

Δημτρης Χασπης
ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ ΟΠΩΣ Ο ΕΣΕΡ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ

να βιβλο που βοηθ τα παιδι να κατανοσουν τι εναι η συμμετρα και τα διδσκει να σχεδιζουν συμμετρικ σχματα κβοντας και μετακινντας πλευρς ενς τετραγνου.
 
Δημτρης Χασπης
ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ ΟΠΩΣ Ο ΚΑΝΤΙΝΣΚΙ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ

Με αυτ το βιβλο τα παιδι μαθανουν τι εναι ο κκλος και ποια εναι τα βασικ στοιχεα του, τη σχση μεταξ δο κκλων ενς κκλου και μιας γωνας, καθς και το πς σχεδιζουμε κκλους και τα βασικ στοιχεα τους.

4,40 € 3,96 €

 
4,40 € 3,96 €

ρης Δημοκδης
ΔΕ ΘΕΛΩ
ΝΑ ΜΑΘΩ
ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ

Ο Νκος εναι σγουρος τι δεν του χρειζονται τα γρμματα, και ορκζεται ποτ να μη μθει να διαβζει. Ευτυχς που να βρδυ ζει μια φανταστικ, ονειρεμνη περιπτεια που θα τον κνει να αλλξει γνμη και να καταλβει τι, χρη στο διβασμα, κθε παιδ μπορε να γνει σοπερ ρωας!
 
Φαδων Κυριακο
Η ΣΟΥΠΑ
ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ

νας μγος μγειρας και ο βοηθς του τσακνονται συνεχς και δεν μπορον να συνεργαστον! ταν μως δοκιμσουν τη μαγικ σοπα της σοφας, θα ανακαλψουν πσο πολ μοιζουν και θα λσουν τις διαφορς τους!

6,60 € 5,94 €

 
6,60 € 5,94 €

Ελνη Σβορνου
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ
ΤΗΣ ΦΩΚΙΑΣ

Ντετκτιβ Βεντουζνι
Η Ιντερβεντουζπλ, το διεθνς πια γραφεο αστυνομικν υποθσεων των δυο δισημων χταποδιν, του Βεντουζνι και του Λιχουδνι, αναλαμβνει μια δσκολη υπθεση: η κολλητ του Λιχουδνι, η Οβιδινα η φκια, χει εξαφανιστε…
 
Μαργκτ ουερ
ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΤΡΥΠΕΣ!

Το σχολεο των μαγικν ζων
Κανες δεν πρπει να μθει για το μυστικ που κρβει το Μαγικ Μαγαζ των Ζων. Παρ’ λα αυτ η ντα και η αλεπο της, ο Ραμπτ, προδθηκαν. Τι θα γνει αν το μθει η δασκλα τους; Ο Σκι το μνο που θλει εναι να αποκτσει το δικ του μαγικ ζο και τον αφνουν αδιφορο λα τ’ λλα, ακμα κι αυτς οι παρξενες τρπες στον κπο του σχολεου.

7,70 € 6,93 €

 
11,00 € 9,90 €

Γργκεν Μπανσρους
ΒΡΟΜΙΚΑ ΚΟΛΠΑ ΚΑΙ ΒΡΕΓΜΕΝΑ ΠΟΔΙΑ

Μια υπθεση για τον ντετκτιβ Κλουζ
Κποιος γρατζονισε σχημα το αυτοκνητο της λγας, της αγαπημνης φλης του Κλουζ. ταν ο Κλουζ αρχσει να ερευν την υπθεση, τα χνη θα τον οδηγσουν στο πλυντριο αυτοκιντων της γειτονις του και θα χρειαστε λη του την εξυπνδα και λο του το θρρος για να διαλευκνει το μυστριο.
 
Γργκεν Μπανσρους
ΤΕΡΑΤΑ, ΦΕΓΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑΦΘΑΛΙΝΕΣ

Μια υπθεση για τον ντετκτιβ Κλουζ
Στις πρβες για το θεατρικ του σχολεου τρεις ταλαντοχοι πρωταγωνιστς εγκαταλεπουν μυστηριωδς τους ρλους τους. Και μνο νας ταλαντοχος ιδιωτικς ντετκτιβ, σαν τον Κλουζ, μπορε να ξεδιαλνει αυτ το μυστριο.

8,80 € 7,92 €

 
8,80 € 7,92 €

Χιντς Γινις
ΤΑ ΚΑΠΕΛΑ
ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΣΤΡΟΥΜΠΙΝΣΚΙ

Η κυρα Στρουμπνσκι χει καπλα για λους: μλις μπανει κποιος στο μαγαζ της, αμσως κοιτζει το πρσωπ του και καταλαβανει ποιο καπλο του ταιριζει. Μα υπρχουν και μρες που δυσκολεεται να βρει καπλο για την δια την εγγον της, τη Μρα, που τη βοηθει στη δουλει…
 
ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ

Χνσελ και Γκρτελ, Τα τρα γουρουνκια, Πινκιο, Το τζιτζκι και το μυρμγκι. Τσσερα παραμθια γνωστ κι αγαπημνα. Ιστορες που τις ξρουμε απξω κι ανακατωτ, και τρελαινμαστε να τις διαβζουμε στα παιδι, σε υπροχη διασκευ, με εικονογρφηση καταξιωμνων δημιουργν.

11,00 € 9,90 €

 
8,80 € 7,92 €

ΙΣΤΟΡΙΕΣ
ΤΗΣ ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑΣ

Ο Πργκιπας χαρζει στη Σταχτοποτα να δαχτυλδι για την επτει τους, αλλ εκενη το χνει. Τα ποντικκια που ζουν στο κστρο τη βοηθον να το βρει αλλ η οικονμος βρσκει κρυφ ευκαιρα να τα διξει. Θα βρεθε κποιος να τα βοηθσει να επιστρψουν στην ασφλεια του κστρου;
 
ΙΣΤΟΡΙΕΣ
ΤΗΣ ΜΠΕΛ

Η Μπελ επιδιορθνει το αγαπημνο βιβλο του Τρατος κι εκενος της προσφρει να δρο, για να της δεξει πσο νοιζεται. Παρ τις παρεξηγσεις που θα μεσολαβσουν, τελικ η Μπελ και το Τρας θα κατορθσουν να συμφιλιωθον. πειτα η Μπελ βρσκει να αδσποτο κουταβκι και το παρνει στο κστρο, αλλ το Τρας χει αντιρρσεις. Θα αλλξει τελικ γνμη;

5,50 € 4,95 €

 
5,50 € 4,95 €

Best Sellers

Ιωννα Μπουλντομη
Ο ΑΝΕΡΓΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ
  Σκης Σερφας
ΔΡΟΜΟ ΠΑΙΡΝΩ, ΔΡΟΜΟ ΑΦΗΝΩ
  Κατερνα Χριστγερου
ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ… ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΩ!
  Ναταλ Νταρζν
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΥΣ
feedback
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ    Ιπποκρτους 118, 11472 – Αθνα / Τ.Θ. 21001, 114 10 Αθνα / Τ. 211 300 3500 / F. 211 300 3562 / www.metaixmio.gr
$$UNSUBSCRIBELINK$$

Please consider the environment before printing
Αυτ το e-mail δεν μπορε να θεωρηθε spam εφσον αναγρφονται τα στοιχεα του αποστολα και οι διαδικασες διαγραφς απ τη λστα παραληπτν. Αν εσαστε σε αυτ τη λστα κατ λθος για οποιονδποτε λλο λγο θλετε να διαγραφε το e-mail σας, ειλξτε το παρακτω link UNSUBSCRIBE / ΔΙΑΓΡΑΦΗ. Αυτ το μνυμα σμφωνα με το ρθρο 14 του Νμου 2672/1998 (ΦΕΚ 290 τ.Α) πληρο τις προποθσεις της Ευρωπακς νομοθεσας περ διαφημιστικν μηνυμτων: "Κθε μνυμα θα πρπει vα φρει τα πλρη στοιχεα του αποστολα ευκρινς και θα πρπει να δνει στον δκτη τη δυναττητα διαγραφς. Directiva2002/58/EC του Ευρωπακο Κοινοβουλου, Relative as A5-270/2001 του Ευρωπακο Κοινοβουλου".

twitter facebook youtube